Внимавайте с магазин Практис - изключително некоректни!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Внимавайте с магазин Практис - изключително некоректни!
Преди месец взех за 80лв комплект гедоре с 94 части. След 5 пъти използване малкото гедоре сдаде багажа, меката връзка която представлява навита тел с накрайник за по недостъпни места се скъса. Отивам там, при което ми казват, че това бил любителски комплект (явно да се разбира - комплект за сглобяване на метален конструктор от съветско време) и нямало гаранция. Любезно им отговорих, че по закон гаранцията е 2 години от търговеца даже и да няма такава от производителя, при което ми се изсмяха къде го пишело това. Принтирах им закона, върнах се, показах им, че даже и да няма гаранция от производител са длъжни да отстранят повредата, но не би - все едно говоря на някой ПЪН. Мотаха ме един час - ефект никакъв. Записах рекламация в книгата им, записах си съответния номер и служителя който я е приел и си пуснах жалбата в КЗП. Естествено некадърността им няма граници - при отваряне служителката отвори куфара на обратно, стана мазало и сега виждам, че са ми изгубили една дръжка, която е основа за накрайниците за отвертки, което значи още проблеми при евентуално развитие в моя полза след намеса на КЗП, ама сам съм си виновен, че се занимавам с хипермаркети, където е политика на търговеца да те мине по всеки възможен параграф.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Re: Внимавайте с магазин Практис - изключително некоректни!
Аз от Баумакса нямам оплаквания.Приемат ми рекламациите и ми дават нов продукт веднага.
Popopopopo
-
- Потребител
Успех в битката! Много се развам, че има все още хора, които не се примиряват.
Life is Short. Have an Affair.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Пишем черна точка на nenoneno, че ме прати при тези мишоци
Досега и пирон не си бях купувал от тях, ама нали уж комплекта бил на промоция и се подлъгах и аз... На информация имаше още един човек беше върнал кран батерия - липсвал накрайник някакъв и не можел да си свърже самите части на крана дори една към друга... Ходил дори преди това в сервиза който е посочен и там му казали че няма такава част като резервна, при което жената на информацията започна да му обяснява как не можело да я няма тази част в комплекта, добре че дойде някакъв друг служител и донесе накрайника който не можело да го няма
Като му споменах, че по закон търговеца няма право да го праща по сервизи, а трябва сам да си разнася рекламациите, служителката ме погледна все едно в магазина им е влязал Св. Петър 
@root естествено че няма да се примирявам - 80лв са ми колкото сметката за телефоните, телевизията и горивото за почти 2 седмици. Не знам как може да са толкова нагли да ми обясняват, че аз тези пари трябва ей така да им ги хвърля. Най-малкото ще си получат заслуженото задето се правят на хитри мечоци и ще им направят съответните проверки.

@root естествено че няма да се примирявам - 80лв са ми колкото сметката за телефоните, телевизията и горивото за почти 2 седмици. Не знам как може да са толкова нагли да ми обясняват, че аз тези пари трябва ей така да им ги хвърля. Най-малкото ще си получат заслуженото задето се правят на хитри мечоци и ще им направят съответните проверки.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Аз разказах ли ви за Технополис дето ходих да се разправям за един телевизор ЛСД на шурей ми.
Купиха го преди 1,5год и се развали -LG 37" 200Hz.Казали че не може да стане и ще го подменят с друг.Тука става интересното: Дават им телевизор който нее 200Hz и в момента струва 1000лв. Не искат и парите да върнат.Отидохме и започнах да им цитирам закона ,естествено и те си изпяха урока -как имало обезценяване на стоката и т.н.Дойде управител и с него същия диалог.Казах му от тука отивам в Старозагорската комисия ,от там в Софийската и тази в София, но за европейските права.Каза ,че ще се обадят след 2-3 дена след като направят запитване до LG .Обадиха се след 4 дена и казали да идем и да ни върнат парите-1500лв.Естествено взехме си парите до стотинка и си купихме друг ,но не от там.
Аз специално магарето си в калта не оставям.Но търговците си имат практика и тя е -Ако мине -мине.
А в този сайт си научете урока
http://www.kenanoff.com/blog/archives/190" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Купиха го преди 1,5год и се развали -LG 37" 200Hz.Казали че не може да стане и ще го подменят с друг.Тука става интересното: Дават им телевизор който нее 200Hz и в момента струва 1000лв. Не искат и парите да върнат.Отидохме и започнах да им цитирам закона ,естествено и те си изпяха урока -как имало обезценяване на стоката и т.н.Дойде управител и с него същия диалог.Казах му от тука отивам в Старозагорската комисия ,от там в Софийската и тази в София, но за европейските права.Каза ,че ще се обадят след 2-3 дена след като направят запитване до LG .Обадиха се след 4 дена и казали да идем и да ни върнат парите-1500лв.Естествено взехме си парите до стотинка и си купихме друг ,но не от там.
Аз специално магарето си в калта не оставям.Но търговците си имат практика и тя е -Ако мине -мине.

А в този сайт си научете урока
http://www.kenanoff.com/blog/archives/190" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Popopopopo
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Според мен за всеки такъв случай заслужават една хубава глоба - 1000-5000 и другия път няма да се правят на нечули неразбрали невидяли. Така все още масово са на практика както казваш ако мине а това коства много и на клиентите и на държавата в лицето на труд свършен от КЗП. По-лесно е просто търговците да са коректни...
- spiralkinda
- Потребител
Като стана дума за кран батерия искам да ударя една червена точка за Багира. Преди известно време си купих пет от тях като мина месец след като си надвих мързела да сменям, отварям на единия опаковката и изведнъж се оказва, че всичките кранове имат един и същи дефект. Отидох при тях без касова бележка и ми подмениха крановете с работещи, само на единия бях му нарушил опаковката, нямаше мърморения и тн. Като цяло съм доволен от техния магазин.
-
- Потребител
Леле лелеее...
Тъкмо се прибирам от път. Мазало гледам.
Сега как ще се оправям с тоз жълт картон нз...
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
nenoneno написа:Леле лелеее...
Може би с

"There is no 'patch' for stupidity."
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Това вече е приказка 

- Matrix_man
- Потребител
- Обратна връзка:
Мммм.... Практис били некоректни... Ами я иди в Мосю Бриколаж и си купи плочки от там... Продават ги на кв.м. обаче с фугите... Плащаш им и за "празното" място между плочките ма****** им ** *** /цензура/....
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Днес получих имейл и СМС
:
Доволен съм от КЗП - жалбата я пуснах на 29ти, на 19ти този месец получих писмо да им изпратя копие от касовата бележка, на 24ти им я пуснах снимана на мейла и днес 26ти вече ми замениха нещата
Отидох в Практис, но този път служителите им бяха доста тихи - две думи не искат да обелим
Като казах че идвам за замяна на стоката, те побързаха да допълнят, че замяна само на дефектната част, аз пък побързах да ги зарадвам, че не една а две части са дефектни (освен гедорето и една мека връзка която се скъса от раз, ама отначало мислех изобщо да не се занимавам с нея) та смениха нещата тихомълком, всички се правеха, че говорят по телефони ако не бях казал довиждане приятен ден можеше изобщо дума да не обелят 

Малко са си объркали датата не е август ами юли, но все пакУважаеми г-н Иванов,
Във връзка с предявена от Ваша страна рекламация № xxx от 29 август 2011 г.,
на обект Строителен хипермаркет "Практис" - гр. Стара Загора, бул. Славянски
№ 24, с настоящето, бихме искали да Ви уведомим, че рекламацията Ви ще бъде
удовлетворена, чрез замяна на дефектиралата стока с нова, на основание чл.
114, ал. 2 от Закона за защита на потребителите.
Моля, заповядайте в удобно за Вас време в Строителен хипермаркет "Практис" -
гр. Стара Загора, бул. Славянски № 24, между 8 и 20 ч., за да бъде извършена
замянатa

Доволен съм от КЗП - жалбата я пуснах на 29ти, на 19ти този месец получих писмо да им изпратя копие от касовата бележка, на 24ти им я пуснах снимана на мейла и днес 26ти вече ми замениха нещата

Отидох в Практис, но този път служителите им бяха доста тихи - две думи не искат да обелим

-
- Потребител
- Обратна връзка:
Я да споделя и моя скромен опит с Бриколажа
, наскоро отивам да си купя автомат за врата от тия дето сами затварят вратите ,обаче понеже не съм в час с тях извиках някакъв консултант да ми обясни .Изкочи една "консултантка" и започна да ми обяснява за някакви автомати, немски , мерцедеса на автоматите абе страшна работа,най добрите на пазара взех го аз въпреки че е 2-3 пъти по скъп от турските и отивам да ми пишат гаранция , да ама не ! нямало гаранция от пройзводителя щото ги били вкарвали на едро и били с обща гаранция и затова не можело да ми дадат гаранционна карта ,ама ако станело нещо да отида с касовата бележка и имало 2 години гаранция, при което стоях точно 2 мин. и незнаех какво да кажа ,по голяма простотия не бях чувал.Затова съветвам всички да си търсят правата, затова е КЗП, аз специално съм направил пътеки дотам иначе няма оправия в тая държава ако всеки не започне да мрънка.
п.п. та това са ни търговците в България , а за Стара Загора не ми се говори тука са под всякаква критика,и сервизи и продавачи и косултанти - готови образовани ОВЧАРИ!!!

п.п. та това са ни търговците в България , а за Стара Загора не ми се говори тука са под всякаква критика,и сервизи и продавачи и косултанти - готови образовани ОВЧАРИ!!!