Опитвам се да намеря една игра на карти, която аз знам под името "Прееби другарче" от известно време се мъча да намеря сайт където да мога да играя, но за жалост без успех.
Правилата на играта са следните:
Играе се от 4 човека. Винаги трябва да се отговаря на боята, не е задължително цакането и качването само отговарянето е задължително!
В началото се раздават по една карта на всеки играч и се обръща една карта с лице на горе, тази боя е коза. Всеки от играчите преценява дали може да направи ръка или не. След това всеки казва колко ръце смята, че ще може да направи, съответно при първото раздаване това е една или нула. Точките които се пишат се смятат по следния начин - броя на ръцете (които играча е обявил) на квадрат + 10.Ако играча не направи обявените от него ръце точките му се задраскват. Второто раздаване е с две карти, третото с три и т.н. Картите се раздават една по една. До 5-тото раздаване обявените ръце могат да съвпадат с броя на раздадените карти. От 5-тото раздаване се появява ново правило - обявените ръце и броя на раздадените карти не може да съвпадат. Например: ако Игра1 реши, че ще направи 2 ръце, Играч 2 - 1, Играч 3 - 0 следователно Играч 4 не може да каже 2 ръце, т.е. винаги има един, който ще се прецака.
Когато вече се раздадат всички 52 карти тогава се играят четири игри, по една за всяка боя - Спатия, Каро, Купа и Пика.
Последните четири раздавания се играе на без коз, при тях ако се обяви нула се пишат 40 точки.
Играта продължава средно около час. Победител е този с най-много точки.
Ако някой знае как се казва тази игра на английски или знае друго име за нея моля да сподели...
А ако случайно знаете и сайт където да може да се играе онлайн ще съм много благодарна за информацията

Благодаря предварително!!!!