Уред за пестене на електро-енергия?
- nasenceto
- келеш
Уред за пестене на електро-енергия?
Някой ползва ли такова нещо? Има ли файда или всичко е мижи да те лажем?
http://pestene.com/index.php?action=pro ... zAodGSAA0g
Последния абзац дава някакво обяснение за принципа на работа, ама като не съм електро-инженер, не знам колко е логично..
http://pestene.com/index.php?action=pro ... zAodGSAA0g
Последния абзац дава някакво обяснение за принципа на работа, ама като не съм електро-инженер, не знам колко е логично..
- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Re: Уред за пестене на електро-енергия?
Има огромна файда от тоя уред, ама за тия де го продават!
Или евентуално, ако енергото ти смятат реактивната енергия, а ти имаш да речем 3-4 фрези, 5-6 струга и 100-ина хладилника.
Или евентуално, ако енергото ти смятат реактивната енергия, а ти имаш да речем 3-4 фрези, 5-6 струга и 100-ина хладилника.
- Matrix_man
- Потребител
- Обратна връзка:
Имам колега, който си взе такава "далаверка"... Каза, че сметаката за ток му е намаляла с около 20 лв. но не питах от колко е паднала. Каза още, че отначало за да го провери седнал с хронометър пред елекромера и засичал времето, за което ще изхарчи един "киловат" с и без "въпросната далаверка". Съответно с нея времето за "изхарчване на един киловат" се е увеличило, т.е. имало ефект от нея. Лично аз съм малко скептично настроен и много не вярвам... Но може и да го помоля някой ден да я взема и да я "тествам".
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Това е такава глупост, че няма накъде. Ако все пак решиш се набутваш, поне го вземи от тука http://dx.com/p/electricity-saving-box- ... 76?item=13 - струва 10$ 
После като го отвориш и видиш какво има вътре ще се посмееш и ще го хвърлиш с кеф на боклука

После като го отвориш и видиш какво има вътре ще се посмееш и ще го хвърлиш с кеф на боклука

- klox
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
дайте 200лв. да ви излекуват електромера и сте готови....
- nasenceto
- келеш
Абе и на мен един колега ми го хвали, пък човека е сриозен и никога не е говорил глупости. Каза, че с 30% не пада, ама поне 15% му редуцирало сметката за ток. Друг пък колега снощи бил слушал по новините (май Нова телевизия), та правили репортаж за тая джаджа и обяснявали как имало файда. Даже ЕС щял да издава специална директива, до две години всички електромери да са подменени с такива, в които имало аналог на тая джаджа.Matrix_man написа:Имам колега, който си взе такава "далаверка"... Каза, че сметаката за ток му е намаляла с около 20 лв. но не питах от колко е паднала. Каза още, че отначало за да го провери седнал с хронометър пред елекромера и засичал времето, за което ще изхарчи един "киловат" с и без "въпросната далаверка". Съответно с нея времето за "изхарчване на един киловат" се е увеличило, т.е. имало ефект от нея. Лично аз съм малко скептично настроен и много не вярвам... Но може и да го помоля някой ден да я взема и да я "тествам".

- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:

Как ли не са се сетили по-рано от енергото за да не печелят допълнително

Пак ви казвам, че файдата ще е само при klox, дето наистина може да има товари мрежата на енергото, поради което те го таксуват за промишлен ток.
Дефакто всички г/д хубави електроуреди, които имат електродвигател са оборудвани и с подходящите капацитети и индуктивности, за да не претоварват тоя де им дава тока.
Ако имах под ръка една такава дивотия, че да я отворя и да се посмеем дружно на съдържанието.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Тази тема май и друг път си спомням, че се е разисквала. Веднъж бяхме на по бира и някой ми обясняваше за подобна история преди години, но аз специално не съм го пробвал макар и да съм имал желание, тъй като на ток ми работят само тв-тата, пс-то и хладилника. Сега ми идва на идея, че в 7 дневен срок можеш да го върнеш ако не си доволен от продукта, само провери закона как може да стане това и пробвай.
"There is no 'patch' for stupidity."
- nasenceto
- келеш
28 лв струва. Поръчах го и после ще споделя. Дори да не бачка, 28 кинта не са болка за умиране и си струва експеримента.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Не се притеснявай, все ще го продадеш на някой непреклонен който е решил твърдо да троши пари
Аз го ползвах 2 месеца и сметките даже бяха по-високи и го продадох за някакви смешни пари колкото да не ме е яд, че съм го хвърлил 

- nasenceto
- келеш
Aз щото съм мъдър, първо го поръчах, че после се сетих да пусна тематаsawo написа:Не се притеснявай, все ще го продадеш на някой непреклонен който е решил твърдо да троши париАз го ползвах 2 месеца и сметките даже бяха по-високи и го продадох за някакви смешни пари колкото да не ме е яд, че съм го хвърлил

- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
- nasenceto
- келеш
Вече редовно ми изплащат дивиденти за произведена енергия 

- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Днеска си говорихме с приятели на по бира, та едното момче има приятел ел. специалист та идеята на този вид пестене е следната, имало и по - скъпи разработки които са на същия принцип, а т.е.:
Най - големия харч се получава от така наречената турбинна енергия. Това представлява енергия, която е необходима за пускане на ел. уреда. Първата консумация която използва уреда за да тръгне. Големите заводи имат отделни специални помещения, нещо като травопостове с навързани подобно на кондензатори уреди които обират точно тази турбинна енергия, обаче ние по къщите си нямаме. Та това би трябвало да прави нещо в тази насока, да лъже електромера да не отчита точно тази турбинна енергия.
Най - големия харч се получава от така наречената турбинна енергия. Това представлява енергия, която е необходима за пускане на ел. уреда. Първата консумация която използва уреда за да тръгне. Големите заводи имат отделни специални помещения, нещо като травопостове с навързани подобно на кондензатори уреди които обират точно тази турбинна енергия, обаче ние по къщите си нямаме. Та това би трябвало да прави нещо в тази насока, да лъже електромера да не отчита точно тази турбинна енергия.
"There is no 'patch' for stupidity."
- creitars
- Потребител
не турбина а се казва РЕАКТИВНА енергия