Спомени от историята...

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
gulqm indjinerin
Начинаещ
Начинаещ

Спомени от историята...

Мнение от gulqm indjinerin »

Попаднах на една публикация, за история, която потъна в забрава, но която, не е зле да помним, и знаем какво е станало, или можело да стане тогава!

http://www.dnes.bg/world/2012/10/12/kub ... i.170406,2

Съветвам да прочетете и коментари от номер 86 до 89, на Георги Ламбуров, поне така се е писал.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Спомени от историята...

Мнение от Bul-Dog »

Световната конспирация!

Значи на хората се преподава, че първата юдео-болшевишка република е СССР, но истината е, че САЩ е овладяна още по-рано. Просто начините са различни-докато в Русия е с терор и масови убийство, в Сащ е с отнемане на икономиката...
Следвайте финансовите кризи и последвалите войни след тях, и ще откриете, че се прилага един и същ модел. Помислете кой(ама наистина, а не това кво се преподава от цензурата) е истинският печеливш от войните и нещастието на народите. Интересно ми е, че до Втората Световна, която избухва за преразпределяне на територии(овладени от империята на злото Британия!), довежда наистина до прекрояване на граници, създават се нови държави...Но кой е главният печеливш?

Печелившите, казват, пишели историята. Не очаквайте да чуете от историята и нейните платени драскачи Истината.

За Кенеди- последният президент, който се е опитал да възвърне Америка на американците.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

gulqm indjinerin написа:Попаднах на една публикация, за история, която потъна в забрава, но която, не е зле да помним, и знаем какво е станало, или можело да стане тогава!

http://www.dnes.bg/world/2012/10/12/kub ... i.170406,2

Съветвам да прочетете и коментари от номер 86 до 89, на Георги Ламбуров, поне така се е писал.
Интересни коментари наистина, при това няма нищо невероятно в тях. Контрола на ФЕД във САЩ е толкова сериозен, че за съжаление почти няма човек, който да може да го ограничи или премахне.
gulqm indjinerin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от gulqm indjinerin »

Какво би станало, при едно по-голямо изостряне на карибската криза? Трудно е да се предположи, но едва ли светът би бил същия днес. Налага се обаче един извод - САЩ са не по-малка империя на злото от СССР, дори би могло да се каже, че те са истинската империя на злото! И когато не особено успелия, треторазреден холивудски актьор Роналд Рейгън дава това определение по адрес на Съветския съюз, едва ли е страдал от особени скрупули. Факт е, че от ВСВ насам, САЩ са водили над 70 войни, по цял свят. Според мен, карибската криза е била решена толкова бързо и благополучно, поради един факт - и двамата лидери на суперсилите САЩ и СССР, са участвали във ВСВ, и много добре са знаели, какво е истинска война, и какви са последствията от нея. Нещо, което днешните войнолюбци са виждали само на филм, но което не им пречи, да го искат все повече...`
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Всъщност "суперсилата" е една и това са парите! Откакто тяхната сила управлява света нищо хубаво не е дошло. А парите са в едни хора, които най-напред окупираха империята на злото Великобритания. Откакто си плюха на лицето и взеха да раздават лордските титли на паричковци, те си спретнаха същата олигархистическа върхушка, каквато в момента владее в целия свят. Гордите британци! :lol: Но за много пари, казват, всичко се купувало...

Всичките войни, кризи, и прочее театри, всъщност са дело на именно на тия самопровъзгласили се "господари на света".
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Я ся ми предложи алтернативен модел на света, че нещо не ми идва в главата. Монетарната система е измислена много преди да си помислят британците да се обединят в държава, даже. Хартиените пари са измислени от китайците преди 500 години. Голяма част от математика се е развила точно покрай опитите за по-лесно боравене с пари. Да вземе да си разменяме стоки ли?
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Не системата, а спекулациите, които тя позволява са причината за зловредното влияние.
Я си спомни един спекулант за кратко време успя да стане милиардер.

Струва ми се няма никаква регулация, никакъв контрол. Там където влияят парите правила няма.

Как ти харесва глобализирането на света? Неизбежно ли ще кажеш? Естествено развитие?
Не мисля! Окрупняването, монополизирането е отколешна мечта на тез "господари", и няма нищо общо с човешкото развитие и добруване!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Бъркаш понятието глобализация с думите окрупняване и монополизиране. Една система не може да се критикува заради контрол, който и се или не се налага. Системата сама по себе си няма аналог. Контрола върху нея е предмет на друг спор и зависи от представителите на съответните държави (най - често направени чрез избори за парламент, сенат или квато и да е форма на управление).
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Човече, ти никога не спориш по същество, хващаш се за някоя буква и почваш да обясняваш колко много знаеш и колко другите са неграмотни. Тъй да се каже дърветата виждаш, а гората не!

Не намираш ли, че освен вътрешнодържавните процеси има и световни такива. Как се нарича окрупняването и монополизирането в световен мащаб?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Bul-Dog написа:Човече, ти никога не спориш по същество, хващаш се за някоя буква и почваш да обясняваш колко много знаеш и колко другите са неграмотни. Тъй да се каже дърветата виждаш, а гората не!
1. Ако обичаш, дай пример, щото най-много мразя да ме обвиняват за нещата, от които най-много се дразня.
2.А къде пък съм се направил на умен? Даже не съм намекнал такова нещо. Дай пример и за тва, щото иначе празнословиш.
3. А кога съм нарекъл друг неграмотен и некомпетентен? Е на тоя върпос НАЙ-МНОГО държа да ми отговориш, щото почвам много да се товаря!!!
Bul-Dog написа:Не намираш ли, че освен вътрешнодържавните процеси има и световни такива. Как се нарича окрупняването и монополизирането в световен мащаб?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... 0%B8%D1%8F

Код за потвърждение: Избери целия код

Глобализацията е процесът на нарастване на икономическите, социални, технически, политически и културни взаимовръзки и отношения между отделните страни, организации и хора. Той е свързан с глобално разпространение и взаимопроникване на идеи, капитали, технологии и елементи на културата.
Айде ся да се ограмотиш и тогава да ми говориш за монополизиране и тем подобни! ОК?
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Нямам кво да кажа повече по темата. Не и на тебе. Цитираш Уикипедия. Уау! Енциклопедията на глобализиращият се свят. :mrgreen:

Колкото до обясненията които желаеш, ами погледни си само последния пост, нарцисе! :lol:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Bul-Dog написа:Нямам кво да кажа повече по темата. Не и на тебе. Цитираш Уикипедия. Уау! Енциклопедията на глобализиращият се свят. :mrgreen:

Колкото до обясненията които желаеш, ами погледни си само последния пост, нарцисе! :lol:
Усети се, че говориш празнословия и удари в отстъпление. Кое да ти цитрам другия път - предпочитания. Твоите знания за глобализацията и нейната дефиниция май само от теория на конспирация. Chamalin No2.
Не знам що да съм нарцис. Пак ли искаш уикипедия или ще се разминем с тълковен речник? Кое те подразни повече - това, че те ловя в незнание или факта, че съм прав и ти показвам грешките?
Последно промяна от nasenceto на Пон Окт 15, 2012 12:36 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Хамалин 2, поемаш сдъвкана, преработена и "обогатена" храница!

Нямам намерение да споря с радио!
Всичко е розово, всичко е красиво, и се развива по план! Повтаряй си мантрата. Дано си щастлив в твоя си свят.
Точка.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Bul-Dog написа:Всичко е розово, всичко е красиво, и се развива по план! Повтаряй си мантрата. Дано си щастлив в твоя си свят.
Точка.
Тва пък къде го видя в предишните ми 2 поста? Нещо се отплесна. Бях те питал 3 въпроса, ти се отнесе в друга посока? Имай доблест и им отговори. Не знам кой е радиото. Аз казвам конкретни неща и питам конкретни неща. Не говоря "по принцип" като теб! А после на мен викаш радио.
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Има друг модел, ама едва ли е този, за който се намеква.
Победа при Марна 1914 г., уголемена България, част от Мител Еуропа, където ценностите са не само търговия и бизнес, но и култура, философия.
И досега по онези ширини почти всяко дете свири на инструмент.
Публикувай отговор