Индустриална зона Загоре

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2741
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от slimarkov »

G7G написа:
Пет Апр 10, 2020 11:24 am
Защо според вас Пловдив ни заобиколи и хукна чак към Бургас, прибавяйки го към ТИЗ?
Стара Загора няма полза от това да има нещо да дели с Пловдив.
Ако ИЗ "Загоре" стане част от "Тракия - икономическа зона" (ТИЗ), то решенията ще се вземат от пловдивското лоби.

Ще вземат каймака на инвестициите край Раковски и трохите ще отидат в "Загоре".
По-добре е да се стои настрана от Пловдив. Стара Загора има потенциалът да има многократно по-голяма индустрия от Пловдив с всичките му стаелтни индустриални зони.

Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2741
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от slimarkov »

abc написа:
Пет Апр 10, 2020 13:02 pm
Защото имат комплекс на малоценност от Стара Загора - и в исторически план като 2 пъти по-древен град, и в икономически план, и в урбанизационен план.

Същото отношение, та дори в още по-голям размер, майничките имат към София.
И към Варна имат сериозни комплекси.
Което за мен е странно. Златна Тракия винаги ще е по-развита от Долна Мизия.
abc написа:
Пет Апр 10, 2020 13:02 pm
Отделно, че тази “икономическа” зона с пръснати тук-там хамбари в десетина различни общини е една ПР-ка на правителството.
Реално това е напълно нефункциониращо нещо.

А сега по време на кризата тези, дето най-много биеха фанфарите да се изкарват спасители на пловдивска област от бедността, първи затвориха - като Сенсата, Осрам, АББ и т.н.
То реално ТИЗ не е една индустриална зона, а сбирщина от складове,
фабрики и цехове пръснати из малките градчета и села около Пловдив, най-вече в посока Стара Загора.

Т.е. крадът от старозагорския потенциал.
Раковски можеше да е в област Стара Загора.

Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2741
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от slimarkov »

“СиБиЕс” са купили над 12 дка. парцел в ИЗ “Загоре”.
Явно ще правят логистична база за вече 17-те им магазина в страната, от които 13 са в Стара Загора, след придобиването на поредните 2 магазина в града.
Както „Национална бизнес поща“ вече информира, „СиБиЕс“ е първият инвеститор, с който „Индустриална зона „Загоре“ АД сключи официално договор за покупка за парцел. Той е над 12 дка, а инвестицията, без стойността на земята, е за над 2 милиона лева. Декларираното инвестиционно намерение е създаване на Логистичен парк, където ще бъде осигурена заетост на минимум 45 човека, със задължението работната ръка да се поддържа в рамките на 5 години.
http://www.nbp.bg/nbp/%D0%B5%D0%BC%D0%B ... rettyPhoto

Аватар
Kundalini
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 65
Регистриран на: Съб Авг 10, 2019 0:30 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от Kundalini »

Кой е закупеният имот - V, VI или VII (само те са малко над 12 декара всеки)?
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

„Индустриална зона „Загоре“ АД сключи официално договор с първия инвеститор. Закупеният парцел е малко над 12 дка, инвестицията, без стойността на земята, е за над 2 милиона лева, съобщи за „Национална бизнес поща“ изпълнителният директор на дружеството Радослав Танев.

...

Инвеститорът е „СиБиЕс“, а декларираното инвестиционно намерение е създаване на Логистична база, където ще бъде осигурена заетост на 45 човека, със задължение тази работна ръка да се поддържа в рамките на 5 години.
...

Има вариант и за създаване на магазин от веригата, но това е решение на инвеститора, допълни Танев.

Цената на сделката за земята бе определена на база оценка от двама независими оценители от Общинския съвет на Стара Загора в края на 2019 г. и тя е за над половин милион лева.

В момента ръководството на „Индустриална зона „Загоре“ АД е в напреднали разговори и с втори инвеститор. Връзката е интензивна, има детайли, които трябва да уточним. Става въпрос за производство, сподели Радослав Танев. Инвестицията ще бъде още по-голяма от първата, площта също ще е по-голяма. Но сме в процес на разговори. Диалог има и с доста други инвеститори.
Линк

Аватар
Kundalini
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 65
Регистриран на: Съб Авг 10, 2019 0:30 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от Kundalini »

20-годишно изкачване до върховете в търговията

Експанзията на веригата супермаркети Си Би Ес продължава с откриването на 3 нови магазина и база в индустриална зона "Загоре"


17 апр 2020Изображение

"Би било грешка, ако търговска верига в град като Стара Загора се ограничи само в ниския или във високия ценови сегмент", Николай Бинев, собственик и управител на Си Би Ес


След няколко години на постоянни ръстове, разрастване на мрежата от търговски обекти, дигатилизация, иновации и несравнима в исторически план конкуренция за вниманието на потребителите секторът на ритейла в България с право спечели репутацията си на един от най-динамично развиващите се. И в него по-често правилата се диктуват от големите международни играчи, но не липсват примери за местни търговци, които успяват да "счупят" модела и да се издигнат до върха, завземайки пазарен дял. Един от тях е старозагорската верига за търговия с бързооборотни стоки Си Би Ес, която е сред лидерите по продажби в областта, 14-а по стойност на приходите сред веригите за храни в национален план и най-бързо развиващият се играч в Южна България.

Когато тичаш в съседни коридори с 10 до 20 пъти по-големите от теб Kaufland, Lidl, Metro и Billa, трябва да заложиш на силна стратегия. "Имаме балансирано ценообразуване. Работим с по-ниски маржове, предлагаме най-търсените стоки на всички водещи фирми в страната, денонощно обслужване и сме на удобни места", казва собственикът и съосновател на веригата Николай Бинев.

Днес компанията Си Би Ес има 12 магазина - 10 от тях в Стара Загора, един в Чирпан и един в Нова Загора. Бинев е мажоритарен собственик (50% дял) и управител на дружеството, а негови съдружници са Георги Ставрев (25%) и Силвия Ставрева (25%).

През 2019 г. приходите на дружеството са нараснали с близо 15% до 55 млн. лв., а плановете за развитие през 2020 г. включват още нови магазини в други градове на страната и изграждане на база в индустриалната зона "Загоре".

От кварталното магазинче до 14-ата по големина верига в страната

Историята на Си Би Ес започва през 1999 г., когато Николай Бинев и съдружникът му Георги Ставрев отварят неголям магазин за хранителни стоки в крайния старозагорски квартал "Железник", вземайки помещение под наем. Бинев е юрист по образование, но във всички тези 21 години до днес се развива професионално в сектора на ритейла. Казва, че за него тръпката да рискува и да разчита на успех, роден от собствения усет за бизнес, се оказала по-важна от кариерния път в правото.

Стартът в търговията не е лесен. "Вечер продавах в магазина, а през деня го зареждах със стока", спомня си Бинев. Той съчетава това предприемаческо начинание с юридическото си обучение, а очакванията на семейството му са да стане адвокат като баща си. Животът обаче поема в съвсем друга посока.

През 2003 г. съдружниците откриват втори магазин в същия квартал. Тогава теглят и първия си кредит от 3000 лева. През 2016 г. предприемат и по-сериозен ход за бизнеса - затварят първите два малки магазина и отварят два по-големи, отново в кв. "Железник". "Това беше най-рискованата стъпка до момента - изтеглихме кредит от 180 хил. лева, залагайки почти цялото имущество на двете семейства", разказва Бинев. Новите магазини са от съвременен тип - на самообслужване, с модерен за времето си облик и организация. "Едва след като стартира работата ни с тези магазини, нещата взеха да стават сериозни и аз си дадох сметка, че това може да бъде моето бъдеще", казва Николай Бинев.

Той и съдружникът му са самоуки, не разчитат нито на капитали, нито на ноу-хау. Тези първи години са свързани с много трудности, грешките се редуват с успехи.

Постепенно бизнесът се разраства. Отворен е трети магазин в центъра на града. Днес Си Би Ес е верига с 12 супермаркета и работодател на 311 души. Ръстовете й от 2016 г. насам са двуцифрени и се движат в порядъка 15-36%, а крачките за нейното развитие стават все по-уверени и смели. Собствениците купуват магазините на оттеглилата се от страната "Пени маркет" в Чирпан и Нова Загора и добавят към портфолиото си два бивши магазина на супермаркети "Аскент" в Стара Загора. Експанзията ще продължи и през 2020 г. с отварянето на два нови обекта в Казанлък и Раднево. Предстои да отвори врати и напълно обновеният и разширен магазин на Си Би Ес на кръстовището на ул. "Христо Ботев" и ул. "Ангел Кънчев" в областния град.

Правилата за успех на старозагорския ритейл


Пет от съществуващите магазини на Си Би Ес са в собствени помещения, а останалите са под наем. "Най-важното условие за успеха на един супермаркет е локацията", казва Николай Бинев. "Днес, когато вече разполагаме с нужния финансов ресурс, купуваме веднага, когато видим парцел или помещение на подходящо място", допълва той. Наскоро собствениците на Си Би Ес са инвестирали около 2 млн. лв. в придобиването на два нови парцела. Те са и първите, закупили парцел в строящата се индустриална зона "Загоре".

Търговските обекти на Си Би Ес са с площ между 300 и 1000 кв.м. През 2006 г. Бинев и Ставрев са сред пионерите в региона, които вкарват в магазините си топла кухня. Тя съществува и до днес, а за изготвянето на менюто се грижат от 3-ма до 5-ма готвачи. Храната се приготвя всеки ден.

Преди 2 години създателите на Си Би Ес стартират и друго нововъведение - замесване на хляб пред очите на клиентите и изпичането му на място. "Подобни щандове в други магазини работят със замразени продукти, докато ние правим всичко тук, в обекта", подчертава Николай Бинев.

Силна страна на веригата е денонощното работно време.

Асортиментът от стоки включва около 10 000 артикула. Собствениците се стремят магазините им да продават топ продукти в различните категории бързооборотни стоки. "Би било грешка, ако търговска верига в град като Стара Загора се ограничи само в ниския или във високия ценови сегмент. Опитваме се да предлагаме стоки от различни ценови групи, като оставяме на клиентите да изберат какво да закупят според желанието и възможностите си", казва Бинев. Неговите наблюдения са, че все още се купуват предимно стоки в по-ниския ценови клас. Тенденцията е за по-големи покупки наведнъж за сметка на по-малък брой пазарувания.

Си Би Ес работи с около 200 доставчици, повечето от които са местни. "Търговията на едро във всеки град разчита предимно на локални вериги като нашата", казва Бинев. "Чуждестранните вериги се зареждат централно. Така че, ако ние сме успешни, търговците на едро също са успешни", допълва той. Компанията работи с почти всички представители на търговията на едро в Стара Загора и частично в Пловдив, а наетите 2000 кв.м складова площ вече са отеснели. Затова и плановете за развитие са свързани с изграждане на собствена база със склад.

Първи инвеститори в индустриална зона "Загоре"


Си Би Ес е първият инвеститор в изграждащата се индустриална зона "Загоре". Закупеният от фирмата парцел е 12.5 дка, а първоначалната инвестиция - приблизително 2 млн. лв. Плановете включват изграждане на административна част, складове и производствени помещения. "Идеята е чрез тази база да реагираме на всички нужди, които биха се появили в бизнеса ни през следващите години", казва Бинев. "Така например, ако доставчиците на плодове и зеленчуци не могат да доставят качествена стока на добра цена, ще вземем този процес при нас. Същото важи и за доставчиците на месо, хляб и други", обяснява Бинев.

Базата ще може да централизира и кухнята за приготвяне на храна за топлите витрини на магазините. В момента за това се грижат 40 готвачи, организирани по места.

Собствениците са готови да стартират проекта си веднага след като бъде завършено изграждането на новата индустриална зона "Загоре".

Още нови вложения

През 2019 г. партньорите в Си Би Ес са придобили парцел от 1600 кв.м в близост до стадион "Берое". Веригата вече разполага с търговски обект в района, но плановете са той да бъде преместен на по-голяма площ. Строителството на новия магазин трябва да започне още през тази година.

Преди години Бинев и Ставрев купуват и парцел от 850 кв.м в старозагорския кв. "Железник", точно където някога е бил първият им магазин. На това място те планират да изградят комплекс, който включва жилищна част, магазин и заведение. "Желанието ни е комплексът да се обособи като център на квартала. За нас той има и сантиментална стойност, тъй като бизнесът на компанията тръгна точно от това място", споделя Бинев. Инвестицията в комплекса в кв. "Железник" ще бъде около 3 млн. лева и по план обектът трябва да бъде завършен през следващите 2 години.

В първата половина на 2020 г. ще бъдат открити и новите супермаркети в Раднево и Казанлък. Търговските обекти в двата града са под наем и са с площ от около 1000 кв.м.

Да се състезаваш с големите в ритейла

"Не е лесно да постигаш високи ръстове при силната конкуренция на чуждестранните вериги", казва Бинев. Само в Стара Загора вече има шест магазина Billa, два Kaufland, два Lidl, a предстои откриване и на T-market.

Според него част от формулата на успеха в ритейла включва добра концепция за работа, финансова дисциплина и непрекъснато развитие. Акцентът в развитието на веригата през изтеклите години е в непрекъснатото реинвестиране в създаване на нови магазини и модернизиране на старите.

Днес собствениците на веригата се съобразяват с немалко условия, на които трябва да отговаря една сграда или парцел, за да бъде наета или закупена от тях за изграждане на търговски обекти - да има места за зареждане, места за паркинг. "В една градска среда не е лесно да намериш такова място", казва Бинев. Една локация пък се развива с години, докато клиентите свикнат с нея. "Важно е да имаш и добра търговска политика, но точно тя е по-скоро въпрос на усет - да намериш баланса, да предложиш качествена стока на конкурентна цена, както и да заделиш ресурс, който да реинвестираш в обновяване", обобщава той.

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/ ... rgoviiata/

abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 818
Регистриран на: Нед Апр 18, 2010 22:58 pm

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от abc »

Kundalini написа:
Съб Май 23, 2020 17:34 pm
Кой е закупеният имот - V, VI или VII (само те са малко над 12 декара всеки)?
Може би най-близкият до жилищните блокове.
Ако направят и магазин, ще стават конкурент на Метро в квартала явно. :P

Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2741
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от slimarkov »

abc написа:
Съб Май 23, 2020 18:21 pm
Kundalini написа:
Съб Май 23, 2020 17:34 pm
Кой е закупеният имот - V, VI или VII (само те са малко над 12 декара всеки)?
Може би най-близкият до жилищните блокове.
Ако направят и магазин, ще стават конкурент на Метро в квартала явно. :P
И според мен са взели парцел № 5.
Идеален е за супермаркет откъм квартала (на юг и запад) и склад откъм вътрешната страна (на изток).
С един куршум 2 заека.

В материала се говори, че и още една сделка с УПИ ще се затваря скоро в ИЗ "Тракия".
При това става въпрос за производство.
Да не забравяме, че в АТЗ ще се изгражда също инфраструктура за индустриалната зона там, която май също ще стане част от тази в кв."Зора".

jackson
Потребител
Потребител
Мнения: 141
Регистриран на: Чет Мар 12, 2020 9:56 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от jackson »

Да, чакаме ИЗ и в Кольо Ганчево, Змеево и Ягода... :lol: :lol: :lol: Ама друг път, и те ще са само мечти, като досегашните... :lol:
ДЕМОКРАЦИЯ - форма на управление, при която робите сами избират своите робовладелци.

Аватар
Kundalini
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 65
Регистриран на: Съб Авг 10, 2019 0:30 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от Kundalini »


jackson
Потребител
Потребител
Мнения: 141
Регистриран на: Чет Мар 12, 2020 9:56 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от jackson »

Какво е това, някакви багери копаят масови гробове ли? Сигурно там ще погребват обещаните от хунтата многохилядни жертви на измисления вирус... Че и по време съвпада, като гледам снимките...
ДЕМОКРАЦИЯ - форма на управление, при която робите сами избират своите робовладелци.

Аватар
Веско
Потребител
Потребител
Мнения: 418
Регистриран на: Съб Юни 23, 2012 19:11 pm

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от Веско »

Твоя болен мозък, само глупости ражда.

Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2741
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от slimarkov »

jackson написа:
Нед Май 24, 2020 13:11 pm
Да, чакаме ИЗ и в Кольо Ганчево, Змеево и Ягода... :lol: :lol: :lol: Ама друг път, и те ще са само мечти, като досегашните... :lol:
Към мен ли е този пост?
Кое не ти е ясно отново?

Ето, прочети как в ИЗ "АТЗ" се изкупи инфраструктурата с държавни пари - към 300 бона и ще се появят около 80 дка улици там:
https://dariknews.bg/regioni/stara-zago ... tz-2183831

Накрая цялата ИЗ "АТЗ" ще стане част от ИЗ "Загоре".
Същото ще се случи и с летището, за което не съм съгласен, защото някой ден ще трябва да изграждат ново летище на друго място покрай града.
jackson написа:
Нед Май 24, 2020 14:46 pm
Какво е това, някакви багери копаят масови гробове ли? Сигурно там ще погребват обещаните от хунтата многохилядни жертви на измисления вирус... Че и по време съвпада, като гледам снимките...
Гробница на социализЪма копаят там.
Веско написа:
Нед Май 24, 2020 15:34 pm
Твоя болен мозък, само глупости ражда.
Не трябва да го вземаме насериозно.

abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 818
Регистриран на: Нед Апр 18, 2010 22:58 pm

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от abc »

slimarkov написа:
Нед Май 24, 2020 17:44 pm
Накрая цялата ИЗ "АТЗ" ще стане част от ИЗ "Загоре".
Същото ще се случи и с летището, за което не съм съгласен, защото някой ден ще трябва да изграждат ново летище на друго място покрай града.
Летището не трябва да се пипа в никакъв случай.
Всички летища в България, а и в Европа имат на по 1-2 км от тях населени места, а да не говорим в градове като Лондон или Истанбул, където имат летища на по няколко стотин метра от небостъргачи или поне доволно високи сгради.
Министърът лъже просто като гьосбаджийска циганка в типичния стил на гербаджиите и е поредният кон с капак от София с базова липса на знания по география и икономика, та да не знае ролята на Стара Загора за страната в икономически, исторически и демографски план, за да си позволи да плямпа така на ангро.

Където и да преместят летището, винаги пистите ще са на максимум 1-2 км от най-близките къщя. Въпрос на математика е това, като имаме през всеки 4-5 км във всяка посока отделно село в Старозагорското поле. А и това е валидно и за страната като цяло.

И в крайна сметка, като толкова за запреритали, нищо не пречи да преместят част от източно Колю Ганчево, което се пада на захода на пистата, просто няколко километра на запад.
Между Колю Ганчево и Железник има място колкото за половин Стара Загора.
Обезщетяват и преместват собствениците на 500 къщи и ей ти проблемът решен.

Ама като е такъв проблем, как ли пък оцеляват вече 90 години Бусманци, Христо Ботев и Враждебна, които са буквално залепени за пистата на летище София?

jackson
Потребител
Потребител
Мнения: 141
Регистриран на: Чет Мар 12, 2020 9:56 am

Re: Индустриална зона Загоре

Мнение от jackson »

slimarkov написа:
Нед Май 24, 2020 17:44 pm
jackson написа:
Нед Май 24, 2020 13:11 pm
Да, чакаме ИЗ и в Кольо Ганчево, Змеево и Ягода... :lol: :lol: :lol: Ама друг път, и те ще са само мечти, като досегашните... :lol:
Към мен ли е този пост?
Кое не ти е ясно отново?

Ето, прочети как в ИЗ "АТЗ" се изкупи инфраструктурата с държавни пари - към 300 бона и ще се появят около 80 дка улици там:
https://dariknews.bg/regioni/stara-zago ... tz-2183831

Накрая цялата ИЗ "АТЗ" ще стане част от ИЗ "Загоре".
Същото ще се случи и с летището, за което не съм съгласен, защото някой ден ще трябва да изграждат ново летище на друго място покрай града.
jackson написа:
Нед Май 24, 2020 14:46 pm
Какво е това, някакви багери копаят масови гробове ли? Сигурно там ще погребват обещаните от хунтата многохилядни жертви на измисления вирус... Че и по време съвпада, като гледам снимките...
Гробница на социализЪма копаят там.
Веско написа:
Нед Май 24, 2020 15:34 pm
Твоя болен мозък, само глупости ражда.
Не трябва да го вземаме насериозно.
И какво като изкупиха уличките в АТЗ? Някой пак направи далаверка с държавни и общински пари, нищо повече!

Колкото до АТЗ, няма как да стане част от нещо несъществуващо, и то ще се види, пак поредната, розова партенка!

Гробници могат вече да копаят само на днешния колониален олигархичен капитализъм, социализма го няма отдавна...Нали идолите на сороската диаспора ББ и Годжи бутафорния, обещаха много трупове, "яко умиране"?

Нямам претенции, как ще ме вземате, важното е, че вашите глупости са само пашпулига и розова мъгла...моите предвиждания се сбъднаха всичките!
ДЕМОКРАЦИЯ - форма на управление, при която робите сами избират своите робовладелци.

Публикувай отговор