АКО ИМАТЕ ХАРДУЕРЕН(Linux или квото и да е ама да ва прикрива от външния интернет) FIREWALL (КАТО МЕН) НЯМА СМИСЪЛ ДА ЧЕТЕТЕ ТАЗИ ТЕМА. В противен случай е написана специално за вас!
1. Преди инстала изключете модема си или извадете кабела от лан картата.
1.1. Набавете си:
-диск с Windows SP1a или SP2 вграден - bootable.
-Norton Antivirus или F-Prot - препоръчвам първото.
-добър Firewall.
2. Форматирате си харда.
3. Инсталация на Windows.
(да не сте си и помислили да си включите модема

4. Инсталирате Антивирусната. (нищо друго никви драйвери, никви модеми недейте ми пуска - НИЩО).
4.1. ако имате някакви ъпдейти за антивирусната ги сложете ако не оставете го за после.
5. Инсталирайте Firewall-a настройте го така че да ви уведомява за всеки опит програма от компютъра ви да иска нещо от интернет и обратното интернет да иска нещо от вас

6. Вече включете модема и пуснете ъпдейт на антивирусната.
7. Пуснете ъпдейт на Windows-a.
8. Рестартирайте и започвайте останалите работи по оправяне на вашата система.
Ако използвате този начин вероятността да ви се нахакат вируси в щайгата става по-малка, но отново не е нулева. Надявам се да съм ви помогнал и да нямате проблеми, каквито аз днес не бях очаквал като оправях на 1 приятел вързан към верея с нереално ИП даже, което значи че проблемите идваха от по-малкото от вътрешната мрежа, но истината е че инернет вече гъмжи от гадини, така че внимавайте

П.П. някой от модераторите ако иска може да я сложи тая тема като важна, защото повечето хора карат бъкани с вируси и се чудят защо са им бавни машините и що им се прецакват. Еми от това е проблема - една от тия стъпки да сте прескочили и вероятността да се заразите е нарастнала с 20 %