Помощ - съмнение за вирус..

Задавайте Вашите въпроси, относно софтуера който вече имате инсталиран на компютъра си и имате проблеми с него или как сте разрешили даден проблем.
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш
Мнения: 2242
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 19:01 pm

Помощ - съмнение за вирус..

Мнение от nasenceto »

Така.. на кратко. Случва ми се вече на втори комп. Преди седмица водих люта битка със същия проблем на компа на майка ми. И двата са под win7. Значи паля си щайгата...всичко е наред и по някое време десктопа ми реши че изключи аерото и се появяа нещо като артефакти от развалена видео карта. В началото всички приложения продължават да работят докато в един момент всичко зависне. Рестарирам ... и всичко е наред. Ако махна мрежата също няма проблеми. Забода ли я и след рестарт след около минута, а понякога и по рано филма се повтаря. Всички рамки на прозорци посивяват и всичко се осира. Изключва ми Windows defendera-a и Frewall-a и след рестарта се налага да ги пускам ръчно.Преди да рестартирам въобще даже не ми се отварят ако опитам. Мислех че е вирус и пробвах с кво ли не.. mallwearbites,antivir, kasperski oline scanner, lava..квото_квто_беше_там... и никоя нищо не откри. А win-а беше инсталнат предишния ден с форматче на C-то при инсталация. След като нищо не помогна, си свалих документите на една голяма флашка и форматирах харда (и C и D) ама забоден на моя комп с нормален формат (не quick). И всичко се оправи. Да ама сега е същото и на моя комп, който от няколко месеца си е на win7 и нямаше дертове, ама ей - на появиха се. На колежката на майка ми компа е в мрежа, ама под ХР и няма никакъв проблем. Предполагам че е или вирус тровещ само 7-цата или някъв бъг в нея. Предполагам че е вирус щото диода на рутера почва да прай техно парти...
Някой да се е борил със същия проблем? Помагайте че много зле работата
speed_stz
Потребител
Потребител
Мнения: 179
Регистриран на: Вто Май 27, 2008 20:34 pm

Re: Помощ - съмнение за вирус..

Мнение от speed_stz »

Mисля че е от седмака при тези билд версии всичко може дасе очаква.Опита ли с по-нови драйвери за видеото може и от там да е проблема :?:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш
Мнения: 2242
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 19:01 pm

Re: Помощ - съмнение за вирус..

Мнение от nasenceto »

Не, не е билда и не е видеото. Единия комп е с 7600, а другия със 7264. Ако беше видеото нямаше да ми спира windows defender-a. Ся забелязах една работа. На моя комп (по стария билд) не ми спира нета, ама спира нета на компа, който е вързан с кабел към него (закачил съм служебния да го оправям и да имам нет...).
Публикувай отговор