SETI@homе или съществуват ли извънземни?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
NoBBy
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от NoBBy »

Мнението ми се припокрива с това на повечето от изказалите се, но все пак ще о споделя: :)
Естествено че има извънземни. Необяснимо е в цялата вселен да няма друга планета с оидходящи условия за живот. А и от самата дума "извънземни", се разбира организми, които населяват друга планета :roll:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Тази тема е много дълга затова не си мислете че ще я избистрите точно вие и то във форума. :wink:
FIR: Първо се усведоми какво точно прави тази програма и тогава се обажадай, програмата анализира чистоти т.е. търси в шума смислен шум т.е. опитва се да намери радио вълна в космоса която има някаква смисленост, било то математическа или вълните се повтарят на някаква закономерност което пък от своя страна означава че някой или нещо от другата страна ги генерира.
Извънземни все си мисля че съществуват иначе си е чиста загуба на пространство ... мога да се подкрепя с няколко исторически събития който са доказани:
1. Едно племе, банда диваци живели преди 6000 години на земята са имали точна карта на едно от съзвездията и са знаели че зад планетата Х има друга планета. Тази друга планета е доказана че съществува едва когато са обърнали космическия телескоп Хъбъл в нея пусока и са видяли че съвсем леко в рамките на някакви си минути време се вижда че зад голямата планета има още една т.е. задната планета кяото е по-малка изпреварва по-голямата само за някакви си минути в годината и тука човек му идва да се замисли, разгиле от къде тия са го знаели преди 6000 години и дали найстена са диваци.
2. Племе в африка, намират стара плоча от преди 5500 години на която пише че са дошли от еди си кое съзвездие, еди си коя планета на земята. Обръщат космическия телескоп и ... брех да му сеневиди и планетата и съзвездието съществуват. :roll:

гледай дискавъри каналите и ще почнеш да размишляваш по доста неща....
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

Може би някъде съществува друга цивилизация, която в умствено и техническо отношение е много по-напред от нас. Но това че съществуват различни теории не означава, че извънземни има. Нито една от хопотезите не е доказана, въпреки че съществуват много снимки на странни летящи обекти, направени когато още е нямало дигитални камери и Software за преработка на графични файлове. :wink: Но все пак не може САМО в нашата мизерна галактика да съществуват условията, необходими един организъм да еволюира в друг. Това е просто невъзможно! Има милиони( или повече) галактики и паралелни светове, където също има голяма вероятност да съществува разумен живот( или въобще някакъв живот!). :!:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

kami: Ако беше гледал(а) интервю то с пазителя на синята папка на Русия щеше да си на друго мнение.
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

admin написа:kami: Ако беше гледал(а) интервю то с пазителя на синята папка на Русия щеше да си на друго мнение.
Ето тази дума ме уби!
Ммм не не съм го гледала това нещо, но ми е много интересно какво е казал този Пазител на С. Папка ... :?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Използвал съм я защото не знам пола ти, обикновенно на другите никове си личи кой е пола зад ника, а ми е направило впечатление че се изказваш и от мъжки род от време на време.

Това е една папка в която са документирани разни странни събитя, но интересното беше няколко неща в разговора:
1. Никога не спомена думата извънземни, само неидентифицирани летящи обекти.
2. По негова заповед през 1967 година е било забранено да се стреля по такива обекти защото тогава са били доста развити след кратка пауза каза и сега ама някак си не на мястото си беше това сега, просто искаше да каже по скрит вариант че може и да работят съвместно или поне им познават вече технологийте.
Разни други неща също каза но не си ги спомням в момента, тези ми направиха най-силно впечатление.
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

Може и да съм изтървалА някоя буква, нова съм и не пиша кой знае колко бързо, но съм F :!:
...
Идеята да се разработят съвместни проекти с жители на друга планета( нарочно не ги наричам "извънземни', тази дума звучи глупаво) е добра, но все пак трябва първо да се осъществи надежден контакт с тях и да се намери общ език. :mrgreen: (което може да се окаже доста трудна задача!). В този случай има твърде много неизвестни и мисля че няма да се постигне нищо в близките няколко столетия ...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

kami: Математиката е единствения универсален език в целия материален унивърс (вселената).
За пола се извинявам :oops:
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

admin написа:kami: Математиката е единствения универсален език в целия материален унивърс (вселената).
За пола се извинявам :oops:
Не бях се замисляла над този въпрос чесно казано ... прав си, колкото и да е странно ...
Няма проблеми :wink:
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

rokicha написа:Как да си обясним рязкото развитие на човешката цивилизация през последния век?Имаше някакви теории за сътрудничество м/у Великите сили и Извънземни.
И така...
Математиката е единствения универсален език в целия материален унивърс (вселената).
Еми да ... явно ТЕ са ни дали (по точно на първите комп. специалисти) идеята за бинарния код ...

Математика :arrow: Бинарен код :arrow: Компютри :arrow: Напредък
Аватар
kami
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kami »

Може би ... няма да се изненадам, ако е станало така :?
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

admin:Тва дето го дават по-телевизията и особенно по такива канали като Дискъвари и др. е за МАСАТА от хора(не че казвам че от там събираш инфо ама там дето си казал да гледат Дискъвари не съм съгалсен).От там само някви теоритични познания може човек да разбере.Или пък от еитакива предавания като "Дневниците на извънземните".Даже повече се замислям като гледах едно време "До краен предел" :arrow: там се поставяха доста по итрестни вариянти който ме водят на размисъл. :roll:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Все някой от някъде трябва да започне, а там е добро начало само да почне да се замисля по този въпрос, от там на татък всеки сам си събира информацията.
TaO-DeadSocked: малко не съм съгласен с теб математиката е доста по стара ...
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

Нямах в предвид че математиката е от преди 1 век :wink:
имах в предвид че бинарния код има части от математиката а той от своя страна е част от компютрите а те от напредъка и така ....
Публикувай отговор