Фитнес мания
- Jedi_Knight
- Старо куче медалист
- NightWolf`
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- Baev
- HOOLIGAN
- Обратна връзка:
Едвам ме навиJedi_Knight написа:Сега за наказание напиши диетата на момчето без правописна грешка

Пиеш всеки ден без да се притесняваш. За мен е една от най-добрите аминокиселиниNightWolf` написа:Ае пичове, някои да е пил BCAA на Мусаши?Да ми каже дали са добри и дали трябва да се пият и в деня които не се тренира?
Ето ти инфо
NI - THE NOURISHMENT /BCAA's/ - РАЗКЛОНЕНА ВЕРИГА - БЕЗ ТЯХ НЕ МОЖЕ
Сивият етикет ще Ви достави висококачествен бързо навлизащ в кръвната плазма аминокиселинeн хидролизат с разклонена верига, който не се синтезира в тялото и затова неговата добавка е задължителна. BCAA са основното гориво на мускулите по време на тренировката, и основна суровина като възстановително-пластичен материал. NI е формула, която не се нуждае от обработка в черния дроб, тя директно навлиза в мускулната тъкан. Доказаният анаболен ефект на BCAA предпазва мускулите от разпад по време на тежки натоварвания и предразполага трениращият да нараства в мускулно, силово и в енергийно отношение. Възстановява от травми, мускулни разкъсвания и възпаления.
СЪДЪРЖАНИЕ: 100% концентрат от аминокиселини с разклонена верига (BCAA).
В една доза 2,5 g (1 ч.л.) се съдържат: L- Isoleucine 480 mg, L-Valine 730 mg, L- Leucine 1,22 g.
*в точната пропорция
*в прахообразна форма за най-пълноценно мускулно зареждане
*с приятен аромат и вкус на лимон
ДОЗИРОВКА: 1-2 ч.л. 20 мин. преди и веднага след тренировката в чаша вода или сок. Използват се целогодишно през всички периоди.
РАЗФАСОВКА:
66 g = 26 дози - 24 лв
150 g = 60 дози - 47 лв
300 g = 120 дози - 89 лв
- Crazy_boy
- Начинаещ
- Baev
- HOOLIGAN
- Обратна връзка:
- Crazy_boy
- Начинаещ
- Baev
- HOOLIGAN
- Обратна връзка:
Ся , прав си. Трябва първо да се уточним , за да не откажем някой преди
да е започнал
Аз държа на добавките защото :
1-во хода минимум 4 пъти в седмицата на зала.
2-ро уча
3-то в свободното време ме викат на работа.
Много малко време ми остава да лежа и спа , и няма как да се възтановявам.
А с много ядене , нестава. Няма как да се заредиш при толкова тренировки
Твоя вариант
Много зависи от метаболизма на човека!!! .За да се тренира без добавки трябва да се ходи максимум 3 пъти в седмицата + много почивка + здраво ядене и не гарантирам същия успех.
Имам приятел който не взима нищо и постигна много , но със супер здрав режим , което се съмнявам да направи всеки 10-ти.
да е започнал

Аз държа на добавките защото :
1-во хода минимум 4 пъти в седмицата на зала.
2-ро уча
3-то в свободното време ме викат на работа.
Много малко време ми остава да лежа и спа , и няма как да се възтановявам.
А с много ядене , нестава. Няма как да се заредиш при толкова тренировки

Твоя вариант

Имам приятел който не взима нищо и постигна много , но със супер здрав режим , което се съмнявам да направи всеки 10-ти.
- Baev
- HOOLIGAN
- Обратна връзка:
Като начало ето ти един линк в който подробно е описан тридневен сплит за покачване на маса за (абсолютни начинаещи)lisman написа:Я кажи някаква диета. Колко струват добавките?
http://www.bb-team.org/training/000156.php
Под думата “диета” се разбира “начин на хранене”. В никакъв случай НЕ "гладуване".
Ето едно леко въведение...
Ето един пост за диета , която лично на мен много ми хареса , но трябва малко само да се увеличат въглехидратите.Има едно старо правило и то гласи, че доброто хранене е близо половината от работата при покачване на мускулна маса. Аз не съм много съгласен с това правило. Според мен храната изгражда мускула и ако я няма или е в недостатъчно количество няма растящ мускул. Големите мускули изискват съответното количество протеин и въглехидрати, които трябва да са точно балансирани. Казано с прости думи протеина това са тухлите в процеса на изграждането на мускулите, а въглехидратите осигуряват горивото, за да се поставят тези тухли по местата им. Като източник на въглехидрати това трябва да са нерафинираните храни като овесени ядки, пълнозърнест хляб, кафяв ориз. Това са продуктите, които трябва да изберат желаещите качествена мускулна маса и изчистени мускули.
РецептиKang написа:Наи после успях да си направя диетата ето я и нея какво мислите става ли за покачване на Мускулна МАСА ! Аз съм висок 185см. тежа 55кг. и съм на почти 16год.(без 2-3 месеца) Целта ми е МАСА вече съм тръгнах на Фитнес и затова си изготвих таз програма сам сигурно съм допуснал доста грешки затова моля ви поправяите ме !!!Изчислих колко ми е нужно на кг от оная форумула в саита и излезна това ето:
Белтък 130гр. = 520 ккал
Мазнини 66гр. =690 ккал
Въглехидрати 290гр. = 1100 ккал
В диетата Белтъка излиза малко повече надявам се не фатално мъзнините също с около 10-15гр. идват в повече а въглехидратите с 10гр. по малко етоя и диетата !!!
07:10 Ран.Сутр.пр.У-ще.- около 80гр. овес ядки(не фини) в 400гр. кисело мялко 2% - Хранителни Стоиности: 20гр. Белт. , 14гр. Мазн. и 64гр, Въглех.
10:30По време на У-ще.-около 70гр. Леблебия(тия ядки имат наи много белтък) + 400гр. кисело мляко 2% - Хр.Стоиности излезнаха
26гр. белт. 12гр. мазнини и 52г. Въглех.
12:30 или 13:00След У-ще:- 150гр. Пил пържола с 1филиика и половина Хляб Бонус - Хр.Стоиности излезнаха около
35гр. белт. , 6гр. мазн. , 12гр. Въгл.
15:00Следобедно хранене:- Около 150гр. варен картоф + 1филиика Хляб бонус и около 50гр. Сирене(краве) Хр.Стоиности излезнаха
10гр. Белт. , 12гр. Мазн. , 35гр. Въглех.
17:00Преди Трен.в залата:-200гр. варен ориз в прясно мляко и вода,така тука имам малък проблем немога да ви кажа колко точно излеза тая порция но, но мисля че има около 10гр. белт., 6гр. мазн. , и около 80-100гр. въглехидрати не не е с точност де !!!
Тренировката ми е около 18:15 или 18:30 до 19:30 или 19:45 там някаде !!!
Тука малко нз кво да ям хора но вижте кво измислих така ведага след трен 400гр. кисело мляко 2% + чудя дали да ям някаф плод но вие кажете ! После кат пристигна в нас фитнеса е на около 2км от нас(или пеш ще вървя или с колело) и така като пристигна в нас 150гр. пил пържола с една салата кратавици и домати около 200гр. + около 50гр. сирене ! Тва общо излиза около 55гр. белт , 28гр. мазн. , и 17гр. въглехидрати за точно за тях нз колко да ям след трен !!!
Ето какво ичислих като цяло илиза !!!
Белтък(Протеин) - 155гр. както казах малко повече от 130гр.
Мазнини -75гр. и те излезнаха повечко с 10гр. тва маи е проб.
Въглехидрати -275гр. ги изкарах малко ли са или много !!!
Аиде плс кажете ми струва ли нещо тая диета за Покачване на МАСА имам един проблем не съм вклиочил яица и плодове мисля че това си е важно вие какво мислите ??? И по коло Литра вода да гледа да пия на ден ????????
Чудя се дали да не намяля яденията и да зимам някакви добавки какво ще ме посъветвате вие ??? или за сега да си карам таи !!
Пуснал съм една тема ето тук плс кажете някаква подходяща прогр. за мен за МАСА имам намерение да почвам сериозно с фитнеса ето Линк http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=9506 !!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!
Давам ти и рецепти които маже да си правиш.
http://www.bb-team.org/nutrition/recipe.php
Хранителни добавки
Според мен трябва да приемаш :
Креатин, глутамин, суроватъчен протеин, аминокиселини, витамини и минерали.
Цените са различни , но аз ти препоръчвам UNIVERSAL. Там най-добре се връзва , цена-качество.
Това е засега.
Последно промяна от Baev на Сря Окт 19, 2005 23:51 pm, променено общо 1 път.
- Crazy_boy
- Начинаещ
Baev напълно съм съгласен с тебе.Стега човек да има възможност да си взима добавки е препоръчително/да не кажа задалжително/.
Мисълта ми бише,че ако примерно ти взимаш еди кво си и си постигнал резултат това не значи,че на мене или на някой друг ще има разултат естествено вазможно е и да се получе резултата
И АКО не се взимат добавки ХРАНАТА е МНОГО ВАЖНА[/u]
Мисълта ми бише,че ако примерно ти взимаш еди кво си и си постигнал резултат това не значи,че на мене или на някой друг ще има разултат естествено вазможно е и да се получе резултата
И АКО не се взимат добавки ХРАНАТА е МНОГО ВАЖНА[/u]
- Baev
- HOOLIGAN
- Обратна връзка:
Re: zdr
За дигане не , ама за вдигане ще ти кажа.ge4o написа:кажоете някакъв сайт за програма за дигане pls!!
http://bb-team.org/
http://tialoto.bg/
http://www.bb-team.org/forum/index.php
-
- Начинаещ
- DMXDMX
- Старо куче медалист
- Baev
- HOOLIGAN
- Обратна връзка:
Упражнения за предмишница (Forearm Exercises)DMXDMX написа:Някой може ли да ми каже някво упражнение за китка тоест за долната част на ръката . надолу от лакатя
Предмишницата се състои от много малки мускулчета, изпълняващи две основни функции - сгъването и разгъването на китките и пръстите. Поради това упражненията, насочени към предмишницата съдържат именно тези движения. Предмишницата се натоварва почти постоянно в ежедневието. Тя се напряга, когато хващаме, стискаме или просто държим нещо в ръце. Ето защо упражненията за предмишница трябва да се правят с повечe тежести и в повечe (10-15) повторения, за да може да се стимулира нарастването й. Предмишницата се натоварва доста при упражненията за гръб и за бицепс. Много трениращи пропускат специализираните упражнения за предмишница, разчитайки на това че тя се развива достатъчно от другите упражнения. Всъщност предмишницата може да се тренира по-често от другите мускули, тъй като малките мускулни групи възстановяват по-бързо, а също така могат да поемат голямо количество работа.
Участващи мускули
При всички упражнения за предмишница се натоварва основно мускулатурата на предмишницата. Други мускулни групи не участват в упражненията.
Варианти на изпълнение
# Сгъване на китките - то натоварва сгъвачите на предмишницата. Изпълнява се с права щанга, от седеж или от положение на колене. Най-добре е предмишниците да бъдат разположени на лежанка, за да се изолират максимално (в този случай трябва да изпълнявате на колене). Ако желаете, можете да ги поставите и върху бедрата си (ако изпълнявате от седеж). Когато са на лежанка обаче, предмишниците се натоварват по-добре. Щангата трябва да е права, а хватът да е прониран (подхват) и на ширината на раменете. Сгъването и разгъването на китките трябва да става в максимална амплитуда (е, не до счупване). Упражнението обикновено се прави в 2-3 серии от 20-тина повторения, с почивка между сериите около минута и половина.
# разгъване на китките - упражнението е същото като предходното, но вместо да използвате подхват, трябва да държите щангата в надхват. Изпълнявано по този начин, упражнението натоварва разгъвачите на предмишницата. Отново се прави в 2-3 бързи серии с около 20 повторения. Упражнението е за увеличаване на масата на предмишницата.
# навиване на въже с диск накрая - това упражнение натоварва и предната част на раменете, тъй като ще трябва да държите ръцете хоризонтални и изпънати пред тялото (вижте илюстрацията). Ръкохватката, на която се навива въжето, трябва да е дебела около 3 см (колкото лост на щанга). Навиването трябва да става без мърдане на ръцете нагоре-надолу, само с въртене на китките. От посоката на навиването зависи коя част на предмишницата ще се натовари. Ако навивате към себе си, ще натоварите разгъвачите, а ако навивате наобратно - сгъвачите на предмишницата. Това упражнение обикновено се изпълнява до отказ, с редуване. Веднъж навивате към себе си и веднъж - наобратно, без почивка. Изберете си тежест, която ще ви позволи да направите 2-3 навивания във всяка посока. Това ще бъде цялото упражнение, съставено от една голяма серия. На края на упражнението предмишниците ще са напомпани до пръсване.
# сгъване на китките с едностранно натоварен дъмбел - да, тук ще ви трябва именно дъмбел, а не гира. Махнете всички тежести от единия му край и го хванете за него. Отново можете да го правите от седеж или на колене, също както обикновеното сгъване и разгъване на китките. Тук обаче хватът ще бъде неутрален (дланите ще сочат една към друга). Изпълнявано по този начин, сгъването увеличава най-вече силата на предмишницата. Самото сгъване напомня донякъде на чукането с чук. Изпълнявайте го в пълната му амплитуда - сгъвайте и разгъвайте максимално китки. Ако желаете повишена концентрация, можете да работите унилатерално (само с едната ръка, а не едновременно с двете).

# стискане на "хендгрип" - това е упражнение предимно за издръжливост. Няма какво да се каже за него - просто хващате машинката и действате. Изпълнявайте го или до отказ, или в 40-60 повторения (понеже работите за издръжливост). Направете 2-3 серии с минимална почивка между тях (около минута). Добре ще бъде ако си намерите две такива машинки, за да изпълнявате с двете ръце едновременно. В някои зали има и голяма машина, действаща на този принцип. Тя служи за развитие на силата на предмишницата. Упражнението на нея се прави от седеж, а за тежести се използват дискове от щанга.
# въртене на китките с едностранно натоварен дъмбел - това упражнение напомня предходното, но тук няма да сгъвате и разгъвате китките, а ще ги въртите наляво-надясно. Упражнението е главно за силата на предмишницата и засяга и сгъвачите, и разгъвачите й (тези мускули участват и при въртенето на китката). Освен тях се натоварва и вътрешната глава на бицепса. Можете или да опрете предмишниците на лежанка, или да ги държите хоризонтално напред (вижте илюстрацията). Лактите трябва да стоят близо до тялото и да не се раздалечават. Въртенето на китките трябва да се изпълнява бавно и под контрол, с неголеми тежести, за да не се получи усукване и изкълчване. Обикновено се прави в 2-3 серии с 10-15 леви и толкова десни завъртания. Спускайте дъмбела вляво и вдясно до хоризонтално положение. Ако завъртите китката повече, можете да я травмирате. Ако желаете повишена концентрация, можете да работите унилатерално (само с едната ръка, а не едновременно с двете).
# упражнения на долен скрипец - скрипецът позволява следните упражнения: сгъване на китките, разгъване на китките, навиване на въже (около ръкохватката). Тези упражнения могат да се правят и с щанги и гири. Дали ще ги правите със свободни тежести или на скрипец - изберете вие. Разлика в натоварването а предмишницата няма.
# навиване на въже на машина - такава машина има в доста зали. Тя представлява всичко на всичко тясна ръкохватка, която се върти и е разположена на около 1,5 м височина. За ръкохватката е прикачено въже, на което се закачат тежести. Тази машина прави навиването значително по-удобно, тъй като не натоварва раменете. Иначе натоварването на предмишницата е същото както при навиване около обикновена ръкохватка: ако навивате към вас, ще натоварите разгъвачите на предмишницата, а ако въртите наобратно - сгъвачите й. Това упражнение обикновено се изпълнява до отказ, с редуване. Веднъж навивате към себе си и веднъж - наобратно, без почивка. Изберете си тежест, която ще ви позволи да направите 2-3 навивания във всяка посока. Това ще бъде цялото упражнение, съставено от една голяма серия. На края на упражнението предмишниците ще са напомпани до пръсване.
Приложение
Докато сте още начинаещи, все още няма нужда да правите упражнения за предмишница. Тогава предмишницата ви ще се натоварва достатъчно при упражненията за гръб и бицепс. Включете тези упражнения в тренировката си, когато напреднете. Обикновено предмишницата се тренира след бицепса или след цялата ви тренировка. Правете 2 упражнения за предмишница (максимум 3). Колко пъти седмично ще я тренирате, зависи от вас. Някои изобщо не работят специално за нея, други я упражняват след края на почти всяка тренировка.
- DMXDMX
- Старо куче медалист