Задачка

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
angel
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Задачка

Мнение от angel »

Превърнете
1010101 /2-ично/ = ? /10-тично/

Един приятел ми я написа по ICQ-to, каза ми, че тва му е няква задача от контролно по Информатика или Информационни тех.
Kaза, че задачата е грешна, аз не съм я решил и викам да я дам на вас :D
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител

Мнение от sinister_shadow »

1010101/2-ично/=85/10-тично/

П.С.Тва и аз го уча по информатика ама не намирам смисъла да го уча при положение че инфото не ми е профил. :evil:
Аватар
jaredharet
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от jaredharet »

За целта можеш да ползваш калкулатора на win-a
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

в сряда имаме контролна и ще правим такива превръщания :o
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

sinister_shadow написа:1010101/2-ично/=85/10-тично/

П.С.Тва и аз го уча по информатика ама не намирам смисъла да го уча при положение че инфото не ми е профил. :evil:
като нети е профил какво пречи за обща култура да го знаеш :?:
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител

nefelen написа: като нети е профил какво пречи за обща култура да го знаеш :?:
Абе то нищо не пречи ама първо няма да ми трябва често и второ предполагам знаеш новата учителка по информатика в МГ-то дето е родена в кЪзЪн лАк, очелъ в плУвдЕв и ся душлъ токъ дъ ми припУдЪвЪ(тая сЪбрЪлЪ диалектите на цяла България и накрая я сложили за учителка, направо ме Обиха).Няма една дума дето да я изговаря както граматиката полелява.Та като я питах аз нея защо сме го учили това(питъл съм я едно 5-6 пъти) и винаги ми казва следното:
Аз тукъ съм душлъ дъ въ учъ вии ми презкъзвъти циял чъс играйти си с тилифонити и посли ма питъти що сми гу учили тва.И от тези двете неща взети заедно направо ми ИдИ някои час да я замлатя с клавиатурата и да я науча да говори правилно. :evil:
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

sinister_shadow а според теб на мен или на някой друг който няма да става доктор от голяма нужда му е да учи как се мешят пилетата или граха, или пък как да си направиш сапун в домашни условия и тн и тн
Има си общи неща които харесват не харесват трябва да бъдат предадени пък ние колко ще ги научим е друг въпрос
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител

nefelen не си ме разбрал.Нямам нищо провтив да го уча, обаче поне учителката дето е отсреща да ми говори на Български и да знае защо ми го предава.(понеже сме разделени на две групи по инфо, ест сме с два учителя, на другата група им води май най възрастния от учителите по инфо, а тои е решил да не предава този материал дето го взима моита група в момента, значи щом тои е решил че е не нужна информация значи може и без нея).
Reyes
Новак
Новак

Мнение от Reyes »

sinister_shadow , даскалката я знам :lol: СупИр меку гУвори . Ама нищо не разбира от тази информатика и са я сложили да преподава , всеки час я затапват някви дето са ходили на СИП при Пеев :P
Dinko86
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от Dinko86 »

sinister_shadow как се казва тази?Да не е "флопито"(Желева или Желязкова или нещо подобно)?И аз съм(бях) от МГ-то и ми преподаваше Пеев и при него се учи информатика .Имах късмет да не съм при нея :wink:
Публикувай отговор