На кой доставчик да мина СТС или Интернет Груп?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
ivanov
Потребител
Потребител

Мнение от ivanov »

admin написа:БТК :)
30 кинта инсталационна такса и то за 15 дена ? Бах този кабел ша кажеш че е златен деа. Тези се гъбаркат нещо с хората и се чудя как им се връзват на акъла хората и се връзват на тях.
БТК е хубаво, но не е за всеки джоб. А пък това за гъбаркането - същото може да се каже и за повечето други доставчици... :?
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

И мене СТС-то вече ме бавят сумати време с това "до края на месеца опъваме оптиките :x Хммм... това не ви ли напомня нещо? Далавера ала-верея. Докато се бавят аз вече говорих със ИГ и ми казаха като реша да им се обадя.

Ако верея задържат летвата си оставам на тях. Бият външната на СиТиСи-то отвсякаде. Умрял съм им за Локалните сърврърчета и торент тракерите като си имам целия свят не ми трябват такива шашми. Нямам аз такава локална мания. Ша кайш, че FTP-нцето ще ти намали лага в WoW да речем? Хахххаххаха. бТk или Верея а в случая Верея.

Апък на орбинет 200кб файл в комшийте днеска го теглихме 40 мин айде успех.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Кво да ти кажа батка тва дето CTC го правят за клиентите си верея няма да го направят и заплатите им да зависеха от него.
Бият външния на CTC от всякъде?
Хмм едно малко примерче, донякъде и причина да си пусна друг нет на домашното PC...
Давах им 44лв тарифата мисля че трябва да е на 54 не знам и аз на ква тарифа се водеше тва както и да е скороста по http беше ~90KB/s
През носа ми излезе да си купя оригинален steam акаунт с hl2 scs и т.н пускам да preload-вам HL2 от staem и що да видя? 4-5KB/s (при 90 от другаде)
Зора да свалиш 5GB с тая скорост беше нереален...(един жокер - мерната единица седмици няма да е дотатъчна в случая)
По телефона успях да се свържа 2 пъти за 3 месеца със sysadmin-a(казваше винаги ще ти се обадя утре) ходенето в офиса също не помогна..
И всичките тея екстри при условие че пинга ми до офиса им беше 10-15ms (нали и оптики имаше до железника)
Точно тогава CTC увеличиха скороста си и направиха upload:download 1:1 (да не отварям дума кви обяснения бяха с тоя ъплоуд)
Въпреки че целия квартал беше на една чинийка и за оптика не можеше да си мисли до офиса имах 1-2ms и свалях с 28KB/s от steam както ми беше и регламентираната скорост.
Дните преди да си пусна нета на ctc лага в Mirc беше ~50s след това варираше 0.015 - 0.031
Лаг във wow?тази дума лаг не я бях чувал известно време и конкретно във wow не знам колко е но в cs source в бг сървъри е ~20(справка доста играчи от софия имат над 50)Извън България положението е сходно.
Дали FTP-нцето ще намали лага в wow?еми то не му е работа че да го прави но запитай се от къде взима нет Верея(респективно цената му) и от къде CTC.Това вече има значение за лага.
Важно е отношението в случая не че от тук и там свалям с едиколкоси.
Верея няма как да бие външния на ctc от всякъде защото както както съм казвал при тях положението е все едно да си пуснеш кабелната тока телефона на един кабел и да се надяваш всичко да си работи добре...еми не става просто резултата е катастрофален.
Щях да си остана на верея ако бяха показали малко отношение(ако може да се говори за такова) но...
Предполагам че на тебе не ти трябва steam, не играеш online и това не те вълнува но това не променя положението им.
Относно орбинет нещата наистина са ужасни(500мс до рутер на 2 метра от тебе събарят представата за какъвто и да е интранет камо ли интернет)
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Ами тъй наречения пинг в CS Source много зависи и от машината, ама помня, че като бях на Верея и ми беше 120-220, а сега на Бтк е 20-50, зависи колко е пълен сървара :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Нека кажем че машината е предостатъчна и пинга е възможно най-нисък доколкото зависи от нея :)
Така беше и преди.бтв в 1.6 пак си е толкова
Аватар
Kyuku
Потребител
Потребител

Мнение от Kyuku »

За ся от ИГ съм много доволен. Тегля от вънка с 60, вътре 300 и на TFT 1 път не ме е дропило и лаг не съм усетил, докато при верея на седмица оспявах да изиграя 2-3 карти.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

CTC преместиха оборудването си далече от гадните номера на енергото и смениха Spnet(можеби най-скъпия доставчик в БГ) и по този начин решиха проблемите си с външния :wink:
Аватар
lisman
Потребител
Потребител

Мнение от lisman »

Аз викам първо да си оправят покритието в града
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

По-добре първо на клиентите им да е качествена услугата после да бързат да пускат нови както правят някои други.
RauL's FaN
_KICKBOXER_
Обратна връзка:

Мнение от RauL's FaN »

Ся и на CTC почнахте да търсите кусури :P :o
Аватар
lisman
Потребител
Потребител

Мнение от lisman »

Ми то тва им е най-големия косур, вече половин година ми викат "до края на месеца" ще има покритие и до вас :x
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Еми дано да пуснат и при вас скоро :)
бтв сега доколкото виждам след увеличението на скоростите външния е +50% т.е 30лв = 48KB/s
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

sawo написа:Кво да ти кажа батка тва дето CTC го правят за клиентите си верея няма да го направят и заплатите им да зависеха от него.
Бият външния на CTC от всякъде?
Хмм едно малко примерче, донякъде и причина да си пусна друг нет на домашното PC...
Давах им 44лв тарифата мисля че трябва да е на 54 не знам и аз на ква тарифа се водеше тва както и да е скороста по http беше ~90KB/s
През носа ми излезе да си купя оригинален steam акаунт с hl2 scs и т.н пускам да preload-вам HL2 от staem и що да видя? 4-5KB/s (при 90 от другаде)
Зора да свалиш 5GB с тая скорост беше нереален...(един жокер - мерната единица седмици няма да е дотатъчна в случая)
По телефона успях да се свържа 2 пъти за 3 месеца със sysadmin-a(казваше винаги ще ти се обадя утре) ходенето в офиса също не помогна..
И всичките тея екстри при условие че пинга ми до офиса им беше 10-15ms (нали и оптики имаше до железника)
Точно тогава CTC увеличиха скороста си и направиха upload:download 1:1 (да не отварям дума кви обяснения бяха с тоя ъплоуд)
Въпреки че целия квартал беше на една чинийка и за оптика не можеше да си мисли до офиса имах 1-2ms и свалях с 28KB/s от steam както ми беше и регламентираната скорост.
Дните преди да си пусна нета на ctc лага в Mirc беше ~50s след това варираше 0.015 - 0.031
Лаг във wow?тази дума лаг не я бях чувал известно време и конкретно във wow не знам колко е но в cs source в бг сървъри е ~20(справка доста играчи от софия имат над 50)Извън България положението е сходно.
Дали FTP-нцето ще намали лага в wow?еми то не му е работа че да го прави но запитай се от къде взима нет Верея(респективно цената му) и от къде CTC.Това вече има значение за лага.
Важно е отношението в случая не че от тук и там свалям с едиколкоси.
Верея няма как да бие външния на ctc от всякъде защото както както съм казвал при тях положението е все едно да си пуснеш кабелната тока телефона на един кабел и да се надяваш всичко да си работи добре...еми не става просто резултата е катастрофален.
Щях да си остана на верея ако бяха показали малко отношение(ако може да се говори за такова) но...
Предполагам че на тебе не ти трябва steam, не играеш online и това не те вълнува но това не променя положението им.
Относно орбинет нещата наистина са ужасни(500мс до рутер на 2 метра от тебе събарят представата за какъвто и да е интранет камо ли интернет)
Всичко което написа е вярно не споря :wink: :)
С това "бие външния отвсякъде" имах в предвид, че се тегли по бързо ама и аз псувам бая като отварям сайтове по 30 секунди. СТС ги чакам от доста време и смятах да се метна на няокой друг доставчик докато се дотуткат до моя квартал. Ама засега на верея си ми е добре ако СТС решат да идват насам ще помисля. Ама ми говорят от 3 източника (и-нет, телефон и в офиса) да ми казват различни неща ми се струва несерьозно. Последно чух, че са почнали да го опъват кабела и до 3 месеца щото го прекарват от магазина на пежо почват насам. Е за 200 метра кабел 3 месеца да им трябват някак си ми звучи нереално. Аз ако ми дадът техника сам ще го прекарам за по малко време мога да се обзаложа.

За кабела на верея все едно да пуснеш по една траба ракия, кола и бира и да подадеш 3 чаши :lol: Иначе съм чувал че, че в щата тексас са пускали интернет през контакта и бил добре.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

И в Германия са пускали по тока но по принцип не се прелага този метод пък в бг едва ли в близките години ще се приложи :)
Иначе техниците и друга работа имат постоянно затва се и отлагат често сроковете :roll:
Публикувай отговор