Поправи другия
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Поправи другия
В тази тема предлагам, ако забележите някой да прави правописни грешки във форума да го поправяте тук. Някои хора правят такива грешки, че не да се смееш ми направо да ревеш. Айде ако забележите такива допуснати бъгове в родния ни език съобщавайте ги тук с поправката.
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
- nefelen
- Модератор
- Обратна връзка:
- x6x
- Потребител
- play__krisi
- Новак
- Обратна връзка:
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- nefelen
- Модератор
- Обратна връзка:
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- x6x
- Потребител
Тука няма толкова фрапиращи индивиди,е има си и доста неграмотни писанки,но в сравнение с други форуми този е цвете за мирисане.Над средното ниво е!
Как да поправям човек,който е видно,че в бързината е допуснал грешка,че аз постоянно допускам технически грешки.
За една дума ми се струва дребнаво да се поправя,виж ако има 5 изречения с 30 грешки и това е рецидив веднага ще го покажем в "Темата на СРАМА"
Треперете Невежи
Как да поправям човек,който е видно,че в бързината е допуснал грешка,че аз постоянно допускам технически грешки.
За една дума ми се струва дребнаво да се поправя,виж ако има 5 изречения с 30 грешки и това е рецидив веднага ще го покажем в "Темата на СРАМА"
Треперете Невежи

- Jedi_Knight
- Старо куче медалист
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Имах предвид родопският диалект, който е нещо средно между български и македонски език!nefelen написа:македонски диалект - такова животно няма![]()
македонския е диалект на българския
x6x много ясно, че техническите не важът. То си и личи кога са такива. Става въпрос за сбъркано а-ъ, о-у, е-и, двойно т, н и такива грешки да не ги изреждам! И може само една дума да е грешна, ама ако не се усети, че е грешна, знаеш ли още колко пъти ще я пише така. Само Jedi_Knight е писал правилно по темата
- x6x
- Потребител
Искаше ми се да се сдържа,ама не мога.
Между български и македонски език!Кой език??Родопския е различен от македонския диалект да знаеш.
Я почети малко тука за диалектите в България.
Я сега провери "важат" или "важът" се пише,че да не свикнеш да го пишеш така.Не е приятно май,а?Граматиката е много повече от някоя правописна грешка,и това тук не е състезание по правопис и краснопис.Казах по горе,че този форум си е направо чудо що се отнася до правописа,и по скоро ще изглежда дребнаво заяждане да се хващаме за една едничка дума.
По добре подхващай сгрешилия в самата тема,отколкото да го изтипосваме в някаква тема през която той може и да не мине,ако има желание ще се усети,ако ли не,да пътува в мрака.
Айде,със здраве.
Ар ю майнд???RauL's FaN написа:Имах предвид родопският диалект, който е нещо средно между български и македонски език!nefelen написа:македонски диалект - такова животно няма![]()
македонския е диалект на българския

Между български и македонски език!Кой език??Родопския е различен от македонския диалект да знаеш.
Я почети малко тука за диалектите в България.
Я сега провери "важат" или "важът" се пише,че да не свикнеш да го пишеш така.Не е приятно май,а?Граматиката е много повече от някоя правописна грешка,и това тук не е състезание по правопис и краснопис.Казах по горе,че този форум си е направо чудо що се отнася до правописа,и по скоро ще изглежда дребнаво заяждане да се хващаме за една едничка дума.
По добре подхващай сгрешилия в самата тема,отколкото да го изтипосваме в някаква тема през която той може и да не мине,ако има желание ще се усети,ако ли не,да пътува в мрака.
Айде,със здраве.
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Не напротив! Благодаря ти, че ме поправи. Аз първо думата я бях написал важат, но после се замислих, а нямаше къде да проверя как се пише и затова я написах с Ъ, защото ми се стори неправилно с А. Ти къде проверяваш как се пишат думите? Ако не ви харесва темата, трийте я. Идеята за нея ми беше дошла отдавна, но сега реших да я напиша и явно възгласите са негативниx6x написа:Я сега провери "важат" или "важът" се пише,че да не свикнеш да го пишеш така.Не е приятно май,а?
- x6x
- Потребител
Малко по остро реагирах,ама заради споменаването на македонския език,иначе нищо против нямам темата.Само споделях опита си от други места за забележките от сорта.Имаше сръдни и караници по въпроса и съм се отчаял.Много неграмотно поколение расте,д'ге.
Иначе най-бързо проверяваш като го пишеш в някой речник,та бил и той SA Dictionary,пускаш в Гугъл и ако ти излязат резултати от форуми е грешен,ако пък излязат официални страници или вестници,значи е правилно.Това разбира се е най допотопния начин.Ако не забравя,ще питам за адреса на онлайн спец. речник по въпроса.
Това върши работа,но не е речника който съм виждал.
Тук
Иначе най-бързо проверяваш като го пишеш в някой речник,та бил и той SA Dictionary,пускаш в Гугъл и ако ти излязат резултати от форуми е грешен,ако пък излязат официални страници или вестници,значи е правилно.Това разбира се е най допотопния начин.Ако не забравя,ще питам за адреса на онлайн спец. речник по въпроса.
Това върши работа,но не е речника който съм виждал.
Тук