Цеко Сифоня да пропее и арии? Интервю с Цеко.

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
Baev
HOOLIGAN
Обратна връзка:

Цеко Сифоня да пропее и арии? Интервю с Цеко.

Мнение от Baev »

Иво Сиромахов: Очаквам Цеко Сифоня скоро да пропее и арии*

- Господин Сифоня, откъде дойде вашият прякор?
Красимир Радков: - Сифоня ме нарече Иво Сиромахов, отговорен сценарист в "Шоуто на Слави". Сифоня е леко задръстен...
Иво Сиромахов: -...но не знаеш кога може да се отпуши и какво ще излезе от него.

- Как бихте коментирали българския рап?
К.Р.: - Аз правя индивидуален хип-хоп, който е с врачански привкус. Това е собствено мое течение, съществува от преди два месеца, но ще се наложи.

- Умря ли на българска земя това американско изкуство?
К.Р.: - Според мен то по-скоро възкръсна. Жизнеността на Цеко Сифоня доказва, че всъщност рапът, противно на всички досегашни схващания, се е родил не в американските гета, а в българския северозапад - на врачанска почва...
И.С.: - ... И произлиза от думите "рапам" и "рапон". Там трябва да търсим етимологията на това врачанско явление. То е свързано и с врачанския диалект, хумор и липсата на тактичност.

- Кои са темите на вашето творчество?
К.Р.: - Темите са ежедневни и злободневени, а текстовете - елементарни, за да може да се запомнят лесно. Търсиме чисто забавление. Идеалът на Цеко Сифоня е да има яденье, пиенье и некоя сгодна женица.
И.С.: - Голямо творческо предизвикателство е да се откриват нови рими за "сифоня". Разработили сме "бидоня", "купоня", "пилоня", "силиконя" и "микрофоня".

- Имате ли конфликти с другите български рапъри?
- Не. В приятелски отношения съм с Устата, с Румънеца и Енчев. Ние сме от неагресивните рапъри. Нямаме конкуренция. Цеко Сифоня е на рапа шампионя!

- Кое ви различава от останалите рапъри?
К.Р.: - Ведрото настроение и оптимизма. Другите рапъри са мрачни и навъсени. Като гледам - щастлив рапър нема.

- С кой творец бихте направили дует?
К.Р.: - Ще направя дует с Мадоня. Ще бъдем Сифоня и Мадоня. Няма как да откаже.
И.С.: - В момента работим по пилотния сингъл, който е озаглавен "Сифоня и Мадоня - яхай полоня!"

- Значи търсите и международна изява?
К.Р.: - Ние не я търсим. Тя сама ни намира. Готвим голямо световно турне с концерти в Барселоня, Лисабоня и Вашингтоня. Ще отидем и в Холивуд по покана на моята голяма почитателка Деми Мур. Подготвяме песен, посветена на нея.
И.С.: - Песента обаче не е рап, а балада, защото в нея се пее за любов. Основният рефрен е следният:
"Желая да се срещна с Деми Мур,
да й покажа моя голям... талант"

- Бихте ли протестирали като Еминем или други рапъри срещу Буш например?
К.Р.:
- Мен Буш много не ме интересува. Правя си песните от чисто забавление, не търся политически послания.

- Сифоня, колко парчета имате в кариерата си?
К.Р.:
- Вече имам три. Хубавото е, че нямат имена. Всеки може да си ги тълкува по различен начин...
И.С.: - Първото парче е манифест на Цеко Сифоня, в което той се заявява на световната артсцена. Сифоня е типичен представител на хедонистичния постмодернизъм.

- Какво ще даде той на световната хип-хоп култура?
И.С.:
- По-важното е какво ще вземе от нея.

- Канят ли го да пее по сватби?
К.Р.:
- Аз пея само по разводи и погребения.

- Краси, как се случи така, че от актьор се превърна в един от най-харесваните рапъри в момента у нас?
К.Р.: - Сифоня е просто артистичен образ, роля. Аз съм лице, зад което стои екип от много хора. Главно - сценаристът Иво Сиромахов. Той го измисли, той пише текстовете на песните, аз изпълних ролята на Сифоня, отговарям и за врачанския диалект.
И.С.: - В началото ми се съпротивляваше. Каза: "Аз не мога да пея". Обясних му, че за да е парър, не е нужно да пее. Въпросът е да нареждаш думи в определен ритъм. Не се искат музикални заложби. Не, че Краси ги няма. Аз очаква скоро да пропее и арии, защото операта в нашето шоу засега е слабо разработена тема. Вече имаме оферти от "Ла Скала", Метрополитен опера, НДК и от подлеза на Централна гара. Всичко е въпрос на договаряне.

- Конкурсът за нов артист във вашето шоу показа, че да си хуморист е трудна професия.
К.Р.:
- Трябва време, за да се отпусне човек в шоуто, да твори свободно, да е едно със сценаристите. Хубавото при Иво Сиромахов е, че когато ми даде текста, може двамата да обсъдим образа, да променим нещата, които на мен не ми пасват. Така не чувстваш съпротивлението в материала. Сиромахов мисли като образа, който бих изиграл.

- Къде се чувстваш по-комфортно - в шоуто или театъра?
К.Р.:
- Гледам да се забавлявам с това, което правя. Не се ли забавлявам аз - и хората няма да се забавляват.
И.С.: - Ако театърът е маратон (аз съм работил като театрален режисьор навремето), в който трябва да бягаш два часа и да си разпределиш силите така, че да не издъхнеш преди финала, шоуто е спринт. В предаването имаш 1000 метра, които трябва да преминеш максимално бързо, с цялата си енергия.
К.Р.: - Има и друго - в театъра, като направиш една постановка, до пето-шесто представление можеш да доизглаждаш образа. А в шоуто нямаш време да проверяваш дали става, или не. Ако в театъра градиш образа един час, в шоуто трябва за три минути да е ясно всичко на зрителя, трябва да е смилаемо и най-вече интересно.
Публикувай отговор