Искам да разпределя интернета с няколко потребителя обаче скороста да не е една и съща и примерно за трети потребител въобще да не ползва нет (а скороста през лана да е непроменена).Също така по възможност да бъде по MAC адрес ,защото те могат да си сменят IP адресите и ..... (и всичко това да става под windows (2003 server или 2000 pro) ) Надявам се да сте ме разбрали
Ще погледна това прокси,но идва друг проблем че ако клиентските компове не въведат за настроиките на IE прокси няма да имат нет.А те не разбират много и трябва да се разкарвам и да им нагласям IP-та и т.н или това не е задължително?
sawo написа:под win2k server пускаш dhcp server и от там нагласяш всичко
Под win2003 server пуснах dhcp сървър но като гледам настройките му въобще не са малко.Помагайте...Кажете как да огранича нета по IP и MAC така че всички да имаме равен нет а локалната връзка да си е непокътната.Ще ровя сега пак в настройките ама ...
userdsp написа:Най-добре сложи хард рутер, lincsis има модели за които има хакнат firmware чрез който можеш да налагаш на всеки потребител отделна D/UP скорост.
А за v.5 на WRT54GS знаеш ли дали има такъв firmware
Да темата е доста стара направо се учудих как о6те не е затрита.Ами и с такъв рутер става но аз засега съм с Bandwidth Controller (software) и си ми върви супер.Има още какво да се иска от тази програма ама... засега е добре