Въпрос относно усилвател и кабелна ТВ

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Въпрос относно усилвател и кабелна ТВ

Мнение от spiralkinda »

Здравейте! Купих си чера TV tuner Sapphire THEARTIX 550 PRO и общо взето съм доволен от параметрите му. Въпросът ми е има ли нещо като усилвател на сигнала, който да го сложа преди тунера за да увеличи качеството на програмите (Верея Кабел). Ако има следват въпросите: къде и колко? Благодаря предварително ! :)
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Има разни такива в телевизионния сервиз, цени от 20 до 100, че и нагоре.Гледай да усилва метровия и дециметровия обхват.
Аватар
ivanov
Потребител
Потребител

Мнение от ivanov »

Преди няколко години използвах подобна джаджа. Бях я взел от магазинчето за техника в дома на техниката. Входа на магазинчето е от към руски, до видеотеката. В телевизонния също има, както ти каза emzo.
На тъп въпрос - тъп отговор с тъп предмет.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно усилвател и кабелна ТВ

Мнение от Lexx »

spiralkinda написа:Здравейте! Купих си чера TV tuner Sapphire THEARTIX 550 PRO и общо взето съм доволен от параметрите му. Въпросът ми е има ли нещо като усилвател на сигнала, който да го сложа преди тунера за да увеличи качеството на програмите (Верея Кабел). Ако има следват въпросите: къде и колко? Благодаря предварително ! :)
Най добрия вариант е направо да извикаш техниците да дойдат и да ти вдигнат нивото на сигнала (Ако нисък де) .По принцип ти трябват между 65 и 75 dB.Оптималния вариант е 70 - 72 dB за да работи оптимално тунера ти.Ако ти е лоша кабелната и ти сложиш усилвател ефекта няма да
е това което търсиш.По тоз начин усливаш освен полезния сигнал и смущенията.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

добре това за техниците е ясно, но тогава нещо като филтър ли? не знам и аз ;)
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

spiralkinda написа:добре това за техниците е ясно, но тогава нещо като филтър ли? не знам и аз ;)
За какъв филтър става дума.Тя кабелната ти или е добре или ти е зле.Ако е зле идват техници и я оправят.

Само ще ти кажа нещо друго.Няма шанс да изкараш идеална картина на тунера на компютъра си.Добра - ДА ,ама идеална няма шанс.Аз не знам с какъв софтуер си го подкарал тунера си.До голяма качеството на картината ти зависи от него.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Е аз рекох да ти го спестя ама тунера яко suxx ;)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

С тунери за 30-40лв просто не се получават нещата :)
Виж сега нещо от рода на 100-120 със хардуерна mpeg2 поддръжка си е по-друго и е добре да се прочетат коментари на хора от България защото всеки тунер се държи различно с нашите кабелни.
Най-добрия вариант обаче е DVB приемник и цифрова телевизия :wink:
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

ами тунера определено не е за 30-40 лева ;) накрая ще е сателитна май ама сега просто няма пари 8)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Тва го кажи на emzo ;)
Ето ти една полезна тема съветвам те да я прочетеш има доста важна информация за тунера ти :wink:
http://www.hardwarebg.com/forum/showthr ... 789&page=1
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Хаха, казвам си личното и неангажиращо мнение :wink:
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

ооо, определено я прегледах и само ChrisTv изкара някаква нормална картина + PowerCinema, все пак благодаря на всички за мненията. Явно майка ми като се върне от чужбина ще я накарам да ми вземе един ITV за година предплатен и така ще е ;0 (само че искам XXX пакета мухахаха)
DIMCHO
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от DIMCHO »

spiralkinda написа:ами тунера определено не е за 30-40 лева ;) накрая ще е сателитна май ама сега просто няма пари 8)
Няма да ти трябват много пари за ИТВ.А ще гледаш качественна телевизия.
Сателитна телевизия и интернет
042/680815,088/8-45-76-90,089/7-90-46-76
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

emzo написа:Хаха, казвам си личното и неангажиращо мнение :wink:
Можеше да го обосновеш поне :wink:
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

550про, като основа си е перфектния чипсет, но за съжаление това остава само на хартия. А цената - бррррр... не ми се мисли (около 150лв беше последно изделието на АТИ).

А за да имаш "перфектна" картинка на екрана на компа си не е само до тунер, ниво на сигнала и софтуер. Трябват ти и филтри, като деинтерлейс, блър и най-вече къдърна видео карта и не на последно място достатъчно добра конфигурация (за предпочитане е с PCI-e).

А относно "филтъра" на входа на тунера - абсолютно задължително е да се сложи галваничен разделител, не само за да избегнеш смущенията от старите ТВ във входа, но и за да не предизвикваш ти самия такива. Тия филтри са по 12 лв в Т. Петров магазин, както и в Конрад и Викинг.

Но на първо място - позвай качествен сплитер с възможно най-малко затихване (отвън са написани dB-лите) и задължително F-конектори, които не са за въздушен монтаж, т.е. да не са с резба - те унищожават оплетката на коаксиалния кабел (така де, като ще е гарга да е с транзистори ;) )

Добре настроен тв кепчър на асус с 7134 чипсет и флай2000тв и компресия с XViD в реално време прави това 3.46Mb.
Публикувай отговор