Неграмотни ли са българите?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.

Анкетата свършва на Съб Дек 30, 2006 19:14 pm

Да
14
54%
Не
12
46%

Общо гласове: 26

Аватар
Vesenceto
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Vesenceto »

Според вас неграмотни ли са българите?Пускам тази тема, защото редовно чета във форум-а "бисери" от рода на
-копувам тилефон
-Почети всички
- интересен саит
-самнява ме
Дано не обидя някой!!
Да не говорим пък за болшинството от учениците и младите хора - имам колежка, която в едно изречение, незнайно как, но успява да вмъкне от две до три времена. Друг пример - "репортерка"( малко над 20),завършила българска филология, която прави повече правописни и стилови грешки от мен....Това си е направо смешно! :lol:
Според мен лично в България има много неграмотни хора!МНОГО!
Според Вас? :?:
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

Vesenceto - толкУЗ неграмотИен е народЯ,че ми се рИве чак!! :(
Прегледай форума на Дата.хх и ще паднеш - от откровен ужасТ !
Не стига това,ами и хора с висше образование не падат по-долу.При това в професионалните си занимания.
А бе...хвана ме на болна тема :) Не че аз съм перфектен...ама то бива,бива,ама чак толкова !

Едит:@ на 4-та отговорили с "НЕ" досега - Вие не сте в час !!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Всеки си има мнение :)
Хората с които движа са напълно грамотни същото мога да кажа и за преподавателите на които съм обръщал внимание.
Тва че на някаква хартийка наречена диплома пише нещо далеч не те прави грамотен ;)
По датата и т.н пишат всякакви деца, които все още не са успяли да усвоят основни правила в правописа, така че да не се излагат твърде много според мен тва си е нормално донякъде.
Аватар
[Sz]T-Rex
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от [Sz]T-Rex »

до колкото аз съм чувал , българите имаме едно от най-високите образования като материал , който се преподава .. примери съм чувал неща които се учат в да кажем 5 клас при нас , там ги учат в 7 .. примерно , ся не знам до колко е така .. за това смятам , че българите сме едни от най-образованите в Европа , да не казвам в Света , но просто не можем да използваме тези си знания..
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

@ sawo - Всеки си има мнение,така е! Нямам намерения да споря до откат,но искам да уточня,че говорим за грамотност,не за интелигентност.

@ [Sz]T-Rex - Не знам колко си годишен,но тази образователна система е отдавна в историята.Мнооого отдавна! Изказването ти е кръчмарско(не се сърди) и не се базира на реални факти.Не живей с илюзията за Супа-Дупа интелигентния българин с образование за "милиони" и недооценяването Му от западния свят.

едит: 6-6 вече.Още двама "Не Съм В Час Бате" :)
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Амм и аз драснах едно "да". Как да кажа, че българите са грамотни като самия аз не съм!? Не се гордея с това и съм полагал сили да се поправя ама не е лесно да се научи тоя български. За съжаление мога да пиша на англ. по грамотно отколкото на бг. :( (е това е малко образно казано) :P
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

@PoSSeSSeD - Не те оправдава,но е добър знак :) Не е толкова трудно да се научи Българския!
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

Едно приятелче наскоро си дойде от Америка за един месец и каза, че таблицата за умножение са я взели в 6-ти или 7-ми клас не помня точно. А тези лайна с които сме се т'варили в лайняното ни българско образование през 3-8 клас те ги учат в гимназията на възраст в която е много по-лесно и ненатоварващо и го учат за обща култура, стягат ги само по спецялните предмети.
Примерно влезнал в гимназия по електроника и му изкарали акъла от биологий, историй, математики, лайна, простотийЙийИйи... 8O Като се сетя какво съм учил в началното училище и как съм се зомбирал с простотий и като гледам малките дечица какви професори ги правят 5-6 клас направо се отвращавам :x
Последно промяна от jerry на Пет Дек 01, 2006 8:19 am, променено общо 1 път.
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

jerry написа:...акъла от биологий, историй, математики, лайна, простотий... ...
А Конфуций? ;-) :lol: :twisted:

Ей и за т'ва иде реч бе мааму стара.

Грамотност и българи - две субстанции, обречени на вечна раздяла.

Вижте тук и пробвайте да се поограмотите.

@jerry: по въпроса за образованието и възрастта да те светна -> има скандинавски страни, в които образованието на децата започва от 3 год. възраст и са напълно прави. Тогава децата са 100% възприемчиви към нови знания, за разлика от детето на 6 или 7 год., т.е. те тогава си имат вече някакво виждане за нещата, собствено мнение, желание за спор (един вид - "глей ся ко знам аз").

Гласувам с твърдо "Тц" :lol:
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

@John3V - Това със скандинавския опит не го знаех.Звучи логично и предполагам ефективно.
6-8 - още двама в отбора на НЕзнаещите :)
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Аватар
fddf
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от fddf »

ако става въпрос за форуми и чатове ,много ясно че никой няма да пише като хората.Все пак тва е клавиатура:
1.Може да натиснеш грешно копче.
2.Може да си свикнал нарочно да пишеш вместо "а" - "ъ" и тн.
3.Или просто може да си неграмотен. :?
Точно това е проблема че вместо да седнат да се упражняват(говоря за неграмотните)те седят като зомпирани пред компа :smoukin:
В тази анкета ръчнах "да" защото сме българи ,все пак ако не защитаваме ние България,то кой?
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

@fddf: техническите грешки са допустими.

а, като говорим за правопис - имаме си рекордьор.
Аватар
Soby
Сутеньор
Обратна връзка:

Мнение от Soby »

John3V написа:@fddf: техническите грешки са допустими.

а, като говорим за правопис - имаме си рекордьор.
Я се осъзнай, моля ти се, ще си пиша както си искам и каквото си искам. Нито ме познаваш нито ми знаеш нивото на интелигентност, за да ме съдиш, това е просто един форум в който всеки има правото да си пише както си иска, ако допускам повече грешки това е защото съм свикнал да пиша бързо и на латиница, и далеч не съм аз РЕКОРДЬОРА!!!! Нека да не почваме с лични обиди, ако обичаш...
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Ех, имаше една поговорка за това, че е по-добре да замълчим, докато ни смятат за глупави, от колкото да се обадим и да разсеем съмненията ;)

А дали те познавам -> няма нужда да го правя лично... Знам повече, от колкото си мислиш :lol:

Но дали във форума може да пише всеки и всичко - това е обект на допълнително споразумение, както се казва обикновено или в случая - правилата на същия.

Лек ден :-)
Публикувай отговор