критики + още нещо Vol.2...

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Не може и аз да не спомена AvP:R
Изображение
Сега, представям си перфектния филм за кросовър между Пришълеца и Хищника. В него действието няма да се развива в бъдещето и да е с маринци каквото е основното желание и основната критика към АвП филмите. В него НЯМА да има хора! Дейсвтието ще се развива на някоя планета, чието име и местоположение няма ни най-малко да ни вълнуват. И ще има тупалки! Даже няма нужда да се говори във филма. Достатъчно е да дават как Предатори гонят Ейлиъни и Предейлиъни. И да има тупалки! И експлозии, и кръв-киселина, както и сякакви брутализми и осакатявания, които едно болно съзнание може да измилси.
За съжаление такова нещо липсва във AvP филмите. Колегата отгоре е споменал за добрите идеи на мистър Андерсън, аз бих го поправил, че тези идеи си ги има от около 15 години, още от първите комиси кросожър между двата дзвера. Така че за мен лично първият филм беше един ОГРОМЕН провал. Пълен с фактологически грешки, погазващи тотално много правила, установени от предходните филми. Да не споменаваме за ПОДСЪДИМИЯ PG-13 рейтинг на филма, тва не може всеки един от 6-те предшественика да са стабилни и дори достигащи лимита на R (в частност много любимият ми Предатор 2, който освен бруталиите разшири света на Хищника по едни невероятен начин, да не говорим, че там за пръв път се прокарва идеята за събиране на Еилиън и Предатор в една вселена), а тука да ми се измазулват с извинението, че така повече хора щели да го гледат. Ей, аман от бинесмени, моля ви омрете.
Та след такова убиващо мозъчни клетки преживяване аз имах точно нулеви очаквания за продължението. Даже и новината, че филма вече ще е стабилно R не ме трогна особено. После филма излезна, сички го оплюха дружно и аз си казах "еми беше логично". Естествено не може да не гледам нов филм за двете ми любими чудовищенца и затова без особено много хъс го изгледах. Та филма си е тъп, даже много. То не е много добра идеята да правиш от двата най-стабилни сай-фай хоръра най-обикновен слашър филм (малко градче някаде из Америка, напада ги убиеца, убива тоя и оня и накрая го убиват, евентулано накрая се съживява за сикуъла) ама какво да се прави, толкова пари са имали за сценарий, толкова са могли да изтискат. Както и предния филм, този е пълен с бъгове и нелогичности, но за разлика от предната част тука имаше и добри моменти. През всеки един от тях на екрана се помещаваха Ейлиъна и Предатора и НИКОЙ ДРУГ. Боя между двамата е феноменален. Още не мога да забравя сцената в канализацята, в която два Ейлиъна скачат към Предатора и той ги фаща и двамата за гушите. Мммммммммуаха, направо е фадрома тоя тип. Абе просто си личи как този филм са го правили фенове на двете чудовища. Хора които са казали "ОК, знаем че дватва звяра изглеждат адски куул, дай да ги вкараме в малко екшън, че и без това това е единствената причина хората да отидат да го гледат този филм".
И за съжаление тука филма се дъни най-много. Предишните филми са ги правили творци (без AvP 1), а този сякаш някой го е прекопирал без да разбира за кво е цялата работа. Ако ги нямаше другите части (отново без AvP 1), и разкарат всички сцени с хора и ги заместят с повече екранно време за А-то и П-то от заглавието, то този филм можеше да бъде добър.
Обаче не е!!!
Оценка: 4/10

П.С.: Плакатът се едно е некъв медальон баси.
Последно промяна от 2fry на Чет Фев 07, 2008 3:07 am, променено общо 1 път.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Into the Blue (2005)
Изображение
Преди да започна трябва може би да спомна, че съм луд фен на прилюченските филми и се кефя учудващо много на (предполагаемо) бози като Sahara и филма куест National Treasure. Абе въобще, става ли дума за екозтични места и съкровища мога само да кажа “Елате повече”!!! Затова рекох да загрея за задаващия се Fool’s Gold с нещо в тая насока.
Като попитах за какво иде реч в тоя филм ми казаха, че единственото хубаво нещо в него била Джесика Алба по бански. Сега аз лично не съм някой вманиачен неин фен, че да седна да гледам всички лигави филми с нея, но не мога да отрека, че момичето наистина е невероятно красиво и нямам нищо против да се позавърти на монитора ми (21” 8)) за около 2 часа. Пък и като трябва ше издържа някак бързия и яростен Пол Уокър. Освен това забелязах, че във филма играе и Джош Бролин, който за мен е един от най-силните актьори в Голивуд (“Гитлер сказал Гимлера: тьi гуй, гагага”), още повече че пича играе в No Country for Old Men, а от това по-голяма реклама не виждам.
Историята на филма ясна. Наште намират сакровището, намират обаче и дрогата, лошите ги погват, малко драма, малко екшън, накрая има и експлозия и хепиенд естествено. Нищо ново, нищо невиждано. Типичен летен хит. Действието се развива на Бахамските Острови, с което веднага ме спечели на своя страна. Актьорите си се държаха повече от прилично през цялото време, не правеха глупости характерни за подобен род филми, а Джош Бролин даже имаше няколко много приятни попаденя, които придадоха един вид реализъм на цялата работа. Филмчето е много приятно заснето, а музиката си е точно такава каквато трбява да бъде – купонджийска. И все пак по едно време филма става сериозен и напрежение не е като да няма. Определено много доволен от тоя аспект. Като бонус държа да отбележа един мнооого брутален кадър, в който героят на Джош Бролин бива отнесен от експлозията и дори имаме възможността да видим как се разкъсва кожата на лицето му. Много нетипично да го сложат в такъв филм, така че това си беше приятна изненада. Еваларка!
Та така, много приятно филмче ако си падате по такива работи, иначе сигурно ще ви се стори малко тъп. Аз тука май съм единсвеният дето го хареса.
Оценка: 8/10

П.С.: Не съм много сигурен, но мисля, че с този филм се ебаваха в сериала Entourage, в който главният герой играеше в филм с Джесика Алба на име Head On. Хехе, веселяци.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

The Nines (2007)
Изображение
Най-накрая. След поредица от толкова отчайвашо тъпи филми, за които дори нямах сили да ги оплюя квалитетно, най-сетне го гледах нещо свясно, дето да ме накара да драсна някой ред.
Ъъъ, направо съм размазан! Филмът е феноменален. Адски минималистичен, със зверски каст, Раян Рейнолдс винаги съм го смятал за пич, че даже беше и единственото свестно нещо в бузътъ Амитвилския УжасТ. Много ме радва тоя тип, определено си има талант и ако стои надалеч от филми като Блейд Тринити (Дракула бил Линк дъ Синк от Призън Брейк, вееееей) хич няма да сгреши. Та както казах каста е в десятката. Hell, даже детенцето беше добро. Режисьорчето досега се е изявявало основно като сцерарист НА ФИЛМИ НА ТИМ МАДАФАКИН БЪРТЪН!!!!!! и като цяло от него не можем да се оплачем. Като сюжет филма в началото ми напомняше на една идея по-добър Дъ Нъмбър 23, но после нещата се оправиха и като цяло лудницата стана пълна. Абе, не искам да казвам нищо за историята, че да не ви разваля кефа, аз лично накрая цвилих от удоволствие.
Та така, колкото по-малко знаете за филма преди да го гледате, толкова по-високи стойности ще покаже кефометъра. Аз лично нищичко не знаех за филма, освен кой играе в него. Бтв, предполагам че като вариант да не ви хареса, ако го сбъркате за някъв друг жанр, и си искате да гледате някъв друг вид филм. Та за тия от вас, които по плаката си мислят, че това е некъв филм за футбол (не знам защо, но аз като го видя и това ми идва на ум) да знаят че мислят греЖно. Така, неска по-кратко, ама така е щот не искам да издавам нищо.
Оценка: 9/10 (Девет за девятките)

П.С.: Айде гледайте го, че ми се обсъждат идеи за кво стана накрая!!!!!
Последно промяна от 2fry на Съб Фев 16, 2008 15:02 pm, променено общо 1 път.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

>>>Коментари за The Nines<<<

Абе почна хубаво, до края на първата част и въпреки че идеята както каза напомня на "23" (който според мен е в пъти по-добър от този) ми харесваше повече до този момент. НО от там нататък просто ме изгуби като зрител. Актьорска игра - перфектна, сцени - идеално заснети, идея - невероятна. НО за втори път(мразя да се повтарям ама се налага), нещо във филма не ми хареса и ме остави много разоочарован. Вместо да прекарам часове и да му се възхищавам, аз изкарах часове чудейки се, къде сбъркаха тея ми ти хора дето стоя зад целия тоя филм.
Оценка: аз бих дал всяка една цифра от 1 до 9 в различните моменти от филма и бих я аргументирал, ама ще трябва да ви разказвам филма и затова няма да го направя :twisted:
П.П. Искаш да коментираме края ли !? Ами то имаше ли такъв !? Май даже и тея дето го правеха не знаят все още, кво са сложили за край.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Еми аз The Number 23 го очаквах с огромно нетърпение, най-вече защото знам на какво е способен Шумахер (примерно в 8мм мажеше) и ми беше интересно а видя Кери в още една сериозна роля след Eternal Sunshine of the spotless mind. За съжаление обаче филма ми дойде много насилен, всичко изгелждаше прекалено нагласено там, някак си се опитваха да избягат от едно клише и попадаха в друго. Докато тук всичко някак си идваше много естествено и непринудено, филма ме грабна и докато го гледах си създавах различни теории какво точно става. Филма много интересно вървеше една крачка пред мен, примерно
ТУКА ИМА СПОЙЛЪРИ, ТАКА ЧЕ ЧЕТЕТЕ НА СВОЙ РИСК:
в първият сегмент започваш да си мислиш че нашият е умрял (нали катастрофира в началото) и те веднага те посукват, оная дебелата си го казва в прав текст "не, не си мъртъв". Във втория сегмент почваш да долавяш някаква нарочна нагласеност на нещата и хоп накрая с тея цифрички си викаш тва е игра, нали съм чел синпсиса на филма и там пишеше че 3тия персонаж е гейм-дизайнер. Ама не, после виждаш че третият сегмент е подчинен на втория (сцената в колата с майката и дъщерята), тоест таман си викаш че си разбрал сичко и че третият сегмент е тоя сериал дето го снимат и те хоп и те ообъркат тотално с тва което камерата беше заснела. Сега всичко това не би било възможно без парадокси, но те се измъкват много елегантно от проблема - използвайки свръхестественото. От това което аз разбрах накрая най-логично ми изглеждат два варианта. Първият е че героят на Рейнолдс и всички останали са ангели. Подсказка за това е примерно името Гейбриъл, както се казваше третият герой. Освен това те нали са деветки, тоест една единица под Бог. Другият вариант, който на мен ми се струва много по-интересен и готин е че всички тея девятки са Аватари на едно лице. Бог! Тоест те са 10ки извън нашата вселена, но като част от нея те са телесно олицетворение на Бог и като негови телесни представители те не са в съвършената си форма, затова са 9ки. Това беше на няколко пъти загатната и в диалога, на места дори прекалено много. Примерно в речта на тая дебеланата, не помня как се казваше, но и трите имена започваха с М, тя споменава нещо че Рейнолдс е многодименсионално същество, което с мисъл може да унищожи нашия свят. Освен това М-нещо-си-там май се оказа човек, тоест 7ца (тва с коалите дето са 8ци беше много свежо), защото другите се опитваха да отдалечат нашия от нея, освен това тя беше ВЪТРЕ във последната Вселена, в която нямаше Аватари/Ангели. Тоест тя не е една от тях, а просто някой към когото нашият беше развил симпатия. Затова и беше част от всеки негов свят. Вероятно има и други интерпретации, но аз лично съм доста впечатлен от факта, че дори като мина малко време филма не може да ми излезе от главата.
КРАЙ НА СПОЙЛЪРИТЕ
Та ясно че филма на моменти ставаше объркващ и нелогичен, но това прави развързката само още по-забавна. Много мразя филми, където ни подават всичко на малки хапки, да не би да се задавим с нещо и да не го разберем. Той героят на Рейнолдс от втория сегмент си го каза, че той не иска да прави филм, в който всичко става ясно отведнъж. Целият филм беше подчинен на тази идея.
А що се отнася до оценката, то всеки филм си има пикове и спадове, то даже си е изискване за добре разказана история второто действие например да е най-бавно, за да изглежда по-грандиозна развръзката. Това не означава, че в този момент филма е най-слаб и заслужава да бъде заплют. Един филм е комбинация от много неща и мисля че в сегашното си състояние той е на ръба от перфектното. Девятка един вид, хехе.
Бтв надявам се няма да възприемеш това като опит да се заяждам или нещо, радвам се да видя и друго мнение, още повече различаващо се от моето, в този раздел и без това не пишат много хора така че приветствам всякакви критики. По въпроса за финала на филма ми беше най-интересно дали и други са го интерпретирали като мен и какви други възможности е имало. Както и да е де, жив енд здрав.

>>>Край на Коментарите<<<
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Rendition (2005)
Изображение
Douglas Freeman: This is my first torture.
Corrine Whitman: The United States does not torture, Douglas.

Установих, че най-правилният начин да гледаш филм е да не знаеш нищо за него. Ето, нямах си и идея какъв е този филм, случайно се озова на харда ми и около 2 часа след като го изглехда седях и гледах като гръмнат. Много силен филм, баси. Напомни ми малко на Сирияна, който аз принципно не харесах много-много, най-вече поради факта, че нищо не разбрах от половината филм. Тука сичко е ясно и точно, кои са наште, кои са ваште, заслужава да се спомене, че тука лошите може да се каже, че не бяха само лудите араби с пяна на устата, но към тяхния лагер зеха че се присъединиха и костюмарите от Вашингтон, дето се борят за фрийдъм енд шитс. Дони Дарко прави приятна роля без да се напъва много, сценарият си има точно определена цел с неговия персонаж която той си и изпълнява и няма нужда да се прави на маймуна всеки път когато е пред камерата. Мерил Стрийп е стара чанта, но пък е перфектна да играе дъртата манипулативна кучка, както си знаем и от Дяволът Носи Прада (който бтв съм гледал 8)) така че тука пак стандартно изпълнение, но стандарта си е висок. Рииз Уидърспуун нещо не можа да ме трогне тоя път, но пъ и не ме издразни, което си е постижение за нея. Та тука яката роля се е паднала на шефа на полицията в Египет, името му може да си го проверите и сами ако ви интересува. Пича има някво супер сурово и мрачно излъчване на човек, който знае че има гадна работа, но също така знае и че няма кой друг да я свърши, и затва, вместо да опява как света е несправедлив, запретва ръкави и доставя резултати. Май кайнда гай! То той направи половината филм. Добре че сценаристите отрано са се осетили и са му сложили повече екранно време, то даже едната от главните сюжетни нишки беше за него. Забелязах че целият филм е в некви мрачни тонове, не знам дали е нарочно зам да отива на неговото излъчване или просто така, ама сигурно ше е така, щото най-вероятно не е лесно да направиш арабска страна да изглежда мрачна с тва слънце и пясък насякаде, хехе.
Та така, много добър филм, който накрая те оставя с некво леко дискомфортно чувство, особено ако живееш в щатите и си некав чалмар :twisted:
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

A L'Interiaur (2007)
Изображение
Току що изгледах френския A L'Interiaur известен сред торент-средите и като Inside. Мисля, че филма спокойно са можели да го кръстят Haute Tension 2. Има същата музика, същият монтажист, световно неизвестния Baxter, точно като всяко хорър продължение има доста по-слаб сценарий (разбирай опит за плот-туист накрая дето да ти фрапира лятото, ама ние тва вече го знаехме и въобще тея за толкова смотани ли ни смятат) и мнооооого повече кръф. Всъщност ето ви един кадър от филма да добиете представа:
Изображение
Ама щом не е Aja да ни озари със визията си нещата някак си са неоправдани.
Та както споменах във филма има кървища. То аз направо се чудя тая нашта що не напусне работа и не земе да дарява кръв, така и така очевидно има няколко тона излишък баси. Очевидно сичките пари от бюджета са отишли за червена боя и кетчуп, та затова за главни героини са решили да земат крокодили. Аре, ве, във Франция живеете, така ли нямаше едно свястно девойче дето да не е на Петко Страшника малата внучка първа братовчедка, дето да се навие да прави тоя филм. Сценарият е неотличим от 99.99% от всички слашър филми: лошата иска да убие нашта (тука мотивацията е, че иска да и земе още нероденото бебе), зима на баба ножиците и я погва из къщата, по някое време се появяват разни други типове, дето да ги ги позлват за пушечно месо през 88 минути екранно време, накрая няма да ви кажа какво става да не ви разваля РАЗВРЪЗКАТА и край! Ако си падате по такива работи има някаква вероятност филма да ви изкефи, но аз установих, че е deeply disturbing да го дървиш на някви филми като Хостел, дето са пълни с фактологически грешки, но пък нали тая си показа циците и после я заклаха, начи филма е гениален като Шоушенк. Бтв тука няма цици. Тука може да има един СПОЙЛЕР: нашта тамън да убие лошката и единият от ботовете, дето по-рано му беше забита ножица в главата става, ПУСКА БУШОНИТЕ и след това с вид на зомби се опитва да убие главната героиня, баси тоя сигурно се казва Здравко Желязков, некъв неубиваем тип.
Оценка: 5/10 (средняшка работа, въпреки че като за слашър имаше неприятно много бруталии, ама то те франсетата са си болни, така че може да се каже че при тях е стадарт)
P.S.: Който го вълнуват тея работи, в непорочните ръчички на двамцата режисьори на тоя филм е поверен римейка на ХЕЛРЕЙЗЪР.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Meet the Spartans (2008)
Плакат няма да слагам, щото не заслужава, пък и е нещо от рода на "Първи стъпки във Фотошоп". Та филма го гледах с благородната цел да не се прецака някой друг преди мене. Всеки, причинил си Epic Movie трябва да не някъв мазохист да гледа филм с работно заглавие Epic Movie 2, но кво да правиш. Май го изгледах напук да докажа на един пич, дето ми обясняваше, че разбивката на IMDb показвала, че основно за 300 са гласували с 10ка само обратните, баси обърканото изречение стана, та да му докажа, че в днешно време пародиите хич не ги бива, още повече, че точно тоя тип и оя другия лумпен са неспособни да направят нещо повече от няколко скучни препратки към поп-кулктурата и 2-3 гейски шегички (уау, тва сигурно им се е сторило много оригинално докато са писали сценария, сигурно са се питали как никой досега не се е сетил за тва).
Та първо позитивното - добре че не играе пак онова джудже-негър (сори, джудже-афро-американец (а как да викаме на Блек Джек и на черната дъска)), дето е толкова противно, но кой знае защо всички си мислят че е много куул да го изплескат във филма си. Тва беше позитивното.
В този филм няма едно нещо дори, за което да се фанеш да го пофалиш. Едничко ве. Тва нарочно да се опитваха да го направят зле пак щяха да улучат някой успешен гег. То тва даже Хитман имаше попадения, а тука се едно Уве Бол гледам. Как им дават пари ве, не разбирам. Очевидно филма се финансира от черното комюнити, защото е силно застъпено, предполагам печките в киното са си умрели да се хилят на пингвина-рапър или на персийския главатар с метална каска с козирка. Деа, трябваше да мина през киното тука да направя едно социологическо проучване, тука армитата са перфектни опитни зайчета. Та да продължим, Кармен Електра трябва да умре! Мисля че е крайно време някой в Холивуд да се събуди и да се усети че да я пусне на слоу моушън на фона на някоя рандом модерна песен се изтърка от мода още в Date Movie. Тая пача няма нищо актьорско в нея. Хубу ше речеш, в пародии дървеността допринася за комичния ефект. Да ама не, то тая е по дървена от цял магазин за мебели. Филма се едно гледаш някое от ония малоумни предавания по МТВ. Последното такова което бях мярнал беше за 5-16 патки, дето се натискат да ги земе некав калъф-печка с часовник на врата и (внимание) викингски шлем с рога на глъътъ. Което всъщност е като сценария на Кръстника в сравнение с Meet the Spartans. Разнообразните шегични варираха измежду "Бритни Спиърс ше каже нещо за бебето си", "Парис Хилтън ше се появи само за да разбереш че това е Парис Хилтън и тва е", "Наште ше направят нещо, което ще тригърне рандом вкючване от журито на American Idol/America's Next Top Model/'нам си кво". Дайте им Оскар ве, моля ви. Добре, викаш си, поне има цици. НЯМА! Филма те кара да мислиш че има, но реално е прекалено MPAA-коректен, че да изплеска едно чифте на екрана. Нали тва ше повии рейтинга на филма и няма да може да отидат да го гледат 100 млн души и да бие рекорда на Титаник в бокс-офисите, (Некъв маниакален смях-звуков ефект). Друго което не мога да разбера е как при условие, че е файла беше час и 6 (шест) минути, филма успя да ме приспи на 3 пъти.
Мислех да си пусна филма оше веднъж и да го наредя едно хубаво за всяко нещо което ме побърка в него, но като си представя как го гледам втори път и мозъкът ми заплашва да изтече през ушите. Я най-добре да го затрия, момент.
ААААААААААААаааааах, кеф! Така. Мога само да ви помоля да не си го причинявате никога, освен ако нямате нещо вкъщи, което наистина искате да счупите в главата си.
Оценка: 1/10 (тъпото IMDb не позволява по-малка :( )
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

>>>Коментари за Meet The Spartans<<<

хах щом даваш такава оценка нищо не си разбрал от тоя филм освен гейските шегички , тей като гледам. А ако съдиш кво пише в IMDB значи нямаш собствено мнение ... там на всички пародии са мега занижени оценките , Епик муви-то , ми харесаха 1-2 момента като цяло беше мега тъп... но миий да спартанс ме накефи отвсякъде .. просто се попиках от смях . Естествено ако се кефиш на бритни и на парис хилтън сигурно ще ти е гадно да ги гледаш опозорени... тва е от мен и :cheers: но офенс
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Нон тейкън. И все пак не мога да кажа, че филма ми хареса дори малко. Каква оценка да му да м тогава? Не се водя по IMDb, но това е добър източник за разнообразни ревюта, както и може да намериш линкове към по-реномирани сайтове на истински кино критици. И не, и по тях не се водя. Вярно е, че обикновено преди да гледам филм съм се въоръжил с обстойни проучвания по темата, но не бих казал че чужди мнения ми влияят. И все пак не мога да кажа на черното бяло. Представи си само, тея пичове дето са го правили тоя филм не са направили един оригинален филм през целия си живот, само пародии, че да намажат и те от хайпа на верните фенове. Това не са творци за мен. Това са пиявици. А шегите си бяха плоски, и не по забавния начин. След филма трябваше да изгледам двете части на Смотаняци и първия Страшен Филм, че да си оправя вкуса. Ето тва са пародии, ебавка до дупка, но пък и запазват някакво свое излъчване. А при Спартанците всички сцени бяха 1:1 с 300. Аре малко разнообразие де, сички го гледахме 300 и знаем как ставаха нещата. Освен това, съгласи се, филма беше престъпно кратък. Ти как би се почувствал ако те накарат да платиш $10 само да се протегнеш два пъти в киносалона. Всъщност, сега като се замисля това може да е плюс за филма, щото ако беше примерно два часа просто нямаше да го изтрая целия. Бтв аз съм фен на 300, и то от този тип, който с радост би изгледал кадърно направена пародия на любимия си филм. Айде пийс.

П.С.: По въпроса за Бритни и Парис, цялатото медийно пространство в щатите гърми за тях, като шегичките на Лено и О'Брайън са няколко еволюционни нива над тези във филма. Мисля че с толкова матрял сценаристите са поели по възможно най-грешната посока. И не, не съм им фен, мразя ги и искам да умрат, но ако потъриш интервюта с Парис Хилтън примерно в ТвоятаТуба ше си умреш от смях докъто я гледаш как се препотява докато съчини некво смислено изречение, и как сички я ебават. Тва е и от мене. Чирос!
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

съгласен съм и поддържам идеята за свободното мнение и за имането на право на мнение ...
щом не ти е харесал значи не е и не можеш да кажеш на черното бяло правилно..

аз лично супер мн се накефих на актьора който играе леонидас ... супер смешен ми е само да го гледам като ариф от гора ... но ГОРА е н1 за мен // офф
аз го гледах на английски и може би за това ми е бил смешен щото преводите попринцип губят чара...
тва дето "let us walk near the pit" и къв е сериозен и като го гледам после там как го наплю
а хаката на персийците - "we are persians, we eat bakhlava" или "I'm gonna shish kebap your ass" еми извинявай братле аз се попиках да се хиля.
само за тея лафове бих му дал 2 или 3 от /10
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Хей, whatever makes you happy, в крайната сметка. В такъв случай се радвам, че филма е проработил за теб, хубаво е че поне на теб ти е харесал и не си си изгубил времето с него. За мен просто не стана работата. Бтв и аз гледам филмите в оригинал, най-често без субтитри когато са на английски, така че не може това да е била причината. Няколко добри лафа просто не успяха да спасят филма за мен. И все пак, даже и 2 или 3/10 не би променило много нещата и като цяло си остава негативното впечатление от филма (за мен поне). Айде, достатъчно съм дрънкал по темата, май почнах да тъпча на едно място. В крайна сметка важно е да гледаш филми, които ти доставят удоволствие, нали така. Keep up the good work и ни уведомявай по-често за мненията си за разни филми, с малко късмет тоя раздел ше живне пак като едното нищо.

П.С.; Мисля, че е крайно време да го гледам тоя GORA, че е някво гадно да съм май единствения който не го е направил. Пък и досега само хубави работи съм чувал за него, така че може да се окаже една приятна изненадка за мен.

>>>Край на Коментарите<<<
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Напоследък нямам много време да се зяпам филмчета, най-вече предвид надвисналите изпити, както и факта, че когато се чудя какво да гледам все по-често се спирам на някой и друг епизод на "Family Guy". Еми добре, че направих изключение и реших да видя за какво иде реч в...

The Man From Earth (2007)
Изображение

Не мога да повярвам, че един толкова камерен филм, направен практически без пари и без нито един специален или визуален ефект и при тва претендиращ да е сай-фай жанр, да ми направи толкова огромно впечатление. Поредното (и по моето скромно мнение) най-голямо доказателство, че да направиш качествено кино не са нужни пари. Още отсега си представях как ако с този проект се бе заел примерно Роланд Емерих щяхме да получим исторически епос, изпълнен с бесен екшън и американски флагове и в крайна сметка няква средяшка оценка. Слава Богу (тва в контекста на тоя филм звучи малко странно) случаят не е такъв.
Предполагам всички познавате това приятно топло усещане, когато сте се събрали някъде на уютно със стари приятели на по чашка и в продължение на часове дискутирате по странни и интересни теми, а като когато след години си припомните тези случаи ви обливат приятни и топли спомени. Е, филма представлява точно една такава случка. Всички участници са стари познайници, академични лица, а след около 10тина минути от времетраенето на филма вече ги чувстваш и като твои такива (познайници, не професори). Та сабират се тези хаймани да изпратят своя коелга и приятел Джон Олдман, който след 10 години работа като преподавател е решил да се оттегли и, което е най-интересно, да раздаде всичките си притежания и да поските по света без вързка с който и да е от миналото. Сценарият е много интересен и мисля че е кощунство да ви разказвам каквото и да било за него, така че ще ви оставя в неведение за по-нататъшното му развитие. Само да предупредя почитателите на екшъна, че това определено не е филм за вас, героите на филма през цялото време си говорят, при което обаче обсъждат много странни и интересни теми. Това е филм за феновете на спокойния и интелигентен сценарий, и още повече феновете на наистина класния сай-фай. Предвид факта, че напоследък качествени фантастики практически липсват, този филм блести още по-ярко.
Важен фактор за филм, чието цяло действие се развива на практика в една стая, са актьорите. Те са просто в десятката, особено главният герой. Винаги спокоен, контролиращ емоциите си. Направо зяпнах като го питаха дали някога е искал да умре и той без даже да се замисли моментално отговори "Не!". Няма я холивудската драма, няма сълзи и лигни. Сичко е истинско.
Чест прави на създателите на филма и че официално са поблагодарили на BitTorrent, че са спомогнали за разпространението на филма, което е довело до рязко покачване на интерса към него и до фрапиращия рейтинг в IMDb от 8.4/10, напълно заслужен бтв. Пичовете просто са решили, че така и така филма им няма да направи пари, поне да може хората да го видят и да го оценят. Това според мен е най-голямата награда за всеки творец. Е, сигурно няма да откажат ако ги замерят с пачки, но това се случва само в един по-добър и справедлив свят. Все пак на сайта на филма има бутонче за дарения, така че който е харесал филма има възможност да допринесе ако иска, като парите отиват директно при филм-мейкърите, не при разпространителите на DVD-та. Отново никой никого не задължава. Аз лично мисля да видя как става тая работа с даряването.
Също така сценариста и продуцента пишат усилено в message board-овете на IMDb и се опитват да отговарят доколкото могат на въпроси или оплаквания, свързани с филма. Така че ако имате някакви неясноти или просто искате да ги похвалите тея пичове имате реалния шанс да получите отговор директно от източника.
Та това е за филма, наистина глътка свеж въздух в сай-фай жанра, и то от филм без абсолютно никакви претенции. Шанса да ви хареса бих казал, че убедително клони към 100%
Оценка: 9.5/10
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Аз ли недовиждам или никой не е споменал този филм?
Rambo (2oo8)
Изображение
Преди няколко дни го завъртях на TV-то и останах наистина впечатлен от филма и оценката му в IMDB, която се оказа по-висока от на първия филм!!
Историята не беше твърде банална направо се учудих, че не участват руснаци или араби 8O Дори напротив - идеята за геноцида се вързва доста добре с цялостната брутална визия на филма.
Като стана дума за визия ако трябва да опиша филма с една дума, то тя ще е... Б Р У Т А Л Е Н
Наистина останах учуден от размаха, с който е направен филма.Дори Scarface не може да се мери с броя трупове, който рамбо проивежда в минута (ако не броим кредитите и въведението, те са около 3,3 трупа в минута, на места достигат по 50+ в минута!)
Изображение
(Интересно е да се обърне внимание на графата "Sequences in wich Rambo is shot at without significant result" :lol: )

Наистина още един филм който доказва, че Doom МОЖЕШЕ да бъде нещо повече от безвкусен американски бълвоч...
//долните редове може да съдържат частични спойлери - четете на свой риск!
В този филм няма да видите почти никъде някой да пада безжизнен на земята - минимума е откъснат крайник, в по-крайни ситуции разсичания на две, откъснати гръкляни, глави, които хвърчат на метри от телата, изнасилвания, наръгвания и всякакви извратени бруталии, за които Сталоун е успял да се сети :)
Естествено най-зрелищни са масовите сцени - може да наблюдаваме ударната вълна от взривента бомба от втората световна до най-малкия детайл - вижда се дори как се разкъсват листата на дърветата :)
Финалните сцени са наистина покъртителни - рамбо хваща тежката картечница и прави на кайма стотици противници, естествено идват и подкрепления и става тотално клане и рамбо се отървава с малка рана на рамото, на фона на стотиците войници, станали на пихтия :)
Впечатление прави, че този път рабмо не оставя абсолютно никакъв шанс на противника - тотална безкомпромисност.Преди го залавяха, измъчваха и се опитваха да вкарат някаква интрига, но не и този път - Сталоун просто отиде при лошите и ги прегази като валяк :twisted:
За някои това може и да е недостатък, но за мен такива "интриги" са просто излишни и са по-подходящи по-скоро за детските филми, понеже знам че накрая пак нашия човек така или иначе ще победи...
Друго, което ми направи впечатление е, че са успяли до докарат стила на екшън филмите от 80те години, но с последните налични технологии.Едва ли има истински фен на поредицата, които да не се просълзи от радост, докато рамбо бълва огън и жупел, превръщайки безбройните противници в карантии, кайма и други чаркове, които по принцип сме свикнали да гледаме в месарниците, а не в последния касов филм.
Изображение
Критично погледнато, филма не е нещо невиждано, но за екшън филм Rambo4 просто показва как трябва да се правят такъв жанр филми.Много стрелба, бързо действие, размазващи екшън сцени и приличен сценарий.Наистина съм доволен като цяло от филма и нямам търпение да го гледам на кино, евентуално и на HDTV вкъщи след това.
Като изключим 2-3 дребни бъга, които най-вероятно са в самото R5 DVD (в една сцена дъжда валеше само в половината от екрана без видима причина, имаше и още един дребен бъг който се си спомням) и неприятния факт, че филма е доста кратък, за мен Rambo4 е перфектния екшън филм.

Междо другото явно сценария за геноцид и режим на правителството не е толкова далеч от реалноста :lol:
Рамбо 4 бе забранен в Мянма, страната, на чиято територия се развива действието във филма. Лентата се явява провокация по отношение политическия режим на страната. По думи на Сталоун прожекциите на филма там са напълно забранени, а участващите в снимките на филма са арестувани.
Стана ясно, че Рамбо-4 е сниман в Мянма - страната, в която се развива сюжета. Рамбо вече е символ на борбата с режима в тази страна. Да живееш без цел или да умреш с цел - изборът е твой, е цитатът от филма, който събуди националното самосъзнание.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Бая време стана да не съм писал нещо, та реших да се завърна триумфално с 3 в 1, демек три филма в един пост. Инспириран от ревютата на пича от ZeroPuctuation реших да бъда малко по-критичен, но за съжаление тоя път ексцесивно слюнкоотделяне ще има само първото филмче на дневен ред:

Demons (1985)
Изображение
Дарио Ардженто писал сценария, режисьорчето е Ламберто Бава, сичко изглежда като да обещава приятна доза гуд олд фешън 80-стайл фън, ама не. Абсолютно типичен пример на music-killed-the-movie жанра, както обичам да наричам филмите които тотално са мискастнали музикалния си съпровод. Начи представете си виенето на Гоблинс от оригиналния "Dawn of the Dead", само че тука имаме некво счупено 80-техно ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ. Абе не знам точно какъв жанр е музиката във филма де, но мисля, че във "Flashdance" и в "Полицейска Академия" имаше същата. Ясно, по тва време това е било модерно, както и да има некви смотани пънкарчета насякаде, ама как очакват да ме стреснат като точно в предполагаемо инфарктните моменти са пуснали неква супер енергична музика. Не става така ве, хора с опит сте, как така сте се объркали не ми е ясно. За тея които все пак искат да си попълнят хорър културата на всяка цена ето и малко инфо за сценария. Наща барабар с още 30-40 човека, които са там само за пушечно месо, цъфва на премиерата на някакъв хорър филм в някво световно неизвестно кино, както разбрах от синпосиса в Берлин. Киното затваря врати и повече не ги отваря. Ена чернилка си порязва лицето на една маска на демон и става на нещо като зомби според мен, само че очите им светят както е видно на плаката. Почва се едно гонене, лощите погват нащте, те мрат кат мухи по особено жесток начин, кръв и сперма се лее, накрая има даже един доста смешен плот туист, който за мен лично спаси филма. Няколко забележки, които ми направиха впечатление: черният пимп не умря първи (тва сигурно е революция в хоръра, обикновено цветнокожите си отиват най-рано); един демон като го убиха и почна да тече през лицето си неква гадна субстанция, подозрително приличаща на сперма, с такъв интензитет, се едно имаше маркуч забит в гъзъ; един от пънковете смъркаше coke (буквално, смъркаше от една сламка от кутийка от Кока-Кола; цял филм сичко беше логично и накрая един хеликоптер падна през покрива като съща деус екс махина, свтф, ся как да го разбираме тва. За актьорска игра е опидно да говорим, сички преиграваха се едно са на LSD, а през цялото време се чудих тоя филм дублиран ли е на английски или си е оригинално така. В IMDb пише че трябва да е на италиански, ама като им гледах устните докато говорят баш на английски си ги казваха нещата. Същия случай като с "Deep Red" на Ардженто, там го гледах даже на ДВД с два езика и на италиански на пасваха думите на мърдането на устните. Тва толкова добър лип-синк да има не вярвам. Както и да е, тва ш си остане една от мистериите на бърлгарските гласове. Примерно.
При все сичките си кусури обаче аз като че ли се забавлявах на филма, така че явно се опитвам да го препоръчам. То не стана много критично, даже никак ама айде. Айм онли хюмън.
Оценка: 5/10

First Blood (1982)
Изображение
Като подготовка за новия "Рамбо", който от месец някъде ми стои вече на харда, реших да си изгледкам първата част. Сега, предполагам че този филм е бил любим на много от вас, и също като мен таите все още топли чувства към добрата стара видеокасетка с превода на Мулти Видео Център, която просто е била гледана толкова пъти че лентата вече не я бива. Много светли спомени от онова време и бат Рамбо заемаше доста централно място сред тях. Тва сигурно е единствения филм, който баща ми е одобрил по отношение на оцеляване в дивата природа, а трябва да се има предвид че баща ми е маниак на тема оцеляване. Важен фактор за издуване на патриотични бицепси е и факта, че режисьорчето Тед Кочефф е канадец от български произход, демек родителите му са български емигранти. Яко а? И Рамбо сме измислили. За разлика от продълженията си, които завиват в коренно различна посока, тука нямаме супер-героя Рамбо, дето най-много да го ранят в рамото. Тука си имаме работа с едно момче, върнало се от Виетнам коренно променено и травмирано доживот. Джон Рамбо просто се скита без посока, и единственото което го свързва със света е военното му минало. Така той тръгва да посети стар военен другар, който обаче е починал от рак, отново вследствие на войната. Това скъсва последната нишка с реалността за нашето момче и той като че ли започва да си измисля врагове. В случая една сюрия доста нахакани ченгета в малко планинско градче. Работата се закучва, почва се едно гонене, което ескалира до едва ли не военно положение за малкото градче. И ако сюжета предполага Рамбо едва ли не да е някакъв терорист, а не Терминатор, защитаващ невинните и онеправданите, то филма успява да направи един много остър, но и много тънък социален коментар за Щатите в следвиентамско време, представяйки Рамбо като жертва. В оригиналната книга, по която е правен филма, главният герой дори умира накрая. Бтв чудя се дали някой щеще да си спомня за Рамбо ако и накрая на филма беше умрял. Като заговорихме за умиргане се сетих за схемата, която пусна колегата sawo. Случайно да забелязахте колко души са убити във първия филм. 1!!!!! И то не умишлено. През целия филм. Е тука свалям шапка. ФИлма е уникален.
Близо 15 години след като го гледах за пръв път филма не е мръднал и ми идва все така ударно. С ръка на сърцето го препоръчвам на всеки който не го е гледал досега, аз вече съм загубил бройката колко пъти съм го гледал. И между другото всеки път като го гледам ми е някво студено. Тва е някъв странен страничен ефект на филма.
Оценка: 9.5/10

Rambo (2008)
Изображение
Даам, предполагам, че човек или харесва първия филм за Рамбо и после само сумти какво са направили с този толкова интересен и многопластов персонаж, или яде пуканки в индустриални количества и подскача на стола всеки път когато някой на екрана се гътне по особено ефектен начин. Е аз по някакъв странен начи успях да седна на двата стола едновременно и новия Рамбо зе че ми хареса. Не беше много добър, но не беше и чак толкова зле. Сега първо негативното. Филма е кратък. Престъпно кратък. Финалните надписи са 10 минути деа. Ама то с толкова статисти дето нашия изби как иначе. Просто за толкова малко време успяха да покажат само как нашия се развихри за 10тина минути и тва беше. Едно половин час отгоре и работата щеше да заспи и вероятно даже щях да му дам и оценката която е получили в IMDb. Сега обаче се чувствам малко излъган. Не че филма не показа тва което си и обещаваше. Просто беше за прекалено кратко време. Иначе масаката беше лудница. Най-запомнящият се кадър беше когат нашия се качи на голямата картечница на джипа, обърна я към шофера на таратайката и натисна спусака. От оня се отфърча едно парче, след него още едно и така докато не остана нищо от клетия човечец. Нашия просто трупаше трупове на купове. Напомни ми доста на Топър Харли от "Смотаняци 2" дето стреляше по лошите и накрая направо си ги замеряше с куршуми. Абе лудница, гор фест и one-liner-и. Да се критикува сюжета на филм от серията след втория филм нататък (Джеймс Камерън, тва никога няма да ти го простя) е меко казано странно, така че тука не може да се задълбава. Сичко е ясно, имаме си лоши, имаме си некви ангелчета-мисионери, лошите фащата добрите барабар с мацката (естествено има мацка, при това гаджето на Декстър от "Dexter") и Рамбо отива и ги убива всичките. Аааамаха, да знаят за следващия път. Няколко думи за Силвестър Снайлон. Този човек изглежда невероятно. Направо е като гардероб. То сигурно има метър от едното рамо до другото. Можете ли да си представите че е на 61 години. Ама така ше е, бях чувал че горе долу сяка минута от деня му е разграфена. Фитнеси, протеини, просто машина. И това всеки ден на тази преклонна възраст. Евалата.
Та това е, филма не е второто приществие (тва ше е новия Индиана Джоунс), но пък и в никакъв случай не е за изфърляне. Ако ви се гледат безмозъчни 80-тарски екщън с яко кръв и главен герой дето е истински мъж дето къса гръкляни, не някъв лигльо, определено ше ви изкефи. За мене проработи.
Оценка:6/10 (просто проработи, не се изфърлих на монитора от кеф като го гледах, филма си е средняшки както и да го погледнеш)
Последно промяна от 2fry на Пет Мар 07, 2008 11:37 am, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор