Еееее, серсем го бях забравил това сериалче. Гледах го преди година някаде, когато излизаше вторият сезон. Много приятни впечатления ми остави, естествено някои серии не бяха толкова добри колкото други, но пък така като че ли по-добрите изпъкваха повече. Идеята иначе е мого свежа и сега ще се реинкарнира в един нов сериал - Fear Itself, който за съжаление няма да е толкова графичен колкото този (на Мастър ъв Хорър продуцентите им са казали, че имали почти абсолютна свобода в сценария, единственото за което са нямали право да отварят дума било насилие на деца от деца (от деца на възрастни и обратно можело:))). Та така, най-големите маистори на ужаса ни разказват приказки за лека нощ. Ето и моите размисли и страсти по въпроса:
*SniperBeta: За да не правя ново мнение, само ще добавя моите размисли и страсти към епизодите, които съм гледал.
S01E01 - Incident on and Off a Mountain Road

Както си пише на плаката серията е режисирана от режисьорчето на култовия Фантазм и още по-култовия (и да не забравиме с участието на Брус Кембъл а.к.а. Аш а.к.а. Бриско Каунти Младши) Буба Хо-Теп. Приятно слашърче, не помня да ме беше издразнило с нещо, сички в него бяха повече от адекватни, имаше си и горчица и сичко. Малко напомня House of 1000 Corpses. Абе добре беше. Палци горе.
Оценка: 6.5/10
*SniperBeta: Напълно неподходящт старт за Господарите на Ужаса. От 7те епизода, които гледах този определено е най-слабия. Класически случай на убеца в гората, който гони едрогърдеста мадама, която явно е каскадьорка по душа, защото се мята с главата надолу в бездънни ями, търкаля се по каменни свлачища и съвсем спокойно си припка боса насам-натам. Меко казано - малоумна серия.
Оценка: 2/10
S01E02 - H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House

Тука, както е забелязал колегата SnaiperBeta нещата левъл-ъп-наха доста. Ема какво да кажем, Стюарт Гордън ги умее тея работи, знаем го от Ре-Аниматора и от Крепост. Второто не е хорър ама кво от това, едно време беше много надъхващ (вече не, бтв, тествах). В тая серия си имаме сичко, имаме си вещица, имаме си ритуални жертвопринушения, имаме си дупки в измеренията, абе лудницата, тоя Лъвкрафт винаги е бил психпат, тука бях много доволен.
Оценка:7.5/10
*SniperBeta: Тази серия определено беше доста по-добре. Иде реч за вещица, която може да пътува между измеренията и която използва младия ни протагонист за да извърши пъкления план на ритуала с невинната детска кръв. Като цяло е направена стилно и интересно.
Оценка: 5/10
S01E03 - Dance Of The Dead

Ама вие сериозно ли мислите, че тая серия може да е лоша. Тоби Хупър, дами и господа. Психпота, който ни поднесе първото Тексаско Клане с Бензинов Трион (хехе), както и Чувалите за Трупове. Историята вече я споменаха, аз искам само да пофаля техническата част на серията, и като сетинг и като фийлинг сичко беше на макс. Много обичам истории от пост-апокалиптичното бъдеще, а тая специално беше неква много болна. А и мацката си беше баш мацка. Фреди въобще не искам да го коментирам колко е куптов просто.
Оценка: 8.5/10
*SniperBeta: В пост-апокалиптичното близко бъдеще върлува нещо като чума и съществува наркотик, който bring-ва мъртвите back to life. Тези мъртъвци биват използвани за извратеното underground шоу на Робърт Енглънд (Фреди Крюгър ениуан?). Млада девойка, работеща като сервитьорка в малко кафене открива любовта си в един пропаднал наркоман, който и показва другата страна на живота.
Оценка: 7/10
S01E04 - Jenifer

Дарио, Дарио, ако дъщеря ти играеше ролята на Дженифър можеше да получиш почти максимална оценка! Тва беше и първата серия, която гледах и бях като тряснат. Серията просто си лъха на италианския перверзник и ако неговите филми ви кефят, тва ше е просто некъв оргазъм за вас. Също така използвам възможността да спомена, че новият му филм
Mother of Tears: The Third Mother излезна, така че го "купувайте" докато е топъл.
Оценка: 8/10
*SniperBeta: Дженифър е младо момиче с прекрасно тяло и изродско лице. В момента, в който тя бива спасена от обезглавяване благодарение на случайно попаднал полицай в правилния момент на точното място, тя се "влюбва" в него и той я прибира под своето попечителство докато и намери място, на което да остане. Само че Дженифър далеч не е това, което изглежда. Гледайте го!
S01E05 - Chocolate
*SniperBeta: Ето тук вече дойде моето пълно разочарование. Млад мъж изведнъж започва да чувства, вижда и усеща неща, които друг усеща стотици километри далеч от него. Този друг се оказва жена. Идеята е страхотна, реализацията докъм средата е доста добра и ти с интерес очакваш да видиш какво ще стане докато...идва края на филма. Можеха да го направят далеч по-...хорър отколкото е всъщност.
Оценка: 4/10
Тва въобще не го гледах, казаха ми, че серията на Гарис била най-слаба и някак си ми липсваше мотивация. А и май като прочетох по-горното май така излиза, така че съвсем нивко желание да се занимавам с глупости.
S01E06 - Homecoming

Перверзна работа, начи. Умрях си от смях, да не пропуснете надгробния камък на който пишеше Ромеро! Много добра сатира, и такива неща трябва да има в хоръра, историята е доказала, че и комедията има място тука. Много поучителна и като цяло среден пръст за Америка. Много съм щастлив.
*SniperBeta: Моят личен фаворит от това, което съм гледал досега. След речта на американския президент, в която той казва че ако имаше едно желание, би желал всички загинали момчета от войната да се върнат, напук на всякаква логика всички се надигат от гробовете си и започват да ходят насам-натам. Това е една доста стилна серия със зомбита, която няма нищо общо с хоръра, защото е направена като комедия. И може би ще си помислите, че комедия + зомбита е невъзможно, но ще си промените мнението като гледате този peace of art. Няма нищо по-страхотно от това да видиш как зомби отива да гласува.
Оценка: 7.5/10
S01E07 - Deer Woman

Много яка тая жена-елен вее! Откъде я изнамериха. Направо да се почудиш дали все пак не си заслужава да и разрешиш да те постъпче после. Серията продължава в очертаната от предната серия комедийна насока, но тука сатирата е по-малко, за сметка на чисто комедийните абсурди. Има една много яка сцена, в която нашия си прави различни теории какво може да е стъпкало реднеците-тръкъри. Много свежа серийка, препоръчваме.
*SniperBeta: Една не-лоша серия, в която се разказва за една легенда. Легендата за жената-елен. Съвършена девойка, която съблазнява рандом керъктър и го убива по особенно брутален начин. Аха, нещо като сирената, само че припка с копита, вместо весело да размахва перка. На мен ми хареса като цяло, а и има една много пекана металка, която прай дисекция 
S01Е08 - John Carpenter's Cigarette Burns

Ей това е дъ риъл дийл. Тая серия ме залепи за стола. Адски стилна, адски въздействаща, адски злокобна. Ако искате разчупване на хорър жанра тва е вашият филм. Тва тука беше много sick. Джон Карпентър прави шедьовър от нивото на In The Mouth Of Madness. Нищо няма да кажа за сценария, щото е просто прекалено добър. Освен това играе и Удо Киър, който напоследък все повече се закопава с тея филми на Уве Бол. Няма значение, тука е луд и той като сички останали, направо ми се препоти три пъти гъза докато изгледам серията.
Оценка: 9.5/10 (тва тука ми е фаворита на мене досега)
*SniperBeta: Джон Карпентър си е Джон Карпентър. Абсолютно нищо повече нямам какво да добавя освен
S01E09 - Fair-Haired Child

Гумения Джони на Кънингам гледали ли сте? Еми създателите на Светлокосото дете са. Много фрийки е да го видиш тва уротче в действие, тука имаше няколко инфарктни момента, в които наистина се стреснах, мама им. Не се препоръчва да се гледа сам и на тъмно. Историята отново е стабилна и като цяло си беше много добра серия, подплътена от няколко наистина хорър моменти.
*SniperBeta: Изключителна серия. Определено горепосочените инфарктни моменти ги има и са толкова добре реализирани, че и мен стреснаха. Ако има серия, която препоръчвам с две ръце наред с Cigarette Burns и Homecoming - това е тя!
Оценка: 7.5/10
S01E10 - Sick Girl

Режисьорчето на Мей ни поднася тази толкова извратена история за лесбийка/любителка на бъгове, че просто имаше моменти, които стомахът ми отказаваше да понесе. Аз принципно си имам фобия към насекоми и даже като гледам Храма на Обречените и ми е гадно, а тука направо се гърчех на моменти. Да добавим и тва дето стана накрая (дето няма да ви го кажа) и тотално ми се отяде за няколко ... м, часа май. Абе гадна работа. Ако си падате по буби обаче ше ви изкефи серията.
Оценка: 8.5/10 (кефометъра може да е показал слаби стойности, но като хорър тва си достави някои доста стабилни изживявания)
*SniperBeta: Бубите никога не са ми били страст, а и някак си трудно бих се впечатлил от гумени играчки или пластмасови, каквито и там да са, но като цяло серията не беше зле. Края е доста...неочакван. Иначе любителката на бубите направи ЕБАТИ РОЛЯТА, заклевам се!
Оценка: 6/10
S01E11 - Pick Me Up

Ей това трябаше да бъде римейкът филма The Hitcher. Много по-близо до оригнала отколкото новата бузъ, с няколко доста силни моменти, непрестанно напрежение, непрестанна гонитба, феноменале непукизъм, проявен от маниака, както и поука накрая. Серията отново се приземява в графата слашър, така че не беше нещо невиждано, и като цяло позабави темпото от последните няколко епизода. Виждам, че режисьора след това е правил Captivity, който беше толкова тъп, че Виндуса ми крашна като свърши филмът. Както и да е...
Оценка: 5.5/10
*SniperBeta: Да, серията определено не беше нещо невиждано и дооооста позабави темпото от предните случки. Точно с тези няколкок стилни момента и яката роля, която напрай тираджията, единайсти получава....ъъъ... 4-ка. Дай си бележника и си седни на мястото!
Оценка: 4/10
S01E12 - Haeckel's Tale

Режисьора на Henry прави екранизация по Клайв Баркър. Направо ме сгъна като дърводелски метър. Приятна зомби историйка с няколко туиста и търна, каквато може да забърка само майсторът на хоръра Баркър. Страшките (рязкото звуково и визуално стресиране) във тоя епизод бяха сведени до минимум, за сметка на историята, така че тука може да се каже че също наблюдаваме разчупване на жанра. Похвално.
*SniperBeta: Започвам много сериозно да се притеснявам за себе си. Колегата 2fry е насвяткал такива зверски оценки, че сериозно ме хвърля в размисли отностно разбирането ми и увлечението ми към хорър филмите. Номер 12 е зареден със зверския потенциал но за жалост по лично мнение се дъни като разказва история, която е откровенно глупава.
- имаме си некромансър >>checked<<
- имаме си смахнато семейство, в което жената е очевадно бая по-млада от мъжа си, както и снимка на млада двойка >>>checked<<<
- имаме си Ромеро >>checked<<
Защо по дяволите историята е тоооолкова малоумна питам аз. Къде къде по-добре (отново според мен, разбира се) щеше да бъде ако всъщност некромансъра беше брингнал жената бак-ту-лайф и това всъщност да е проклятието. Жената - винаги млада, а мъжа и е обречен да гледа как с всяка изминала година тя все повече и повече се отдалечава от него и не го желае. Това щеше да отблъсне маняка дето искаше да възкреси съпругата си. И романтика и ужаси и поука. Верно ся това е моя начин на виждане, но определено тази серия не успя да ме впечатли. Просто бях толкова надъхан на нея, че сам си измислих история. Oh well...
Оценка: 5.5/10
S01E13 - Imprint

Такаши Мийке, дами и господа. Някои го познавата като един от най-иновативните режисьори на нашето време, търсещ винаги неконвенционалното. Други са гледали само Dead or Alive: Final и ретината им е била изгорена от сцената в която двамата протагонисти се бият и се сливат в гигантски робот с глава-кур, и после отиват да наебат кемта-бипец на Токио. Какъвто и да е пича едно не може да му се отрече, знае как да разбуни духовете. Фаталната тринайста серия е била забавена с няколко месеца, защото на някои хора им се сторила прекалено графична и извратена да я показват. Дълго време се спекулира дали въобще е била заснета цялата. И накрая се пръква. Ненененененеенен, няма такова нещо. Това ме остави безмълвен. ЗНам че има нещо сбъркано в тея японци, но това е отвъд всичко. Това да се гърча на стола докато гледам как измъчват енякого не е често срешано явление. Обикновено викам Окей, това е филм, но тука се налагаше да си го повтарям многократно в случай че го забравя. Защото тук разликата между фикция и реалност беше много тънка. Много злобна серия, страхотен финал на сезона и абсолютен фаворит, като сгъва всички останали по особено убедителен начин.
Оценка: 10/10
*SniperBeta: Един нечовешки стилен и брутален психеделичен японски кошмар! 2 неща ме подразниха - актьорската игра (особенно на така брутално изглеждащия Billy Drago) и убер-междугалактическия английски език, който се говори измежду всички японци в Япония. Да, ако не знаете, японците си нямат национален език. Всички лафят на английски. Аз пък си мислех, че за толкова векове са успели да си измислят език. Еми не са!
От втори сезон гледах само 2-3 серии, като впечатление ми направи само тази на Брат Андерсън (маниака-режисьор на The Machinist, и Session 9), но дори и тя не можеше да се мери с даже посредствените серии от първи сезон. Ако съм изпуснал някоя добра серия лет ми ноу плийз.