Само в нашата галактика има милярди и милярди звезди и планети и преценете какъв е шансът в следствие на едно от горепосочените причини да не се появи живот и на друга планета? Каква е ветоятноста те да не са по развити от нас? Шансът е доста голям, както и шансът да са открили и нашата планета. И въпреки че сигурно 90% от видеотата и снимките на НЛО са фалшиви аз вярвам че все пак някой някъде знае със сигурност и съм убеден че сме имали посещения през годините.
Сега помислете, защо НЛО-тата само и единствено наблюдават? Няма да споменавам случаи за хора които твърдят че са отвлечени от извънземни понеже няма абсолютно никакви доказателства за това. Защо само ни наблюдават? Има ли причина да не ни нападнат или осъществят контакт с нас? Според мен техните намерения спрямо нас са също толкова извънземни колкото и самите тях. Моето лично мнение е че нашата раса не е създадена от произвола на природата. Твърденията на религията са твърде фундаментални спрямо науката и според мен истинският отговор се крие някъде между тези две. Възможно е да сме създадени с помоща на по висша раса, и ако е така можем само да предполагаме за техните намерения, както казах по рано. Може да сме техен генетичен експеримент, или може би са ни създали за да израстнем в космическа раса или да достигнем определено ниво на развитие (технологично, социално, политическо и тн.) след което да се присъединим към тях, или може би да им служим? Във всеки случай може да сме спокойни че няма да ни нападнат щом не са го сторили досега, дори може да са наши пазители, които да не се намесват по абсолютно никакъв начин в човешкия живот. Може би очакват от нас да се развием самостоятелно за да докажем че сме "годни" след което те могат свободно да общуват с нас?
И все пак всичко това са мои предположение, но мисля че има известна логика. Не съм голям подръжник на идеята че живота на Земята се е пръкнал ей така от нищото