Внос на кола от Германия/Австрия

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
dogo
Потребител
Потребител

Внос на кола от Германия/Австрия

Мнение от dogo »

Не съм запознат с вносът на коли в БГ, искам да си взема нещо евтино, от рода на това или това, но колко ще ми излезе доставката, какви са разходите по регистрация, данъци и прочие, ще мога ли да се вместя в един бюджет от около 1200лв примерно ? Някой ако се занимава с подобна тип дейност да се обажда на ЛС-та :)
Преинсталация на Windows и установяване на дефекти на PC по домовете- 15лв в рамките на града
Смяна на софтуер на всички видове мобилни телефони, PDA и смартфони.
Контакт на ЛС, скайп dogo_stz или 0883 56 55 34, Даниел

http://www.avtozvuk-bg.com/
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Внос на кола от Германия/Австрия

Мнение от Lexx »

Само едно ще ти кажа.Ходил съм лично да си вземам кола от Германия.Няма смисъл просто.Ако ти решиш да ходиш да си я докараш разходите ще ти са повече от колата.

85 евро за билет автобус
поне по 25 евро на вечер за хотел
яденето и там пари
140 евро за бензин към БГ
150 евро номера и регистрация и застраховка
поне още 50 евро за винетки и пътни такси

Разправията дето е по КПП тата не ги споменавам изобщо
Ако минеш през сърбия поне още минимум 50 евро рушвети на полицаите

Това е ако решиш сам да си я докараш

Ако решиш да се пазариш с автовоз да тия докара поне 500 до 800 лева за докарване.
PcTuninG
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от PcTuninG »

Lexx e напално прав даже много ниски цени ти е написал за тези пари не мои си покри разходите имам познат който докарва коли и съм ходил с него за коли така си зех мойта по малко от 1300 евро не може да те оправят и не се вързвай на тези обяви в този сайт
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

То ако билета за автобуса е 85 евро то със самолет ще е по-евтино даже.
Аватар
dogo
Потребител
Потребител

Мнение от dogo »

значи по-добре нещо, което е нов внос, докарано, но не карано в БГ(по-малко проблеми с окачване), вероятно с ваден и върнат километраж :) , @BoGoTeaM ти какво си взе за 1300 евро пара, и защо да не вярвам на обявите в сайта...БТВ рендето с климатика, което съм си харесал има проблем с трансмисията :lol: , добре че ми казаха какво значи Getriebeschaden...и ако успея да се пазаря с автовоз за 500лв да ми я докара само е сравнително добре, пак е по на сметка отколкото да си купиш същата кола от българин, карана в България :)
Преинсталация на Windows и установяване на дефекти на PC по домовете- 15лв в рамките на града

PcTuninG
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от PcTuninG »

Ходих 2 пъти взех си хонда за 1000 евро с докарването ми излезна 2600 ти си прави сметка
а за обявите и аз като теб гледах взимах адреси и като отидох нямаше такъв филм така ,че не е за вярване моя приятел кара автовоз с който ходих и зима на кола 800 лева от Германия до тук едвали някой се навие за по малко има един сайт за коли пак auto24.... там има реални обяви там си пробвай късмета успех :)
Изображение
Аватар
2fry
Потребител
Потребител

Мнение от 2fry »

Мм, знам че е от месец и кусур темата, но пък аз често не излизам от "Movies".

Ta! Да си вземеш кола от Германия/Австрия/Швеция/Холандия/Insert-random-western-european-country си струва много повече от такава от БГ (за използавана става дума де, нова ясно че няма значение откъде).
Два пъти съм пренасял коли, единия път с бащата, един с един колега от тука (Дойчландско тва).
Най-икономичния начин е да се позиционираш при някой бивш съученик дето учи в чужбина, така си решаваш проблема с хотелите и отписваш един разход. Храната не е по-скъпа от тая в България, а и е по-качествена, така че няма да ти струва много. Пътя ти е едно 80тина Евро с автобус, но може да си намериш самолетни билети за 50тина някъде. За номера и застраховка платихме 128 Евро за Форд Мондео от 1999 и 142 за Тойота РАВ4 от 2002, така че не вярвам да е повече от това. Пътя е сечено малко, но пък то в Германия българчета бол, така че се може да се намерят двама дето да ги земеш в колата, цепите парите за бензина и ви излиза по 50 алтъна на всеки. Идва лято примерно, сички искат да се прибират.
Аутохаус24 е супер смотан сайт, там има много измами, в мобиле-то повече ги следят и махат фалшивите, така че няма проблем за тва. Пък като си харесаш няква кола звъниш веднага на човека и викаш "запазвай я", да не я купят от някоя автокъща, че са като хрътки.
Най-голямата причина да си вземеш кола от чужбина е качеството! Тея в България ги карат от Италия, където са най-изтрещялите шофьори на света, ерго колата е супер изпърдяна. Тва че я карат на автовоз може само да те кара да се чудиш какво не и е наред, че не може да въри сама. А от Германия примерно я зимаш директно от първия собственик, който като бял човек ще ти каже какво и е оправял, какво се е разваляло, дали я е удрял нещо. Дава ти и предния и Брийф, на който си пише проверките от ТЮВ и какво е поправяно на колата. Абе като цяло са коректни хора. Естествено има и измамници, ама то затва си оглеждаш колата преди да я купиш. Ако не разбираш, зимаш някой дето да разбира с тебе.
Peace Out!
Аватар
dogo
Потребител
Потребител

Мнение от dogo »

Сега виждам, че има писано :oops: ..много благодаря колега...лошото е, че си направих сметка за разходите, трябва да слагам и спане, защото бившите ми съученици са и все още настоящи...струва ми се неизгодно, въпреки много по-доброто предполагаемо качество, което ще получа :)...последно брачеда предлага да вземе от Англия, но десен волан :? , ако намери нещо евтино с ляво воланче може да се замисля да се разкарам...минимум 500лв ще ми трябват за целта...120-150 евро за самолет, останалоте пътни разходи, винетки и такси за магистралите, бензин, ядене.

Аватар
bvk
Новак
Новак

Мнение от bvk »

Десният волан не би трябвало да е проблем. От познати монтьори съм чувал, че се сменя лесно.
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

//off
Да... има и лесен начин...
Изображение
Но има и труден,т.е. смяна на таблото с всички "принадлежности" към него и повечето "неща" дето са под предния капак и "пред" таблото, за да стане като хората, а не "побългарено" и през пръсти. Това определено излиза по-скъпо от колкото да си вземеш "нормална" за България кола.
off//
Последно промяна от Matrix_man на Сря Юни 18, 2008 2:06 am, променено общо 1 път.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Така е смяната на волан нито е лесна нито евтина.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Абе да Ви кажа смяната на волана излиза около 1500 кинта тъй като се сменя поливината предница на колата и това отнема около седмица ако отидеш в някой авто сервиз. Интересното е обаче, че в Япония (братовчед ми е там шев на банка) смяната на волана струва 50$ (долара) и отнема половин час (30 мин.)
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Нормално там колите се правят от рециклирани кофички за кисело мляко :mrgreen:
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

Ходил съм до Холандия с цел внос на коли. Определено излиза много по-евтино отколкото в Б-я, също така качеството е много по-добро. Повечето от "вносните" коли които може да си намериш тук са от Италия, кадето както пише по-горе карат като бушмени. Има някои даже и маслото не сменят... кара, кара 70-80 хил км. и като вземе да блокирва двигателя я сменя... Докато в Германия/Холандия и т.н. хората си пазят колите и им дават реалното asl.

Също така от сайтовете смятайте, че им дават цените с едно 200-300 по-скъпо, отколкото ги продават. Работата е до пазарлък. А и трябва да гледаш на място да "падне" нещо по-евтинко и "на далавера".

Пътя... пътя е проблема. Ходил съм само веднъж, и се убих от път. Тва по 900км каране, спане в колите. Храната е по-евтина отколкото в България. 300грама шоколад са 1.2 евро, 400грама хляв(хляб, ама хляб!) е 30-40евро цента. RedBull-а мисля, че беше някви евро центове пак.
Публикувай отговор