В България има напредък !
-
ReSuRReCt
- Потребител

- Обратна връзка:
В България има напредък !
Преди около 20 дена си купих маратонки модел "Puma" от магазин "Black Label".При закупуването получих 1 месец гаранция.След около 10 дена нормална употреба на маратонки без да съм бягал с тях или да съм ги подлагал на някакви тестове за издръжливост
се разлепиха.Отидох в магазина и направих съответно рекламация.Момичетата в магазина ми казаха че ще трябва да ги пратят до София за да преценят дали маратонките да бъдат поправени или да ми бъдат подменени.След 3 дни ми се обадиха от магазина за да ме поканят да си избера някакви стоки от магазина на стойност 189 лв тъй като маратонките се оказват дефектни както и цялата серия.Аз не пожелах да си изразходвам сумата в магазина,а да ми бъде възстановена сумата.Две седмици чаках да се задействат нещата от управителя на магазина тъй като от него зависи това дали да ми бъде изплатена сумата.След 2 седмичен срок...той нито ми позвъни нито се яви в магазина.Когато бях твърдо решен да си възстановя сумата се сетих че бях чувал за някаква комисия за защита на потребителя и се поразровичках из гуугъл...след като открих сайта на тази въпросната комисия и прочетох закона установих че мога да си търся правата чрез тази комисия ако ми бъде отхвърлено искането от магазина и не изпълнят условията по гаранцията.В Неделя ( 19 октомври ) пуснах жалба по интернет в сайт-а http://www.kzp.bg" onclick="window.open(this.href);return false; и за мое голямо учудване на другия ден в Понеделник ( 20 октомври ) ме събуди едно телефонно обаждане от въпросен член от комисията.Обясних къде се намира магазина и след 4 часа ми се обади управителя на магазина ...доста изнервен за да ми обясни че бил много добре запознат със закона и щял да ме върти ако иска много тъй като той има правото да ми отремонтира маратонките и да ми ги върне след което получавам още 1 месец гаранция и ако пак се разлепят ще трябва да му ги върна за поправка и пак така...до безкрайност но той поиска да оттегля жалбата и щял да ми възстанови сумата.Днес отидох да се срещна с него и сумата ми беше изплатена.Тъй като успях да си защитя правата ...с нужните институции и то за толкова кратък период просто съм шокиран
Имаме права просто трябва да ги потърсим ! Ако имате някакви проблеми : http://www.kzp.bg" onclick="window.open(this.href);return false; комисията се отзовава веднага.Офисът им е в синдикалния дом на 9 етаж.Ако ви се случи нещо подобно не се чудете дали да позвъните ! Жалба и по интернет можете да подаде ..аз по този начин се оплакох
УСПЕХ !
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Re: В България има напредък !
Записваш разговора и нека те врътне още един път тогава ще си има 10 пъти по-големи проблеми 
Освен това ако превиши срока за ремонт който е 20 работни дни имаш право директно да си поискаш парите без увъртания и ремонти.Не съм напълно запознат с тази част на ззп, но има определен брой ремонти след които пак може направо да си поискаш парите така че явно нищо не знае от ззп въпросния управител или просто е искал да се прави на голям за да оттеглиш жалбата
Освен това ако превиши срока за ремонт който е 20 работни дни имаш право директно да си поискаш парите без увъртания и ремонти.Не съм напълно запознат с тази част на ззп, но има определен брой ремонти след които пак може направо да си поискаш парите така че явно нищо не знае от ззп въпросния управител или просто е искал да се прави на голям за да оттеглиш жалбата
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Въпросния yправител трбява да почете закона малко повече
, пък ако не може да чете да си го сложи под възглавницата
Браво, успех че си успял да си извоюваш правата. 
"There is no 'patch' for stupidity."
- painkilller
- Holy Diver
има -да!аз например играх на панаира на 5 октомври и нищо не спечелих и ми върнаха парите,но само защото им казах,че лъжат и мамят.В крайна сметка всеки сам си търси правата,според мен няма значение дали има или няма напредък.