ПАРКИРАНЕ

Всичко свързано с град Стара Загора.
chicabg
Начинаещ
Начинаещ

ПАРКИРАНЕ

Мнение от chicabg »

:!:
Последно промяна от chicabg на Вто Фев 17, 2009 1:43 am, променено общо 1 път.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: ПАРКИРАНЕ

Мнение от admin »

Няма управия с това, само за господари на ефира сме. Гледам по руски под универсалния много рядко закопчават на тази пресечка, пък ако тръгнеш с една камера да видиш колко от паркиралите там имат талончета и за това не закопчават и не дигат. Един мой човек го закопчаваха преди редовно и той все звънеше на някакъв заместник кмет или нещо от сорта и те го откопчаваха разбира се след това безплатно :mrgreen: Сега вече не се заяждат с него.

Между другото, да паркираш правилно на улицата е култура. Така на вънка като видят кола паркирана на улицата съдят по умствения капацитет на собственика на колата. В Гърция в градчето където бях има доста малки улички и всеки паркира плътно до бордюра но никога не върху тротуара, то не че е голям там де ама както и да е. Тъй като улиците са доста тесни и хората си знаят че трябва да се съобразяват с това. Такава си им е културата.
"There is no 'patch' for stupidity."
chicabg
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от chicabg »

Последно промяна от chicabg на Вто Фев 17, 2009 1:43 am, променено общо 1 път.
Аватар
dogo
Потребител
Потребител

Мнение от dogo »

ти май още вярваш в доброто :lol: ...аз просто знам къде да паркирам безплатно и така :P
Преинсталация на Windows и установяване на дефекти на PC по домовете- 15лв в рамките на града
Смяна на софтуер на всички видове мобилни телефони, PDA и смартфони.
Контакт на ЛС, скайп dogo_stz или 0883 56 55 34, Даниел

http://www.avtozvuk-bg.com/
Аватар
Baev
HOOLIGAN
Обратна връзка:

Мнение от Baev »

Тук в Стара Загора сме цвете за мирисане в това отношение. И да кажа на момечето с писмото , не се ли даде гласност в медиите на проблема , едва ли ще ни\ти обърнат внимание от общината. Това писмо може и да не стигне до получателя си , а и да стигне ти не си институция , че да го трогнеш. Все още сме далеч от уважаването на гражданската позиция на един човек в България.
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Това го пише, някой, който не е пообиколил из страната (и извън нея).

http://news.vestnik24.com/lifestylebg/l ... 16609.html" onclick="window.open(this.href);return false;

П.С. Вярно е, че има много поддръжници на албанския и румънския стил на паркиране на ТИР (да ме извинява, ако някой се разпознае), но все пак ...
admin написа:...В Гърция в градчето където бях има доста малки улички и всеки паркира плътно до бордюра но никога не върху тротуара...
Явно в някакъв единичен случай си попаднал, щото аз видях точно обратното - наврени до стените на сградите по "тротоарите" на малките улички, а само по големите са плътно до бордюра... в две колони :)
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

John3V написа:Това го пише, някой, който не е пообиколил из страната (и извън нея).

http://news.vestnik24.com/lifestylebg/l ... 16609.html" onclick="window.open(this.href);return false;

П.С. Вярно е, че има много поддръжници на албанския и румънския стил на паркиране на ТИР (да ме извинява, ако някой се разпознае), но все пак ...
admin написа:...В Гърция в градчето където бях има доста малки улички и всеки паркира плътно до бордюра но никога не върху тротуара...
Явно в някакъв единичен случай си попаднал, щото аз видях точно обратното - наврени до стените на сградите по "тротоарите" на малките улички, а само по големите са плътно до бордюра... в две колони :)
Хората мрънкат на всякъде, но явно авторката на темата не е излизала извън страната или не знае езици и не посещава чужди форуми.

Колкото до паркирането аз ходя в Кавала, така се казва градчето. Имам приятел то там и му ходим на гости, става вече доста години и това ми е направило впечатление там.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Вървете да видите в Бургас какво чудо е (София няма да я коментираме, там е ясно дириджето). Спрямо Бургас, Стара Загора сме си направо образцов град. Онзи ден междудругото дигнаха някаква убер-скъпа кола пред една банка. При което аз останах по-скоро поразен, отколкото учуден защото все пак някой си свърши работата и то не на какъв да е човек с рандъм кола. Отделен е факта, че ще му я пуснат без да плаща (а и да плаща едва ли 40лв са нещо за него), но факта си е факт - вдигнаха я! Междудругото за 1 година много се промени ситуацията в града. Като човек, който съм 50:50 в България ми направи впечатление (специално тази година), че от 5 до 8 след обяд пътищата са вече напълно непроходими. Преди пак можеше човек да се навре някъде, да измуши кат момченце... Няма бате, станахме София. И как няма, всеки човек като има по 2 коли... А и тия дни покрай тоя Мол има доста хора от извън Стара Загора, които допълнително допринасят за гъча.
Oh, well...

Изхода е един - Smart ;)
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

И Смарта вече не може да се промуши.
Май най добре е да сме с колелета, като китайците .А и доста по бързо е предвижването с него към 17 и 30 часа.
Лошото е че малко позахладнява времето вече за колело.
chicabg
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от chicabg »

Последно промяна от chicabg на Вто Фев 17, 2009 1:41 am, променено общо 1 път.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз все си мисля че псувнята и мрънкането са две коренно различни неща ... В маями съм паркирал след забранен знак, виждал съм също така, отделно се бях нахакал в еднопосочна улица, няма да ти казвам как ме псуваха там, ама си направих ляво завойче най нагло и излезнах от улицата след 2 км. :mrgreen:
Това нещо го има на всякъде и то е до културата на хората, и не само щот съм българин съм паркирал след забранен знак, виждал съм и американци да го правят, китайци, японци, италянци, франзузи и т.н. Общо взето това си е до културата на човек и пак не важи 100% защото аз съм спирал за да отскоча до магазина или лафката на същото място което е един вид оправдание, което пак има изключения.... Много е лесно иначе да се унифицира всеки под един общ знаменател, само че на света живеят близо 8 милярда хора който един с един не си съвпадат по мислене, възгледи, идей и т.н.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

chicabg написа:Хората мрънкат на всякъде, но явно авторката на темата не е излизала извън страната или не знае езици и не посещава чужди форуми.

напротив,посетила съм почти всички западно европейски държави,такова чудо като нашето няма никъде.Не ми се е случвало освен тук като помоля някой да си измести колата,да получа псувня.Ти като си видял повече от мен,кажи в коя държава се паркира след забранен знак?Просто никъде.Обикаляш да търсиш празно място,дори да е на километър,но никога никой не паркира на забранените места,просто защото хората си спазват законите,и патрулиращите полицаи си вършат работата,а не топлят столовете на кафетата,както правят нашите.Пробвай се да се разходиш с една детска количка през деня,но не по централната улица,и тогава ще гоеорим пак.За майките е просто ад
Абе аз мисля че нещо не си ме разбрал/а/ правилно, ставаше въпрос за авторката на темата от сайта която е предоставил John3V :mrgreen: :cheers:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Точно сега гледам куките закопчават по руски и улицата се опразни доста бързо :mrgreen: Закопчаха кибитката на ритъма и онзи излезна да се разправя и куката му каза че го закопчава само защото е паркирал неправилно на крастовището и от него колите немогат да виждат когато правят завой. :mrgreen:
chicabg
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от chicabg »

Последно промяна от chicabg на Вто Фев 17, 2009 1:40 am, променено общо 1 път.
Аватар
Mani
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Градът ни отчаяно се нуждае от 1 голям паркинг, който спокойно би побрал по-голямата част от колите. Има също доста паркинг места, които могат да се ползват, но ако бяха безплатни. Иначе сега, защо да спирам на паркинга като мога да спра на улицата, която ми е по-удобна.
Публикувай отговор