ПАРКИРАНЕ
- AquiLA^
- Старо куче медалист

Re: ПАРКИРАНЕ
Бях чул преди време че ще се строят подземни паркинги под 5-то и 6-то. Не помня къде беше. По заинтересованите може да се опитат да намерят нещо по въпроса.
- slimarkov
- Старо куче медалист

Ето тук се говори точно за това. 
http://www.youtube.com/watch?v=_olkAH74EGE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vbox7.com/play:f8760ba6" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=_olkAH74EGE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vbox7.com/play:f8760ba6" onclick="window.open(this.href);return false;
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Звучи доста добре...макар че градът ни е малък за подобни паркинги особенно пък платени ...
"There is no 'patch' for stupidity."
- GIGABYTE*
- Потребител

Е, аз живея в района на 6то и повярвай ми изобщо няма да са излишни тия паркинги. Не един път ми се е налагало да спирам до друг блок, след няколко пресечки, поради факта, че до нашия няма места. Предполагам доста ще облекчат паркирането и по този начин трафика, така че дано се започне по-скоро
- dogo
- Потребител

тия направо разцепиха
, пълна безсмислица, зле планирано, как ще копаят до 5-то, що пък под 6-то...5-то е твърде далеч от центъра, 6-то не е добра идея, също далеч...по добре под манджата, езиковата, иконома...там и дворното място е по-голямо..
Преинсталация на Windows и установяване на дефекти на PC по домовете- 15лв в рамките на града
Смяна на софтуер на всички видове мобилни телефони, PDA и смартфони.
Контакт на ЛС, скайп dogo_stz или 0883 56 55 34, Даниел
http://www.avtozvuk-bg.com/
Смяна на софтуер на всички видове мобилни телефони, PDA и смартфони.
Контакт на ЛС, скайп dogo_stz или 0883 56 55 34, Даниел
http://www.avtozvuk-bg.com/
-
chicabg
- Начинаещ

- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Виновни са в доста случаи сухите пенсионери. До работата има паркинг но от блока наблизо са сложили врата и го заключват, въпреки че по закон това е общинска земя, а и половината паркинг винаги е празен. В другия паркинг пък на 2 пъти са ми дигали чистачки, понеже някакъв си пенсионер не може да излезе от гараж при 5 метра свободно място, веднъж и гума ми спукаха без явна причина пак там...
Аз на паркинг, на който виждам колата си през прозореца ме е страх да паркирам, камо ли да я оставям на един километър или където другаде има позволено - сигурно до края на деня ще е със спукани гуми, откраднати чистачки и надраскана боя.
Въпреки това паркирам на паркинг където на теория не трябва да преча, но когато има място спирам и на тротоара поне за да не трябва да гледам през 10 минути колата.
Трябва да започнат акции за санкциониране на недобросъвестни жители в близост до паркинги и други позволени места за паркиране, а не само на шофьорите, понеже първите се санкционират най-малко от всички а причиняват най-много проблеми.
Аз на паркинг, на който виждам колата си през прозореца ме е страх да паркирам, камо ли да я оставям на един километър или където другаде има позволено - сигурно до края на деня ще е със спукани гуми, откраднати чистачки и надраскана боя.
Въпреки това паркирам на паркинг където на теория не трябва да преча, но когато има място спирам и на тротоара поне за да не трябва да гледам през 10 минути колата.
Трябва да започнат акции за санкциониране на недобросъвестни жители в близост до паркинги и други позволени места за паркиране, а не само на шофьорите, понеже първите се санкционират най-малко от всички а причиняват най-много проблеми.
- Mani
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Еми няма да спра на паркинга, където пак се плаща, а ще си спра на улицата. Сега в момента аз си спирам на паркинг, който е леко далеч от училище, но си е безплатен. Ако не беше, щях да спра на улицата пред училище.
-
chicabg
- Начинаещ

- EXO
- Потребител

- Обратна връзка:
Така и така ни вземат пари за паркиране - поне да го правят в подходящи паркинги а не по улиците - улиците да ги изчистят за да може да се преминава. Има си системи за вертикално паркиране, напълно автоматизирани. Взема ти колата и ти я носи до етаж и клетка и по същия начин ти я връща - за 2-3 мин всичко автоматично. Заемат много малко място понеже може да са по на 6-7 нива и на място за 1 кола да се съберат по 6-7.
На паркинг за 20 автомобила ще могат да се спрат 120 (ако е на 6-7 нива, като приспаднем и малкото място за "асансьора" които ги носи до клетките им). Могат да са изцяло на кота 0 и нагоре, т.е. без копане, може да са вкопани и под земята изцяло, може комбинирано - част под земята, част над.
Ако се направят няколко поне такива паркинга по центъра и ще се решат много от местата за паркиране, после какво пречи и из кварталите подобни за да се поизчисти малко между блоковете и войната за паркиране.
ПС: аз за паркирането пред блока вече имам решение. За да не ми заемат мястото докато ме няма и да се чудя вечер къде из целия квартал най-накрая ще я мушна: Трабант форевър. Талашита стои и пази добре мястото като ме няма, вечер едно рамо и в треволята или кофтито място наоколо дето другите не могат да спрат, или даже зад моята кола плътно и на никой не пречи. На дриугия ден пак едно рамо да се отмести и да ми пази мястото
Денем това място по принцип на никой и не трябва в квартала и не го ползва, ама вечер малко преди мен се прибират който по-рано свършвал работа и т.н. и аз 30 мин да закъснея - айде 
На паркинг за 20 автомобила ще могат да се спрат 120 (ако е на 6-7 нива, като приспаднем и малкото място за "асансьора" които ги носи до клетките им). Могат да са изцяло на кота 0 и нагоре, т.е. без копане, може да са вкопани и под земята изцяло, може комбинирано - част под земята, част над.
Ако се направят няколко поне такива паркинга по центъра и ще се решат много от местата за паркиране, после какво пречи и из кварталите подобни за да се поизчисти малко между блоковете и войната за паркиране.
ПС: аз за паркирането пред блока вече имам решение. За да не ми заемат мястото докато ме няма и да се чудя вечер къде из целия квартал най-накрая ще я мушна: Трабант форевър. Талашита стои и пази добре мястото като ме няма, вечер едно рамо и в треволята или кофтито място наоколо дето другите не могат да спрат, или даже зад моята кола плътно и на никой не пречи. На дриугия ден пак едно рамо да се отмести и да ми пази мястото
-
gild
- Потребител

-
gild
- Потребител

А ето и едно великолепно паркиране на кръстовище...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
veneliin
- Новак

Миналата година построиха първия такъв в Мюнхен. Сещаш ли се кога нашите ще узреят за тази идея...EXO написа:Така и така ни вземат пари за паркиране - поне да го правят в подходящи паркинги а не по улиците - улиците да ги изчистят за да може да се преминава. Има си системи за вертикално паркиране, напълно автоматизирани. Взема ти колата и ти я носи до етаж и клетка и по същия начин ти я връща - за 2-3 мин всичко автоматично. Заемат много малко място понеже може да са по на 6-7 нива и на място за 1 кола да се съберат по 6-7.
- slimarkov
- Старо куче медалист

В България има няколко такива паркинги от няколко години. В София и Велико Търново има със сигурност. Японците бяха първи с такъв обаче.
-
gild
- Потребител

Още едно паркиране в кръстовище на лента за инвалиди която ти се пада до шофьорската врата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.