УБИЙСТВА ПО УЛИЦИТЕ

Всичко свързано с град Стара Загора.
dandy
Новак
Новак

УБИЙСТВА ПО УЛИЦИТЕ

Мнение от dandy »

*
66-годишен пешеходец от Стара Загора загина на място, след като беше блъснат от кола.
“Мерцедес”-ът ударил 66-годишен старозагорец, пресичащ на необозначено като пешеходен преход място.

МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КОГА ЩЕ СЕ СЕТЯТ,ЧЕ 80% ОТ КРЪСТОВИЩАТА НЯМАТ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ????
ОСВЕН ДА ПОЧВАМЕ ДА ЛЕТИМ...

*
19-годишен шофьор от Стара Загора блъсна 31-годишен мъж на пешеходна пътека.

*
41-годишен пешеходец загина на място в Стара Загора, след като бе блъснат от шофьор, употребил алкохол.

*
Възрастен мъж бе блъснат от автобус в Стара Загора

*
Шофьор се блъсна в пътен знак и се преобърна в канавка. Катастрофата е с фатален изход

ТОВА СА САМО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ СТАТИИТЕ,КОИТО НАМЕРИХ И СЪМ ПОТРЕСЕНА.НЯМА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ,НЯМА ГЛОБИ..НИЩО.
ПО ПРИНЦИП ЖИВЕЯ В МАЛЪК ГРАД,ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЪЩОТО,ДОРИ НА МОМЕНТИ ПО-ЛОШО.СПОРЕД МЕН ПАСИВНОСТТА НИ ИГРАЕ МНОГО ЛОША ШЕГА.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: УБИЙСТВА ПО УЛИЦИТЕ

Мнение от sawo »

Това което аз виждам като шофьор са пешеходци които направо са откачили. Има дни в които хората се побъркват - виждам човек бяга отстрани на пътя и изведнъж свива да пресича бягайки въпреки че колите си идват и няма пътeки нито нищо. Това нормално ли е? По ботев за 3 светофара виждам поне 5 пешеходеца пресичащи бягайки на места които не са определени за пресичане.Като за начало хората трябва да се научат че кола не може да надбягаш. Отстрани са паркирани коли той се мушка между тях и хуква да бяга да пресича, само дето ако колата е била по-висока няма как да го видя и още докато започне да бяга вече съм минал през него. Има и още по-нагли - поглеждат ме и тръгват да пресичат без повече да се обърнат даже да видят дали изобщо ще намаля. Ами ако съм леко пийнал груб селянин? Кой губи от цялата работа :wink:
Не казвам че само пешеходците са виновни, но те като най-незащитени далеч не внимават колкото би трябвало. Няма елементарни знания - никой не се оглежда и не пресича на пътека даже и да е на 5 метра от него, а тези които се оглеждат доста често го правят колкото да се пазпишат и си продължават без значение дали има коли или не.
Наскоро станах свидетел и на по-ужасяваща гледка - 13-14 годишно дете слуша музика на слушалки и си кара скейтборд.... в насрещното платно по ботев.
В такива проблеми никога не са само едните виновни, всичко зависи от ситуацията, но всеки трябва да внимава възможно най-много, защото като те блъснат после върви търси виновен..
mittydve
Новак
Новак

Мнение от mittydve »

МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КОГА ЩЕ СЕ СЕТЯТ,ЧЕ 80% ОТ КРЪСТОВИЩАТА НЯМАТ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ????
аре да земеш един правилник за движение по пътищата да го прочетеш и после пак да пишеш а?
като не си запозната с правилата по добре не пиши глупости ;)

п.п. с другото съм съгласен ;)
няма уважение сред колегите шофьори, изнервени от различни фактори хора се качват на колите и пренасят проблемите си на пътя,
всеки бърза за някъде, не се внимава, в много случай не се спазва предимство, не се зачитат пешеходци, както и пешеходците се мислят за безсмъртни,
просто има хора дето пресичат на места където изобщо тряабва да не си помислят да минават,например реверсивното над жп линиите - еми аджаба с къв акъл ще тръгнеш ти да го пресичаш там а? и то в пиков час?
примери мога да давам много но няма смисъл, важно е "всяка жаба да си знае гьола"
шофьорите на пътя , а пешеходците на тротоара,
и ся напоследък кво - пуснали полицаи пред училища и други пикови точки да следват за нарушения - добре съгласен съм има закони и тряа да с спазват но защо полицаите следят повече шофьорите?
а пешеходците за неправилно пресичане на тях защо има се разминава?
от шофьора се изискват куп неща и документи, застраховки, винетки, повишено внимание, и още и още ..
а от пешеходеца? - само да си ходи по тротаоара и да пресича на пешеходна пътека!
я се замисли сега!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Когато нямах книжка си мислих: Брей това шофьорите са големи диваци, после като взех книжка си мислих: Тва пешеходците са ебати и племето малоумно. В крайна сметка стигнах до извода (причините са различни, но главно че всеки се е затворил в неговия си свят и мисли и си върви/шофира), че всеки от обща култура трябва мине курс за движение по пътищата.
"There is no 'patch' for stupidity."
chicabg
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от chicabg »

:!:
Последно промяна от chicabg на Вто Фев 17, 2009 1:37 am, променено общо 1 път.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако искаш да не те блъснат намираш тротоар. Поне аз така правя когато съм пешеходец :) Сега се връщам в Железник и въпреки че по главната улица има тротоар 90% от хората не го ползваха..
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

А друг е въпроса че на места 90 процента от тротоара е зает от коли.Редно е пешеходците да пресичат на местата където има пътеки(всяко кръстовище) или светофари, на всяко друго място пресичането си е на тяхна отговорност поне според мен.Естествено трябва и шофьора да има винаги едно наум!
п.с.Вчера така щях да кача две кокошки и най тъпото беше че хукнаха да бягат, стигнаха до средата на пътеката и се спряха и гледаха аз как отивам към тях ест. с двата крака на спирачката и спрях на време.
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Е ти си взел книжка :P Абе да ви кажа и от двата лагера са от едно и също племе от нашТУуу село. :mrgreen:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Идеята е всеки да мисли за безопасността си, понеже пешеходците са някакси... по незащитени :)
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

dandy написа:*
По закон от края на тротоара до другия край на тротоара си е пешеходна пътека. Била тя нарисувана или не.
За проблема шофьор-пешеходец няма да коментирам, понеже зависи от коя страна съм търпя малоумието и на 2та лагера.
Аватар
chocho_stz
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от chocho_stz »

http://vbox7.com/play:d310a98b" onclick="window.open(this.href);return false;
Counter-Strike 1.5
Аватар
MasterCop
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от MasterCop »

Да ви кажа едно нещо е сигурно - когато, при каквито и да е обстоятелства, ви се случи произшествие с пешеходец, а вие сте зад волана - се приема че сте виновен и ви се пише акт! Не мога да го разбера това (не работя в КАТ) не го приемам, но исках да го знаете! За това - в града карайте внимателно! Искам да спомена още нещо:
Писна ми от тия "изтезатели"!
Писна ми от тия "спортни гърнета" които ми включват алармата! Само в България я има тая глупост да гърмиш и трещиш из града и да тормозиш хората! За кого е голям кеф - едва ли за тоя който кара - да му гърми на главата или за всички които са длъжни да му търпят магариите отстрани и да го псуват! :evil:
Аватар
Daffy_Duck
Потребител
Потребител

Мнение от Daffy_Duck »

Разберете че човек който не шофира постоянно е опасен пешеходец.Незнае как върви движението и не се съобразява с останалите а прави каквото знае ... пресича на червено , пресича на неправилни места и т.н.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

То според мен не е задължително да си шофьор че да знаеш че на червено не се пресича.Проблема като цяло е в това че никой не спазва най елементарни правила за движение, било то пешеходец или шофьор.Най поголовно пешеходците като видят че могат да се шмугнат между колите минават без значение дали е червено или зелено.Преминава се на места където изобщо няма маркировка за пешеходци, макар такава да има на 10 метра по нагоре.Колкото и да липсва маркировка то и да има толкова се спазва.
Другия проблем е с шофьорите.Поголовно все някой нанякъде бърза и изобщо не зачита знаци и маркировка.Всяка вечер се прибирам по Славянски от работа и това което наблюдавам може да те шашардиса.На светофарите най редовно някой се е пристроил за завой на ляво а в последния момент тръгва направо.Снощи за малко един такъв да блъсне пешеходец до автогарата.Е няма да се научим.
Всеки обвинява другия че не спазва правилата ,полицията била подкупна и т.н. но за мен начина да се справим е само с убийствени глоби и някой да събира тез глоби без компромисно.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Lexx написа:То според мен не е задължително да си шофьор че да знаеш че на червено не се пресича.Проблема като цяло е в това че никой не спазва най елементарни правила за движение, било то пешеходец или шофьор.Най поголовно пешеходците като видят че могат да се шмугнат между колите минават без значение дали е червено или зелено.Преминава се на места където изобщо няма маркировка за пешеходци, макар такава да има на 10 метра по нагоре.Колкото и да липсва маркировка то и да има толкова се спазва.
Другия проблем е с шофьорите.Поголовно все някой нанякъде бърза и изобщо не зачита знаци и маркировка.Всяка вечер се прибирам по Славянски от работа и това което наблюдавам може да те шашардиса.На светофарите най редовно някой се е пристроил за завой на ляво а в последния момент тръгва направо.Снощи за малко един такъв да блъсне пешеходец до автогарата.Е няма да се научим.
Всеки обвинява другия че не спазва правилата ,полицията била подкупна и т.н. но за мен начина да се справим е само с убийствени глоби и някой да събира тез глоби без компромисно.

+1
Публикувай отговор