Въпрос... тъп, но въпрос

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
derik
Отплавал
Отплавал

Въпрос... тъп, но въпрос

Мнение от derik »

Колко от вас са попадали на обяви или просто теми свързани с Лаптоп продукти ..
Интересно ми е дали и на вас ви прави впечатлени е начина по който повечето хора изписват така познатото ни нарицателно ЛАПТОП. Преди има няма 5 мин. от скука реших да прегледам какво се продава във форума на дата.бг и какво мислите виждам .. някой си заменя нещо за ЛАП ТОП (и това далеч не е го виждам за сефте) .. не знам аз ли съм с грешна представа за изписването на гореспоменатата дума или просто хората гледат да са с по "интересни" обяви ... Но култово си остава лап-топ (с тере) от форума на Горна Оряховица
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Въпрос... тъп, но въпрос

Мнение от TaO-DeadSocked »

lap - скут
top - повърхност.
Компютър, който можеш да си сложиш в скута докато си седнал във фотьойл. Както и да е вероятно това го знаеш ... като тръгнеш из българските форуми можеш да се изумиш колко грешки, глупави изрази, грешни съкращения и т.н. ще намериш.
Може да попаднеш и на "лабтоп", "лабтоб", разделено и кой знае още как (срещал съм и четерите вида).
Простотията, а и в последните години неграмотността (нека пишем неправилно, защото е яко) е заразна.
Аватар
derik
Отплавал
Отплавал

Re: Въпрос... тъп, но въпрос

Мнение от derik »

Хех, все още не съм попадал на "лабтоб", но съм оптимист и вярвам, че скоро и това ще видя ... (за протокола не, че и аз пиша много грамотно ама все пак.. :lol: )
Публикувай отговор