Парно
- mITky
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Парно
Искам да се утоплявам на парно и не съм запознат как става . Някой може ли да ме упъти. А и искам да питам дали има Топлофикация "Стара Загора" ? 
- painkilller
- Holy Diver
Re: Парно
вчера имаше газ,ще видим дали и днес ще има.Иначе се кълняха в Овергаз:"ток-а ще спре,но газ ще има!"Ами няма да го бъде човека.За парно на газ провери в Овергаз в офиса им.Успех!
- mITky
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Е не може да няма .... такъв голям градPoSSeSSeD написа:Амм не. Стара Загора няма топлофикация. Просто си има газификация, което никак не е същото.
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
топлофикация няма в Стара Загора и слава богу. За парно аз съм на газ в нас и на брат ми апартамента също. За този месец имам 80 лв. газ като използвам парното по следния начин тъй като нямам програматор. През изминалия месец в дните когато съм си в нас парното го пускам за 1 час някъде след това около 3 часа е топло в апартамента, след това отново за 1 час и т.н. (вечер когато лягам не го пускам да работи). Когато е работен ден го пускам горе-долу по същата схема. Сутринта работи от 8 до 9 и вечер като се пребера към 5 го пускам пак 1:3. Топла вода за къпане ползвам всеки ден поне по веднъж на ден (а по някога и 2-3-4 пъти на ден според зависи). Само да допълня че дограмата ми в нас е пвц. Брат ми е с малко дете, най-голямата му сметка за газ до момента е била 120 лв. + 20 лв. ток като той е с програматор, но топли една стая в повече, готвят на газ и т.н. а аз живея почти сам (с котката). Неговия програматор е настроен на 20 градуса и като падне температурата под 20 градуса автоматично пуска котела и затопля апартамента. Общо взето е на далавера да си на газ и чувството за топлина е различно. Не е като духалката да е ти топло когато работи и след това да се превиваш от студ или климатика който се пуска по често да топли тъй като няма какво да затопли за да отдава топлината. На този етап моето мнение е че инвестицията от преблизително 5000 лв. си е струвала. Лятно време се къпя по 6-7 пъти на ден и плащам по 20 - 28 лв. газ и 13-15 лв. ток.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
МироСлав Велев
- Новак

Стара Загора е най - големият Град в България, в който няма изградена мрежа за отопление с парно
Казанлък, например, има изградена такава мрежа
Много Заралии се отопляват с дърва и въглища... хора, които са на парно, често имат дори подигравателно отношение към тези, които не ползват ток за отопление, считат ги за бедняци, едва ли не
Сега ще ги видим, тези ГОЛЕМЦИ, като няма Газ и като трябва да се пести Ток, как ще си топлят Гъзините

-
dido
- Новак

МироСлав Велев написа:Стара Загора е най - големият Град в България, в който няма изградена мрежа за отопление с парноКазанлък, например, има изградена такава мрежа
Много Заралии се отопляват с дърва и въглища... хора, които са на парно, често имат дори подигравателно отношение към тези, които не ползват ток за отопление, считат ги за бедняци, едва ли не
![]()
![]()
Сега ще ги видим, тези ГОЛЕМЦИ, като няма Газ и като трябва да се пести Ток, как ще си топлят Гъзините
![]()
![]()
ха ха ха
ти остави че ще стоят на студено баровците ами и топла вода няма да имат
за да се изкъпят ще трябва да си купят по един бързовар да си топлят вода в кофата
- painkilller
- Holy Diver
навремето е имало проект да има топлофикация.От тец-а в АТЗ-то,Стара Загора,който там е бил за вътрешни нужди.