Добре, че си ти да се жертваш, че иначе кой ще ни предупреждава за тъпите филми, хехе

Кофти, че не попадаш на добри де.
Ghost in the Shell 2.0 (2008)
Първо благодарско на Снайпера, че ме типна че се е появило в гледаема форма, че иначе като нищо щях да го пропусна.
Второ за кво иде реч тука. Да не ви стричвам дъвката, ама това не е продължение на култовото аниме. Заса феновете на филма ще трябва да се задоволяват с
Innocence, който също е прекрасен де. Феновете пък на мангата да продължават да си гледат
SAC-a и излезналия т пълнометражен
Solid State Society. Та все пак какво е 2.0? Еми чисто и просто ново издание на добре познатото ни старо (но пък за сметка на това добро). По модела на братята ламериканци и тука лъсваме на няколко места, дигаме графиката на моменти и слагаме двойката на ДВДто да правиме още повече пачки.
Реално нови моменти няма. Някои стари (началото, сцената с акваланга и основно невидимости) са заменени със CG такива по подобие на тези в
Appleseed 2 (които пък трябва да призная са си кефещи и да бяха го направили цялото филмче така, не просто се едно са оставили пръстови отпечатъци преди да го опаковат ебати).
Странното в цялата работа обаче е, че в нито един момент не им се ядосах достатъчно, че да го спра филмчето. Защото както и да го погледнем имах възможност отново да изгледам любимото си аниме (всъщност то ме запали по темата) и за пореден път да се убедя, че колкото повече го гледам толкова повече го зацепвам това филмче. Moже аз да съм тъп, може филмчето просто да е толкова комплексно. Не мога да и да не спомена прекрасната музика, в чието създаване са наблъскани и БГ ритми (да, Кенджи Кавай сам си е признал, така че няма кво да се кривим) и особено най-любимите ми парчета Nightstalker и Floating Museum.
И така, който има възможност да го изгледа, да не се чуди, а останалите може спокойно да си пуснат старата версия, тя си е по-перфектна (и ефектна) от всякога, вече 14 години вов.
Оценка: като на оригинала 10/10
Underworld: Rise of the Lycans (2009)
ТОЗИ ФИЛМ Е БРУТАЛНО ТЪП!
Ето, казах го. Не знам какво имат хората против втората част, според мен двете си бяха перфектни и като гор и като йефекти и като стори даже. Перфектната псевдоекранизация по World of Darkness (защото истинска такава струва пари) и първият филм специално е най-Legacy-of-Kain филм не-Legacy-of-Kain филм евър! И аз както си се радвам на светлинки и на мацки нямаше как да не съм надъхан за новуту. Сериозно, добре че се постараха, хубу бяха решили в началото директ-ту-двд да го пускат, ма нъцки.
Филмът е грозен и тъп и... грозен (казвам го два пъти, щото е много грозен).
Актьорите са жалки. Бил Най къвто си беше пич доса, тука направо играе се едно някой му е опрял нож в гърба. Всяка думичка я изговаря се едно страда от аутизъм, баси човека. И ясно че е вампир, ама няма лошо ако вземе да мига от време на време, тука погледа му е като да е изпил 100 кафета като Фрай във Фючърамата една серия. Рона Митра горкичката тука прилича на мъж. И при толкова кървища наоколо (бтв не са чак толкова, в предния бяха повече) поне едната и цица да бяха показали. Не че щеше да промени нещо де, физиономията и е се едно са я били с грозната пръчка. В
Doomsday гачи ли по я биваше. Майкъл Шийн е meh, пък другите направо липсват от екрана.
Режисьорчето бидейки спецефектаджия явно се е пищисал от новата си работа и я е подкарал къкто си знае, заебавайки тотално камерата в някой ъгъл (тук филмът се доближава опасно близо и той до
Legacy of Kain поредицата). Тоя човек го бива само да си ги гледа ефектите...
... Които хич не ги бива бтв. Върколаците са пълна скръб, особено 8 години след Ам-Гъл. То бива бива CG, ма по едно време се почудих да не съм пуснал Играта на Играчките (да не пропусна да спомена, че Болт е като лоботомиран до Играта на Играчките, мкей).
Сценария направо не ми се коментира горкичкият, колко яка идея имаха, кви безумия натвориха за 90 минути (от които 15 са кредити бтв).
И така, земи си тъпия филм, четворката може да си я изтрелват на ДВД, ако не е с Катето хич няма и да я гледам даже.
Оценка: 2/10