Напълно съм съгласен!fishbone написа:Не, че не звучи друго една цифра от 200 000 примерно, но честно казано, ако един град ми предлага необходимите условия за работа и развлечение, все ми е тая дали е 150-200-300-500 хил.
Стара Загора е 5-ят най-голям български град
-
GLS
- Потребител

Re: Стара Загора е 5-ят най-голям български град
-
carom
- Потребител

Само аз ли забелязах, че 213 хиляди е населението на агломерационния ареал с център град Стара Загора, който освен града логично включва и селищата около него.
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Да.carom написа:Само аз ли забелязах, че 213 хиляди е населението на агломерационния ареал с център град Стара Загора, който освен града логично включва и селищата около него.
Нещо бъркаш териториалните единици, освен ако класацията не е сгрешена. Пише град, а не агломерационен ареал. Дори и така да е същото важи за всички в класацията.
-
МироСлав Велев
- Новак

Стара Загора е на 5-то място, ако говорим за област и за община! Ако говорим за Стара Загора - Град, то мястото ни е 6-то! Русе е по - голям с 12-15 хиляди души! Община Стара Загора наброява 186 000 души! Толкова обслужва РПУ - Стара Загора - най - голямото такова в България!!!
-
marin_007
- Потребител

Тук говорим за реалното население
Тя и София е 1 милион по данни , ама е към3 
-
МироСлав Велев
- Новак

Ако трябва да говорим за РЕАЛНО Население, то, според мен, в момента в Стара Загора има по-малко хора, от бройката по лични карти
Много студенти са по други градове, става въпрос за няколко хиляди Млади Хора, други работят я в София, я в Пловдив, Варна, Бургас... ако сметнем и тези, които са в чужбина и не са се прибирали от години, но на личната им карта пише Стара Загора... получава се петцифрено число... а приходящите Студенти, Хора от други населени места, които работят тук и новозаселили се в нашия град, са далеч по-малко...
Мисля, че в града има не повече от 140 000 Човека... а се водим 165 000...
- mITky
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
ШШ ти какво направи .. ?! 140 000 ..МироСлав Велев написа:Ако трябва да говорим за РЕАЛНО Население, то, според мен, в момента в Стара Загора има по-малко хора, от бройката по лични картиМного студенти са по други градове, става въпрос за няколко хиляди Млади Хора, други работят я в София, я в Пловдив, Варна, Бургас... ако сметнем и тези, които са в чужбина и не са се прибирали от години, но на личната им карта пише Стара Загора... получава се петцифрено число... а приходящите Студенти, Хора от други населени места, които работят тук и новозаселили се в нашия град, са далеч по-малко...
- slimarkov
- Старо куче медалист

Така не бях се смял от много време.

СЗ сигурно е двойно повече
СЗ сигурно е двойно повече
-
МироСлав Велев
- Новак

143 989, според последното преброяване, през 2001 Година
Не говоря празни приказки
Идете на ЖП Гарата, може и на Автогарата... потокът заминаващи е голям, тук там се мярка някой, който пристига... и, за разлика от другите големи градове, тук пристигат хора от китни местенца - Нова Загора, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Димитровград, Крумовград, Ивайловград... рядко някой от Ямбол, Сливен, Габрово, Казанлък, Хасково... населението на Стара Загора леко спада, изобщо не се увеличава... смехория е да си мислим, че всъщност в града има двойно повече от 140 000 Човека...
- Baev
- HOOLIGAN
- Обратна връзка:
Аз ви казах, тази тема още в началото трябваше да се заключи! Ръси се глупост след сглупост 
- slimarkov
- Старо куче медалист

Ако не помните, уволниха шефа на НСИ преди 2 г., защото бе дал информация на медиите, преди да я даде за одобрение(промяна) на СтаниШеф. 
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Така е по-интересноBaev написа:Аз ви казах, тази тема още в началото трябваше да се заключи! Ръси се глупост след сглупост
-
marin_007
- Потребител

Да е 140 хиляди , то това е за всички други градове ако става въпрос , нали имам приятели в Бургас , там единствено лятото става иначе няма никва разлика , Варна също лятото , пък хората от Пловдив отидоха в София , за какво мислиш се строят молове квартали на богатите и постоянно някви нови сгради щото населението намалява , погледни реално не се увеличава с много бързи темпове но несъмнено града расте 
-
GLS
- Потребител

ХА ХА ХА ХАМироСлав Велев написа:... Не говоря празни приказкиИдете на ЖП Гарата, може и на Автогарата... потокът заминаващи е голям, тук там се мярка някой, който пристига... и, за разлика от другите големи градове, тук пристигат хора от китни местенца - Нова Загора, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Димитровград, Крумовград, Ивайловград... рядко някой от Ямбол, Сливен, Габрово, Казанлък, Хасково... населението на Стара Загора леко спада, изобщо не се увеличава... смехория е да си мислим, че всъщност в града има двойно повече от 140 000 Човека...
Преброяването през 2011г ще се проведе точно на автогарата....Ще се броят пистигащите и заминаващите...И много важно е кой от къде пристига...
- mITky
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Тези ,които идват от Нова Загора, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Димитровград, Крумовград, Ивайловград ще се броят за 1 човек ,а тези от : Ямбол, Сливен, Габрово, Казанлък, Хасково за 3