действаща джамия в центъра на стара загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
МироСлав Велев
Новак
Новак

Re: действаща джамия в центъра на стара загора

Мнение от МироСлав Велев »

Там, Там, Моето Момче... действаща Джамия и действащ Фенклуб на Отбор, различен от БЕРОЕ, в Стара Загора няма да има, НИКОГА :!: :!: :!:
МироСлав Велев
Новак
Новак

Мнение от МироСлав Велев »

Който иска да ходи на Джамия - далеч от Зара :!: Тук мразим Турците :!: И не, не сме толерантни, пикая на демокрацията, ако тя ще ни учи, че трябва да уважаваме мнението и желанието и на тези, чиито деди са ни унижавали, клали и мачкали, с векове :!: НИКОГА :!: :!: :!:

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ, А ТУРЦИТЕ - КЪДЕТО ИСКАТ, НО НЕ И ТУК, НЕ И ПРИ НАС :!: :!: :!:

П.П: Може да вземат със себе си и "братята" Сигани... даже е ЖЕЛАТЕЛНО :!: :!: :!:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

МироСлав Велев написа:Който иска да ходи на Джамия - далеч от Зара :!: Тук мразим Турците :!: И не, не сме толерантни, пикая на демокрацията, ако тя ще ни учи, че трябва да уважаваме мнението и желанието и на тези, чиито деди са ни унижавали, клали и мачкали, с векове :!: НИКОГА :!: :!: :!:

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ, А ТУРЦИТЕ - КЪДЕТО ИСКАТ, НО НЕ И ТУК, НЕ И ПРИ НАС :!: :!: :!:

П.П: Може да вземат със себе си и "братята" Сигани... даже е ЖЕЛАТЕЛНО :!: :!: :!:
EEE, ти ся ша кажеш че мразиш и германците, щото са били фашисти, или американцте, французите и англичаните, щото през втората световна сме били във война със тях, или пък мразиш гъците, щото преди турско робство (500 години) сме били под гръцко такова (има няма 200). Аре малко по спокойно с мразенето, че ако знаеш колко народи имат право нас да ни мразят, свят ша ти се завие. И НЕ не съм ТУРЧИН, а съм пряк наследник на болярски род по бащина линия! Ама то толерантноста е присъща на малко по широкоскроените хора, които не са сковани в собствено-измислените си предразсъдъци. Ай ся мрази мен че ти опонирам. :spank:

PS: Как ли би прозвучало "Германия за германците" или пък "Англия за англиначините" или "Америка за американцте" .... май ша останат 1000-1500 "коренни жител".
Аватар
GIGABYTE*
Потребител
Потребител

Мнение от GIGABYTE* »

1. Не е имало гръцко робство, а византийско владичество. Разлика между гърци и византиици има и тя е огромна. След 1018г. престава политическото съществуване на българската държава. Репресии, зверства, взимане в робство и подобни извращения не е имало тогава. Българската църква запазва автономния си статут. Отношението на Византия към българските земи е било съвсем нормално. Единствените негативи за населението са постоянно завишаваните данъци, заради кризите в империята, и въвеждането на парите, по нашите земи, като разменно средство в търговията. До тогава те не са били използвани в България и това срашно много затруднява местното население в изплащането на данъка към империята.
2. Гърците може да ги мразим заради тяхната прослувута Мегали идея. Но пък тя е от един друг период и за едни други неща и няма нищо общо с Византия.
3.Колко народа имат право да ни мразят си е напълно тяхна работа. Лично аз не се сещам за повече от 3-4 и не защото сме нарушили тяхни интереси, а защото сме защитавали нашите!
4. Явно не си запознат със съдбата на българската аристокрация в годините след 1396

Все пак по темата...
В Конституцията на Република България е записано:
"Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.

(2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.

Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.
....
Чл. 13. (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание."

Не виждам защо трябва да продължаваме да нарушаваме конституцията. На места вече българският език не е официален и тези места са на път да се превърнат именно в "автономни териториални образувания". Който мисли, че думите ми са прекалено силни нека иде в някое село южно от Асеновград или Хасково и да се опита да се купи хляб на български език. Ще ви погледнат презрително и няма да ви отговорят дори.
Стара Загора е единствения голям български град без действаща джамия и нека се постараем да остане така!
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

МироСлав Велев написа:Там, Там, Моето Момче... действаща Джамия и действащ Фенклуб на Отбор, различен от БЕРОЕ, в Стара Загора няма да има, НИКОГА :!: :!: :!:
Какъв ти е пброблема пък на тебе ?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

GIGABYTE*, нищо не съм писал за джамията. Просто ме подразни хейтърското отношение. Идеята ми беше ,че квото си е било едно време, било е. Да си остане за тогава. Те и наще хайдути не са били много стока - краднат нещо , ебнат нещо и айде в гората (role model на партизаните всъщност). И добре че братска русия се е чепкала с турците и са минали от тук, по за интересно, че да вземат да ни освободят. Ай стига сме се мразили, щото преди 3 години като ходих до Анкара в командировка и минах през Истанбул, само дето не си помислих, що ли изобщо ни е трябвало да ни освобождават - виж ги хората как добре си живеят (тъпа мисъл, ама имаше защо да ми изскочи в главата). Тва че пра-пра-пра дядото на някой е працакал твоя дядо, не означава че трябва да го мразиш. Като знам ква проклета нация сме, не вярвам да бихме се държали по -сносно с нашите евентуални владения. Така че ай - аман от мразене и тръшкане. Пък ако искат да си праят джамия да си правят (естествено не тая в центъра а някъде другаде). Май ТОЧНО в цитираната конституция трябва да пише че всеки има право да изповядва каквато там религия си иска. Или пак греша?!?!
Последно промяна от nasenceto на Нед Мар 08, 2009 17:31 pm, променено общо 1 път.
Аватар
GIGABYTE*
Потребител
Потребител

Мнение от GIGABYTE* »

Европейските части на Турция са наистина добре устроени и богати, най-вече заради туризма. Във вътрешността на страната има места където хората живеят в 18 век.. бедност мизерия, нестихващата вражда между шиити и сунити.
По принцип нямам нищо против исляма. Той дори е по-хуманен от християнството в нормалната си светлина. Но съм против използването му в опита за разделение на турци и българи. Хората, които изповядват ислям в България не се определят като българи мохамедани, а като турци, макар че техните родители са живели в България и те продължават да живеят тук. Това криворазбрано(или много вероярно насадено) етническо самоопреляне е много опасно. За най-пресен пример може да погледнем Косово, ако се вгледаме внимателно приликите са толкова много с нашата действителност, че ще избодат широко затворените ни очи.
Който не познава историята, си остава дете завинаги е казал един римски историк. Не можем да пренебрегваме с лека ръка тези почти 500 години и да си мислим, че дори нищо не се е случило. Само за пример ще дам, че в началото на османското робство населението по нашите земи земи е приблизително равно на това на Великобританските острови около 2млн души. Погледнете населенията на двете страни сега, разликата предполагам може да си я обясните лесно сами... 500 години жесток геноцид.
Да се върнем пак на темата. Не мисля, че на Стара Загора е необходима джамия предполагам, че така мислят и 99% от останалите граждани.
Най-коректно според мен ще е да се проведе рефереднум, на който да се определи дали има нужда.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Все едно арменците да молят за разрешени да си направят тяхна църква и ние да им предложи мреферендум - ква е разликата? Който каквато иска вяра да изповадва и да си прави храмове. Само някои луди сектанти да не са.
Друга аналогия е все едно в Инстанбул да правят референдум дали аджеба може да се строи църква?!? Някак идиотско звучи.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

За действаща джамия на центъра по копие от тези в турция дето са с разни там певци, съм абсолютно против. Аз също ще се включа с една 20л туба с бензин. :twisted: макар и да съм запознат горе-долу с мюсюлманството (бах тая дума как се пише :evil: ) като религия и смело мога да твърдя че е една от най-мирните религий и е доста сходна с християнската. Проблем е че я преподават хора който сигурно нямат и килийно училище на малоумници който немогат да разберат за какво точно става въпрос и тя си има свойте пипала като инквизицията или кръстоностните походи както и да е.

Абе това могат да го забравят че ще се случи, пииш си ти кафенце на центъра и някъв ти опява на главата, няма нормален човек който да може да го понесе, ще се го съдя за тормоз, ще си купя апартамент с/у джамията и ще го спукам да го съдя за тормоз че не мога да спа по всяко време на деня и ноща.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Само не разбрах кой е казал, че ще има джамия в центъра? Не съм видял никъде такава информация?
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

sawo написа:Само не разбрах кой е казал, че ще има джамия в центъра? Не съм видял никъде такава информация?
Не си единствен 8O
paco
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от paco »

mITky написа:Това да не е там зад универмага ,където продават учебници ?
тамън там е :lol:
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

Ето я прословутата джамия ...
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Tя и минаре си е имала, ама са го съборили 60-те, 70-те години.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Тя си е исторически паметник кой ви каза, че ще става действаща така и не разбрах?
Публикувай отговор