Трафикът в Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
grumbler
Новак
Новак

Трафикът в Стара Загора

Мнение от grumbler »

Всеки от нас е попадал или ежедневно попада в задръстванията в града ни по време на пиковите часове - 7.30 - 9.00 и 16.30 - 18.30. Най-тежко е положението по булевардите Патриарх Евтимий и Столетов. Проблемът с трафика е присъщ на всички големи български градове и той е резултат от безразборната урбанизация и некадърното и недалновидно градоустройствено планиране. Логично е, че град, който е планиран за 5 000 автомобила не може да поеме 50 000 и тъй като не можем да разрушим града и да го построим наново, трябва да се справим с проблема с административни мерки или нестандартни решения. Предлагам на градската управа следните административни мерки:
1. Автобусите за ТЕЦ-овете да тръгват от кв. Кольо Ганчев, а работещите в тецовете да отиват до началната спирка с градски транспорт.
2. Да се закупят "паяци" и всички автомобили паркирани по спирките на градския транспорт да бъдат вдигани.

Нестандартно решение е да се построи S-бан от летището до "Ремиза" или до Загорка.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Трафикът в Стара Загора

Мнение от nasenceto »

Паяци има ама не ги ползват явно... Ако автобусите за тецовете тръгват от Кольо Ганчево (Муратлии), представяш ли си къв ад ще е в градския транспорт ДО там?
Що първо не мислите преди да пишете?
PS: не мисля че автомобилите са само 50 000, имайки предвид че града гони 200 000, да не и да ги минава (не говоря само за постоянно живящи, ами за разни странници, скитници, пътници и др... Само в моята стая бачкат 2-ма пловичани, 1 казанлъчнин и 1 чирпанлия - единия пътува всеки ден до пловдив, единия до чирпан, еиния до казанлък а 2-рия пловдичанин е на квартира тук. Зараилиите сме 2-ма. Аз пърпоря с колата от Муратлии до железник по околовръсното, а другите 2-ма са с градските автобяси... ,тея същите дето и сега са фраш, а ако се качат в тях и тецаджиите, не знам как ша са)
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

1. Автобусите за ТЕЦ-овете да тръгват от кв. Кольо Ганчев, а работещите в тецовете да отиват до началната спирка с градски транспорт.
А по-голяма глупост от тази не бях чувал скоро.Земи си стой в къщи по време на пиковете,така ще избегнеш трафика,който си е нормален за град като нашия...
Dog drags - no tracks...
grumbler
Новак
Новак

Мнение от grumbler »

Дидке, явно моето момиче, твърде малко си ходила по света. Градове, които са 10-20 пъти по-големи от Стара Загора са с така уреден трафик, че не можеш да разбереш тези хора само велосипеди ли карат или имат и автомобили.
grumbler
Новак
Новак

Мнение от grumbler »

И още нещо.
Пишете на правилен български, щото от селяни като вас, дето дойдохте в Стара Загора, сега трошим нерви и коли.
Аватар
etso
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от etso »

Ти пътувал ли си всики ден АПК<->Железник/Зора няколко години да предлагаш, автобусите им да тръгват от Кольо Ганчев? Сега с градски транспорт е горе-долу нормално, все пак сутрин понякога става ад.Явно не знаеш какво беше преди пускане на линия 26, да чакаш да минат 1-2-3 тролея номер 2, за да можеш да се качиш, ами ако споменатите от теб хора се присъдинят към сега пътуващите?
grumbler написа:И още нещо.
Пишете на правилен български, ЗАщото от селяни като Вас, които дойдохте в Стара Загора, сега трошим нерви и коли.
Селяни казваш?
http://valid.x86.fr/3yqhl3
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

БИтер "гражданино", мн ми приличаш на едни софийски "граждани" и те така приказват. Айде сега да не си говорим, кой е по гражданин от другия, защото съм сигурен, че и твоите пети са напукани от копане и обръщане на лозето.
Ти се радвай на тея "селяни" дето са дошли в града ни да работят, това е хубаво, значи че градът ни се развива и разсте.
Иначе трафика ще се оправи като оправят и улиците. Но като за начало използвайте по-малките улички и ако можете не ходете с коли :P
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
A?!
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от A?! »

Ааа момчета темата е за трафика.Само това да ви кажа.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Беше.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Има идея, няма смисъл тези автобуси да задръстват целия град с движението си, може да се организира някаква спирка някъде по извън града и работниците да се вземат от там. Аз също съм ЗА идеята. Този автобуси първо не можеш да го задминеш, второ се мъкнат като народна песен едва-едва. Често съм попадал зад такива автобуси и съм си трошил нервите в града заради тях и даже съм предприемал рисковани изпреварвания. Аз съм ЗА идеята.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Аз съм също за това Автобусите ДА НЕ СЕ ДВИЖaТ В ГРАДА.
Както има забрана за Товарни Автомобили, така трябва да има забрана и за Автобуси и то не само тези за Марица-Изток , същото да важи за всички други без Градския транспорт, точно в пиков час правят задръствания. :mrgreen:
Последно промяна от VesMil на Пет Мар 27, 2009 14:56 pm, променено общо 1 път.
Стара Загора е БЕРОЕ!
fishbone
Новак
Новак

Мнение от fishbone »

Да не забравяме и автобусите по междуградските маршрути, или искате и те да оставят пътниците си някъде преди околовръстното. :lol:
A?!
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от A?! »

Автобусите не са основните причинители на задръствания.Ако се замислите колко от големите улици са задръстени от спрели автомобили и така булевардите не "работят" на пълния си капацитет.
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

A?! написа:Автобусите не са основните причинители на задръствания.Ако се замислите колко от големите улици са задръстени от спрели автомобили и така булевардите не "работят" на пълния си капацитет.
Особено по булевардите Руски ,Августа Траяна ,Христо Ботев, а и не само по тях .Добре поне,че Ген.Гурко е забранена за колите ,иначе градския транспорт щеше да се движи с голямо закъсненние !
grumbler
Новак
Новак

Мнение от grumbler »

До nefelen и etso,
Няма да споря колко съм гражданин. Само ще ти кажа, че баща ми е строил сградата на езиковата гимназия "Ромен Ролан". Направи справка, кога е строена. За позволените представки и наставки можете да направите справка в "Български правописен речник" и в "Синтаксис на българския език". Можете да ги намерите в библиотекине.
Уточнение: Не съм даскал.
Заключено