Градският транспорт в Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
fenomena_stz
Новак
Новак

Re: Градският транспорт в Стара Загора

Мнение от fenomena_stz »

към mitkyy,
1. Само на 3 и 8 билетчето за студенти е 0.60 лв, на останалите градски линии е 0.40 лв.
2. Не е честно родителите, които не пращат децата си на училище нямат такива задължителни разходи като тези, които ги пращат.
3. Билетчето за ученици се нарича така, защото дава право само на ученици да се возят евтино. Децата и младежите, които не са записани в, кое да е училище не се водят като ученици и нямат право на ученически билет.
4. Обществена тайна е, че има деца и младежи, които не са записани в училище, независимо от факта, че основното образование е задължително.

P.S.
За да ме разберете оппределям като деца лица ненавършили пубертетна възраст поради степента на развитие на половите жлези. Младежи за мен са лица в пубертетна и следпубертетна възраст до 21-22 годишна възраст, когато настъпва пълната физиологична зрялост.
Последно промяна от fenomena_stz на Съб Мар 21, 2009 12:03 pm, променено общо 1 път.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

Не че искам да правя 10 стотинки на въпрос, но студентския билет е 40 стотинки. :mrgreen: За 3 и 8 може и 60 да е, не съм се возила отдавна. :)
fenomena_stz
Новак
Новак

Мнение от fenomena_stz »

Като чета отговора относно графика на линии 3 и 8 ми става смешно, защото редовно пътувам с тях и двете линии вървят на половин час. Линия 3 тръгва 23мин. и 53 мин. след началото на всеки час от Железник, а от ПЗ "Загорка" на точен час и 30 мин. след началото на всеки час първия курс е към 4-5 или 6 часа, а последния след 22 часа.
Линия 8 тръгва от Железник 15 мин. по-късно от линия 3, а от Самара 15 и 45 мин. след всеки час. Първия курс е кум 5-6 часа, а последния 20:45 От Самара и 20:38 от Железник.
В сайта на общината не са направили редакция относно пускането на линия номер 204 като автобусна (до първата третина на март беше допълнителна маршрутна) линия:
Линия 204:
Маршрут: Тракийски университет – тролейбусно обръщало на кв.“Железник” – ул.„Загорка” -бул.“Цар Симеон Велики” – ул.“Отец Паисий” – бул.”Генерал Столетов” – бул.“Патриарх Евтимий”- кв.„Кольо Ганчев” – бул.“Патриарх Евтимий” – ул.„Генерал Столетов” – ул.“Д-р Т.Стоянович” - бул.„Цар Симеон Велики” – Тракийски университет.
Интервал на движение: на 30 мин (забелязал съм, че понякога в пиковите часове минава на 15 минути, но не съм сигурен). Тръгва повечето пъти 15 преди и след всеки час. Първия курс след 6 часа Кольо Ганчев и към 6-7 от ВУЗ-а, а последния към 6 вечерта.

P.S.

Това са данни от мои наблюдения
Аватар
1mpossibl3
Новак
Новак

Мнение от 1mpossibl3 »

Доволен съм ся като ще карат нови трулей.
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

Получих рекламен вестник на baumAxx ,нали долу си пише къде е адреса има карта на градовете , в които го има хипермаркета и пише с кои линии от градския транспорт може да се стигне . За Стара Загора пише : Тролейбусни Линии : 2 , 26 , 28 , автобусни : 12 ,15 ,23 ,21
. Та въпроса ми е кои са тия въпросни номера 28 , 12 ,15 ,защото не съм ги виждал нито един път да пребивават по улиците .. :?:
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

За цялата информация долу не съм абсолютно убедена, но карам по спомени. :)

28 се движи горе-долу по линията на 2-ката, а 12-ката беше от Железник до Индустриална зона. 15 съм виждала 1-2 пъти, ама откъде докъде - не знам. Май това беше един от автобусите за Дъбрава.

Не знам доколко вървят тези линии - едно време редовно виждах 12-ки, после сякаш ги спряха, после пак виждах и т.н...
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Номер 15 е до село Малко Кадиево доколкото се сещам
Аватар
Sniper
Новак
Новак

Мнение от Sniper »

На мен вече няколко пъти като си идвам в Стара Загора и контрольорки на 8 и 21 ми отказват намаление, срещу документ, че съм студент, защото съм бил студент в София, а право на намаление в Стара Загора имали единствено студентите от Тракийски Университет, защото само с него бил сключен договор. Не, че толкова ме бръсне "голямото" им намаление...
Иначе като цяло съм останал с впечатление, че не са мн редовни голяма част от линиите, а за Самара 3 нямам думи... Вече 20г. живея в тоя квартал и от край време там редовен транспорт няма. Добре, че не е много далеч от центъра, та си ходя редовно пеша. Много рядко ползвам някоя от всичките 3 линии за нашия квартал... :lol:
Друг недостатък е липсата на каквото и да е разписание по спирките и въобще където и да е. Едно време съм ходил да питам на обръщалото кога ще дойде автобус (за Самара 3 става въпрос). :| И сега, макар че съм от Стара Загора, много лесно мога да хвана автобус в грешна посока, по простата причина, че рядко си идвам и като няма обозначени никъде линиите по спирките, дори някакви нови линии са пуснали.
За толкова голям град е доста зле градския ни транспорт.
Fear is luxury!
zigzag
Новак
Новак

Мнение от zigzag »

А какво стана с жълтите Икаруси? Стояха в ДАПа, дали вече са ги нарязали?
Публикувай отговор