Най на края, правят референдум за новините на турски

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
gild
Потребител
Потребител

Най на края, правят референдум за новините на турски

Мнение от gild »

Най на края, днеска казаха по новините че ще бъде организирано допитване до народа дали да има новини на турски език по БНТ, обявил на пресконференция лидерът на “Атака“ Волен Сидеров след среща с премиера Бойко Борисов. Макар че те не са правили референдум дали да има новини на турски език преди 10 години ... май се опитват да си измият ръцете сега с народа за да могат да ги махнат.
ronin
Начинаещ
Начинаещ

Re: Най на края, правят референдум за новините на турски

Мнение от ronin »

Айде, дано тоя референдум повлече крак и за други! Щото тва е начина да се решават въпросите в една цивилизована държава, а това е май първият референдум в България за последните 50-60 години.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

ronin написа:Айде, дано тоя референдум повлече крак и за други! Щото тва е начина да се решават въпросите в една цивилизована държава, а това е май първият референдум в България за последните 50-60 години.
Не съм съгласен с този референдум,въпросът е чисто административен,и трябва да се реши по този начин!Все едно да правим референдум,дали официалният език да е български или турски! :cry:
ronin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ronin »

Одобряваш не одобряваш- тъй се прави в нормалните страни. Що може Швейцария да е триезична, а ние не? Ако референдума наложи, в Родопите ще се говори на турски, в София на български, в останалата част на мангалски. Щете не щете, трябва да проумеете, че бъдещето е на мангалите.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

Да,ама не,тука не е Швейцария,и ако ще има други езици,те ще са два - български и калашниковски!Тогава мангалите за нула време ще се научат! :)
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да се оправдават както щът, важното е да махнат новините на турски език от националния ефир.
"There is no 'patch' for stupidity."
ronin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ronin »

Гледам и не вярвам на ушите си! Бтв, "тази сутрин", човек със звучното име Четин Казак ми обяснява как не трябвало да има референдум, щото така се нарушавала някаква Конвенция и някви права на хора, чийто "майчин"език е турския. Как пък тия хора не се научиха да не опищяват света с нарушените си права и свободи? Аз преча ли му да се казва с това смешно име? Но когато той отива в Бтв, води ли си преводач със себе си, защото иска да говори на майчиния си език?
Значи, може да се казваш и Четина Казашка, но когато отиваш в Българска Национална медиа, говориш на Български език!!! Другото е ала-бала...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да, да това и аз го гледах, даже в средата на разговора се издразних на водещата че стой като в музей и само гледа и мълчи без да каже нищо смислено и да успее да зададе някакъв адекватен въпрос. Нещо в последно време ми се струва че нито бтв-то нито нова тв с онзи дървен философ милен цветков могат да задават адекватни въпроси.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

admin написа:Да, да това и аз го гледах, даже в средата на разговора се издразних на водещата че стой като в музей и само гледа и мълчи без да каже нищо смислено и да успее да зададе някакъв адекватен въпрос. Нещо в последно време ми се струва че нито бтв-то нито нова тв с онзи дървен философ милен цветков могат да задават адекватни въпроси.
Не е само в последно време,и двете телевизии са в слугинаж на властта,там истини не се казват! :cry:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Поредната глупост. По добре да гледат 10 минути турски новини, правени от българи, от колко по цял ден да зяпат чужди пропагандни програмчета.
Що толкова сте се надъхали срещу турците, не мога да ви разбера. Може би щото сме били преди 150 години под тяхно владение ли? Ми що тогава да не мразим и американците и англичаните че са ни бомбандирали през 2-рата световна, или пък гърците, че 200 години и под тяхно робство сме били. Пък да не сме чак толкова интересни, можем ей тъй-пичовската да си мразим германците, че една са я забъркали и те пред 50-60 години, не си е работа.
Бе то аман от хейтъри начи. От турците можем само да се поучим. За 20 години изпревариха полвината европейски държави. Някой от вас, мразещите, ходил ли е в Истанбул или Анкара? Аз щото съм, и трябва да ви кажа, свят ми се зави. И колкото джамии, толкова и църкви имаше. Не случайно Турция е в Г20. Ако те пуснат там с вързани очи, ще си помислиш че си в Лондон (за Истанбул говоря, Анкара е 1:1 със София - ама моеш се обърка че си в наща столица наистина). А за самите турци - ми май са по за свят от повече от полвината нашенци. Поне са честни и работари.
Само за справка: Нямам нищо турско в кръвта си, яко някой е помислил обратното. Ама викам, айде да подадем поне пръстчето на крака в глобалното село и да проявяваме малко повече толерантност към комшията си. Всички хора по целия свят сме един дол дренки.
Я си представете в Щатите има примерно новини на български, за нашето малцинство там, и вземат да ги забранят със закон, щото "тея гяури българите много им идват 10 минути - аман!". Не мога да си представя кво би се случило в южните им щати ако забранят латиноговорящите да имат собствени емисии...
Ако някой продължава да упорства, да ми прочете отново първите 2 изречения!
PS: Сега вместо баба/дядо ви да получи 20 -30 лв коледни, ще се пръснат едни 20-на милона за малоумен референдум. Не мога да разбера как Борисов се връзва на такива акъли? Уж за умен се пише. Най-парадоксалното и гротескно в цялата картина е, че мнозинството (ние българите естествено) ще гласуваме срещу малцинството. Не, не е тафтология. Ми нали за тва се вика МАЛЦИНСТВО бре... щото са по малко... Малоумна история както и да я погледнеш.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Абе аз съм ходил в турция ... съветвам те да се поразкараш из кварталите им в турската част който много наподобяват циганската махала. Това което си видял е европейската част с европейските улички и градиники и т.н. и няма нищо общо с реалността там. Следващия път когато ходиш там кривни в ляво и се поразходи из турската им част. Нас специално и изрично ни съветваха да не влизаме в тези квартали и райони, а за новините аз специално съм против защото не ми харесва езика, пък и от мойте данъци им плащат заплатите на тези дето ги четът. Предпочитам с мойте пари да се харчат за нещо друго, а и ако има за едни новини що пък да няма за всички малцинства който живеят в България :?: На мен арменския ми е много интерес като език и как звучи.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Нали се сещаш, че не само мнозинството плаща данъци, а и малцинствата. Замисли се 10 мин новини колко струват в сравнение с останали 23 часа и 50 минути. В тва отношение смятам, че тая телевизия трябва да се приватизира и да си се издържа сама, щото по нея така или иначе реклами си текат. Що тогава ще им се полагат и държавни пари не мога да схвана... ама тва е друга тема. Бил съм в гетата на Анкара. Приличат си на нашите села ни повече ни по малко. А за новини и на езиците на другите етноси и националности - да, що да не. Напълно нормално си ми звучи. НАли знаеш ква е политиката не ЕС - колкото държави в нея - толкова официлни езици. Ако разсъждаваха като нас, щяха да ползват примерно езика само на основателите - Франция и Германия, а на останалите щяха да викат четаци и гяури. Добре че са малко по свестни от нас и имат толерантност към всички.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

За гетата не съм съгласен, иди долу из диарбикир, ван, ирзурум, азиатската част на инстамбул дори където за жилищните блокове под фабриките за кожа и пак ще си приказваме. В конституцията на Р. България пише: Официалния език е Български език. Аз когато отида в някоя друга страна никой не ми пуска новини на моя език и не иска да разговаря на моя език с мен, за това че всеки си говори езика в която страна се намира. Ти като си влизал в турция мангала на границата да не би да ти казва на чист български книжовен език: Дай паспорта, братле! Проверка, документи, зелени карти и т.н. м :?: Сори, пък и какви данъци плащат то това е много спорна тема, всичките имат регистрирани фирми в турция и всъщност плащат данъците там, а не тук. Абе както и да е, мен специално мангалския език ме дразни, не ми е благозвучен и ми прави травми на тъпанчетата за това предпочитам да ги няма тези новини на турски език или да бъдат заменени с новини на арменски език.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

:D Подкрепям те за арменския. Бе и мен ме дразни, ама ако взема да хвърля един бой на всеки който ми е антипатичен, малко ще се закучи работата. За това че българския е един единствен официален език в българия съм съгласен, ама пак ще ти дам примера за щатите и латиноговорящите.
ronin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ronin »

До къде ти стига на тебе толерантността? Можем ли да кажем, че щом по Българската Национална телевизия трябва да има новини на чужди езици, трябва да има и техни верски предавания? Защо, наистина, да не излиза един ходжа в определен час и да вие от екрана. Може ли след толкова години на облъчване с простотии и лъжи, хората вече да не различават добро от зло?

Пп. Поздравявам ви с тази песен!
http://www.youtube.com/watch?v=XhgbIhv0 ... L&index=32
Публикувай отговор