Най на края, правят референдум за новините на турски

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Най на края, правят референдум за новините на турски

Мнение от nasenceto »

Чак до там не стига. Ставаше въпрос за езика, не за вярата. Твърдо против съм излъчванете на каквито и да са верски предавания - били те християнски, мюсюлмански и т.н. по ТАЗИ телевизия. Ама нали се сещаш накъде гледат сателитките в долината на широките гащи. И това е така, щото нашата държава благодарение на "примерни родолюбци", не им е предложила алтернатива. И сега мозъците им се пържат от глупостите на пропагандистки предавания. Всъщност тва беше в основата на моята теза за защита на новините, а не чак толкова толерантността, ама четете изберателно...
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

nasenceto написа:Чак до там не стига. Ставаше въпрос за езика, не за вярата. Твърдо против съм излъчванете на каквито и да са верски предавания - били те християнски, мюсюлмански и т.н. по ТАЗИ телевизия. Ама нали се сещаш накъде гледат сателитките в долината на широките гащи. И това е така, щото нашата държава благодарение на "примерни родолюбци", не им е предложила алтернатива. И сега мозъците им се пържат от глупостите на пропагандистки предавания. Всъщност тва беше в основата на моята теза за защита на новините, а не чак толкова толерантността, ама четете изберателно...
Ами че то оттам се почва - първом новини на турски,после предавания и проповеди по ислям,след това какво - анклави и сепаратизъм!Да чакаме да се образува нашенското Косово ли?
Сателитките нека си гледат където искат,те са си за всяка къща,не излъчват за цялата държава!А ми е интересно какво разбираш под алтернатива?Да им направим още малко джамийки,че 2-3 хиляди са малко,износват се бързо,вече искат големи молитвени домове,като в София!И там да си проповядват колко сме лоши гяурите,и как трябва да ни изтребят в името на правата си вяра?Това ли да им предложим?
Толерантността трябва да е взаимна,нещо,което липсва при тях!Сами трябва да си направим извода,доколко нашата търпимост е вече вредна? :x
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Явно нищо от това което написах не си разбрал...
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

nasenceto написа:Явно нищо от това което написах не си разбрал...
По-добре веднъж да видиш,отколкото 100 пъти да чуеш!Много мъдра поговорка,как мислиш? 8O
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Не схващам връзката с дискусията.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

nasenceto написа:Не схващам връзката с дискусията.
Там е номера,същото го правят и онези,които искат да мислим като тебе,сега схвана ли? :cry:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

:lol: Абе пич. Аман от конспирации. Аз мисля така както ме води логиката и съм изключително неподатлив към привнасяне на настроения и идеи. Далеч си от истината.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

nasenceto написа::lol: Абе пич. Аман от конспирации. Аз мисля така както ме води логиката и съм изключително неподатлив към привнасяне на настроения и идеи. Далеч си от истината.
Не,не съм далеч изобщо!Защото първият признак е точно голямата самоувереност,че никой и нищо не може да ти промени убежденията,никога!Ама не е така,я си спомни какво си мислел преди 5,10,15 години,и го сравни със сегашното,има ли разлика?Ще има,и още как,иначе ще излезе,че си спрял развитието си още тогава!И кое мислиш,влияе на тази промяна!Множество фактори,сред които е и официалната пропаганда - вътрешна и външна!И тя ти е втълпила,че всичко е ок,цъфтим и връзваме,че те са най-големите,незаменими спецове,и т.н.!Но живота и битието на хората показва коренна разлика от захаросаните им приказки!И тук е ключовият момент,ти да определиш мирогледа си,на кое да повярваш!Много хора все още искат,и приемат желаното за действително!А действителността е още по-жестока дори и от това,което си пишем тука!Дали ще го наречеш конспирация или нещо друго,името не е важно,но това е истината! :!:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

И преди 5,10 и 15 години по ТОЗИ въпрос съм разсъждавал по същия начин. Ама ей такива като теб (100% съм сигурен че си фен или на Атака или на РЗС) философи и полвина... бе наводни се бе. Бедността и безизходицата ли ви направиха такива песимисти ултраси, що ли. Айде малко по ведро, малко по свежо и с оптимизъм. То ако цял живот ша търсиш под вола теле, ще търсиш някой да наречеш враг, че да можеш да го оплюеш и да се скараш с него.... ми някак си ми мирише на избиване на комплекси. Всички хора сме еднакви... ама по цял свят. И да ги делиш на религии, класи, цветове че и прически ако щеш си е жива идиотщина. Ако ни управляваха ей такива като теб, не знам ква би била разликата межу България и Северна Корея например? Никва!!!
PS: Самоуверен съм, щото знам кой съм, какво мога и начина по който го правя. Това го доказва професионалата ми реализация, заплащането ми, семейството което съм създал и приятелите, които съм спечелил. Ей за тва съм самоуверен и смятам че съм пич. Сега се замисли ти кво си постигнал във всяко от тези измерения и ми кажи имаш ли самочуствие и самоувереност! Айде успех в търсенето на начини за избиване на комплекси. Ние нормалните хора (колкото и малко да сме останале) ще си градим живота, докато ей такива като теб само ще търсят оправдание да не го правят и вечно ще се оплаквате, че някой ви пречи - я "скапаната държава", я "скапаните политици" я "четаците"....
ronin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ronin »

... я връзкарите и натегачите! Ей, успял пич, който си знае силата и възможностите, айде признай си, ама хич ли не бутна тате едно рамо, поне една връзчица ли не използва? Защото да тръгнеш да ме убеждаваш, че в тая кочина, наречена Европейска държава, някой може да изплува от тинята само и благодарение на таланта си, възможностите си и на това, че е пич, просто няма да ти повярвам. Че къде живееш, бе човек? Къде си видял да се проведе конкурс ама истински, не нагласен? Къде си видял нещо да стане без подкуп, без "мой човек"?
Кво съм тръгнал да ти обяснявам. Винаги, при всяка власт и режим има една прослойка, която блажено си спи и сънува, че е елит, че хванала Господ за шлифера....Истината е, че сме гъза на Света и не защото сме черногледи, не вярваме в собствените си сили и прочее, а защото след турското, ни се случи още едно робство и то окончателно ни видя сметката!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

ronin написа:... я връзкарите и натегачите! Ей, успял пич, който си знае силата и възможностите, айде признай си, ама хич ли не бутна тате едно рамо, поне една връзчица ли не използва? Защото да тръгнеш да ме убеждаваш, че в тая кочина, наречена Европейска държава, някой може да изплува от тинята само и благодарение на таланта си, възможностите си и на това, че е пич, просто няма да ти повярвам. Че къде живееш, бе човек? Къде си видял да се проведе конкурс ама истински, не нагласен? Къде си видял нещо да стане без подкуп, без "мой човек"?
Кво съм тръгнал да ти обяснявам. Винаги, при всяка власт и режим има една прослойка, която блажено си спи и сънува, че е елит, че хванала Господ за шлифера....Истината е, че сме гъза на Света и не защото сме черногледи, не вярваме в собствените си сили и прочее, а защото след турското, ни се случи още едно робство и то окончателно ни видя сметката!
Сам подкрепяш тезата ми колко си сдухан озлобен и комплексиран.
Нито една връзчица брат, нито една. И нито едно рамо. Квото съм го напрайл - сам съм го напрайл. Ама то трябва акъл и мерак, ама при теб явно липсват тея неща. Докато ей такива като теб се самосъжаляваха, аз си вярвах в способностите и вместо да рева, бачках и се доказвах. И професията ми не е нищо особено - не съм банкер или програмист, а най обикновен машинен инженер. И не, не бачкам на тецовете! Не се смятам за успял или някъв вид вундеркинд, ама поне дишам свободно, имайки свободата безпроблемно да си избирам работодателя и печелейки достатъчно ,че да ми остава и за глезотии.
PS: чудя се на акъла си, що ли си губя времето да обяснявам истините за живота на издънки като теб... някой що не локне тая тема че бая глупости се изписаха и от мен и от други.... айде живейте си в черна българия, пък ние малкото останали нормални ще се оглеждаме за светлото бъдеще. Жалко че е пълно с такива като теб и само правите пейзажа още по черен и гнусен.
ronin
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ronin »

Виж заглавието на темата! Макар и сгрешено, то гласи-" Най-накрая правят референдум за новините на турски". Малко като че ли изместихме темата на спора? Ето, ти позна и спечели твоята теза- не е необходимо да има референдум, новините на ЧУЖД език по Българската НАЦИОНАЛНА телевизия не ни пречат и си остават. Добре! Всичко си продължава по план! Затъпяването и дълбокият сън продължават. Какво следва? Ще поживеем, ще видим...
Айде, със здраве!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Не се карайте!

Аз специално мисля че цялата работа е за да се заяждат политиците. Ето един малък пример който им е основния коз:
ДПС казват нека да има новини на турски за да знаят какво става и да не гледат друга телевизия.

Истината обаче е различна:
Ако вие имате телевизор с над 100+ канала на вашия роден език, бихте ли си сменили канала за 10 мин. да отидите на канал който не разбирате за да гледате новини на вашия език :?: Още повече тези хора не се заблуждаваме те говорят български език което означава че го разбират, но ДПС се опитва да си прави политически пиар и да влачи дивиденти като изтъква причината по горе като основна.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

----
Айде някой админ да разчисти темата от нашите глупости, че станахме съвсем за смях!
Последно промяна от nasenceto на Пон Дек 28, 2009 22:51 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор