Dragon Age: Origins е новото предложение на любимите ни BioWare и представлява едно истинско RPG, което с всичките си качества доказва отново, че тази фирма не си развява краката и не случайно е вече 14 години на пазара за развлекателен софтуер, здраво затвърдила мястото си сред най-добрите!
Новата им игра обаче е нещо, което BioWare опитват за пръв път. Тя се води Single Player MMO (ъхъ) и бива спрегната като духовен наследник на Baldur's Gate. Също така е първата от задаваща се сага. По всичко си личи, че е един доста модифициран и 3D Baldur's Gate и от друга страна има всички налични данни за МАСИРАНО ММО. Аз специално чаках такова нещо откак излезе Lineage, така че просто нетърпението ми докато ми похлопат на вратата на 6ти и ми връчат копието нараства в геометрична прогресия с всеки изминал час.
Особено след този страхотен трейлър.
А от тук може да проследите real-time турнира, който започна вчера в 10 сутринта в Лондон. Участници са 10 отбора от цял свят, които се борят за наградата от $50 000 като разиграват 24 часа Dragon Age: Origins - Warden's Quest.
В крайна сметка, от създателите на вековни хитове като Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Mass Effect и KOTOR аз очаквам нищо по-малко от най-доброто!
П.С. Вече отпадна Испания, благодарение и на High Dragon-а, а Team BioWare държат фронта.
Дали ще е за дълго - следим с интерес...