проблем с ново захранване
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
проблем с ново захранване
Здравейте
купих едно захранване
модел: Super
500W
Оказа се че изобщо не е супер.
Като се включи захранването към напрежението и тръгва само.Отначало си мислих че дъното ми го пали(укасява някъде)
но не е така.Извадих го.Пробвах го с кабел директно към контакта и тръгна.На молексите си подава напреженията (5,12 В)
Някакви идеи?
няма гаранция въпреки че е ново.
купих едно захранване
модел: Super
500W
Оказа се че изобщо не е супер.
Като се включи захранването към напрежението и тръгва само.Отначало си мислих че дъното ми го пали(укасява някъде)
но не е така.Извадих го.Пробвах го с кабел директно към контакта и тръгна.На молексите си подава напреженията (5,12 В)
Някакви идеи?
няма гаранция въпреки че е ново.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: проблем с ново захранване
То и да няма гаранция ако имаш касова бележка по закона за защита правата на потребителя можеш да го върнеш в три дневен срок независимо дали са написали че има или няма гаранция. Отностно проблема честно казано аз за сефте чувам за такъв номер. Питай Barbarian дали не са срещали подобни проблеми.
"There is no 'patch' for stupidity."
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Това, което ми идва наум е да провериш пиновете, през които се пали с мултицет дали правят сами верига. Ако не правят верига, а захранването пали значи най-вероятно е дефектно по принцип не съм специалист при захранванията, но най-вероятно някой от елементите е дефектен и заради претоварване или нещо друго директно подава ток без да са му казали. Ако пък прави верига от самосебе си на пиновете за палене значи можеби някъде не са почистили спойка по долната част на самата платка и прави контакт заради това. и в двата случая обаче има нещо не в ред и ако можеш просто го върни. На твое място определено не бих се доверил на това захранване, понеже най-малкото явно качествения им контрол хич го няма, от там нататък даже и да заработи не се знае колко ще изкара, какви поражения може да ти докара на системата и т.н. (кофти захранване може да ти докара бели от скапване на дънната платка до изгаряне на всичко де що има в компота - например евтините захранвания нямат никакви филтри за входящото напрежение и всички смущения от включените наоколо електроуреди влизат директно и от там скапват захранване , дънни платки и какво ли не).
Моя съвет е, ако ще взимате по-евтинко захранване, мисля че във актим беше продават около 30лв 450-500W със 120mm перка доста читави захранвания с гаранция. Мой познат който се занимава само със захранвания ми ги препоръча той взима такива за бюджетни конфигурации отварял ги е и каза, че елементите вътре са доста читави, държат реални ватове и имат по някоя друга защита и като цяло вършат идеална работа. Това е най-доброто като за no-name захранване всичко нагоре е fortron, chieftec и т.н. но там цените са съвсем други за такива ватове.
Моя съвет е, ако ще взимате по-евтинко захранване, мисля че във актим беше продават около 30лв 450-500W със 120mm перка доста читави захранвания с гаранция. Мой познат който се занимава само със захранвания ми ги препоръча той взима такива за бюджетни конфигурации отварял ги е и каза, че елементите вътре са доста читави, държат реални ватове и имат по някоя друга защита и като цяло вършат идеална работа. Това е най-доброто като за no-name захранване всичко нагоре е fortron, chieftec и т.н. но там цените са съвсем други за такива ватове.
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
оказа се че отзад има доста "груби" спойки.Също другото интересно е че има едно наилонче което се беше извъртяло.То по принцип стои под платката и пази за допир с кутията на захранването.След као е разместено платката е Идеално прилепнала по корпуса на захранването,окасила е отвсякъде възможно.
http://fantamaniaka.snimka.bg/hobby/razni.465887
Проблема е решен.
) В кошаа 
http://fantamaniaka.snimka.bg/hobby/razni.465887
Проблема е решен.

- realprofesora
- Старо куче медалист
Що в коша ве човек,става за зарядно за кола.Мойто зарядно съм си го направил от захранване на комп .
Някой ,ако прояви желание продай му го .
Някой ,ако прояви желание продай му го .
Popopopopo
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
кое използваш от него?
Трафа ли само използваш от него?
и си купуваш готова схема за зарядно?
Трафа ли само използваш от него?
и си купуваш готова схема за зарядно?
- realprofesora
- Старо куче медалист
Както си е цялата кутия направо си вадя от нея 12 волта прав ток от изхода след изправителния блок ,другите кабели ги махам да не ми пречат.Слагам и един свтодиод отгоре да свети и това е .Зарежда ми акумулатора за 12-15 часа.И да го оставя 24 часа пак няма да изкипи ,защото зарежда слабо ,но достатъчно.
Даже тази вечер съм оставил да се зарежда както е на колата .Сутринта откачам щипките и бррммм.
Нов ми е акумулатора ,но на всеки 1 месец го зареждам по за 12 часа,че за 2.5 км не може да се възстанови тока-то фарове,чистачки,стартер,парно.....
Даже тази вечер съм оставил да се зарежда както е на колата .Сутринта откачам щипките и бррммм.
Нов ми е акумулатора ,но на всеки 1 месец го зареждам по за 12 часа,че за 2.5 км не може да се възстанови тока-то фарове,чистачки,стартер,парно.....
Popopopopo
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
защото съм чувал че на захранването на точно определени кабели трябвало да има натоварване,иначе умирало?
това в случай че се използва не закачено на дъно ми отделно.
Също така при зареждането не трябва ли да е с поне 10% по високо напрежение, отколкото е акумилатора ?
Но щом го правиш значи става.
Благодаря за информацията на всички
това в случай че се използва не закачено на дъно ми отделно.
Също така при зареждането не трябва ли да е с поне 10% по високо напрежение, отколкото е акумилатора ?
Но щом го правиш значи става.
Благодаря за информацията на всички

- didka
- Старо куче медалист
То след трафа и изправителя си е по-високо напрежението,след това се стабилизира на 12 волта за нуждите на компа,все пак може да го замериш колко изкарва и тогава да пробваш да зареждаш.Също така при зареждането не трябва ли да е с поне 10% по високо напрежение, отколкото е акумилатора ?
По памет май ги дават 5 ампера масовите захранвания,но като го натовариш с акомулатора не се знае дали ще ги държи и на колко ще падне напрежението,но щом си решил да го мяташ в коша-пробвай,нищо не те бърка

С две думи на закачен акомулатор мериш ток и напрежение,за да си наясно дали ще ти върши работа.
Dog drags - no tracks...
-
- Начинаещ
Другия път пак си купи Suuuper захранване 

-
- Потребител
Аз преди седмица си взех ново захранване на
COOLERMASTER eXtreme Power Plus 500W http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39968
Останах много доволен работи тихо като мушица и никакви проблеми
COOLERMASTER eXtreme Power Plus 500W http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39968

- realprofesora
- Старо куче медалист
Да не забравиш да почерпиш ,инче ше изгори!speed_stz написа:Аз преди седмица си взех ново захранване на
Popopopopo