Искам да попитам,за един мой проблем с интернет връзката!Както съм в нета,изведнъж двете мониторчета долу вдясно загасват,и интернета на практика спира!Опитвам се да стартирам иконата на доставчика,за ново набиране,но нищо не става,иконата не излиза,само премигва за части от секундата!Когато вляза в мрежовите връзки на контролния панел,ми дава,че интернета ми е свързан!А всъщност нямам!И дори не ми дава да го прекъсна оттам!Единственият начин за ново,качествено свързване,е да рестартирам компа!И всичко се повтаря наново,понякога и по 10 пъти на ден,през различни интервали от време!
Въпросът ми е,някой знае ли нещо по проблема,и откъде идва - от компютъра,или от интернет доставчика?
за интернет връзката...
- deltas
- Потребител
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: за интернет връзката...
доставчика малко вероятно ако освен не си на орбинет
))
моето мнение е
1-во уиндоуса ти скоро ли е преинсталиран?
2-ро пробвай с друга лан карта
проблема най вероятно ти е софтуерен

моето мнение е

- deltas
- Потребител
Не съм на орбинет!fantamaniaka написа:доставчика малко вероятно ако освен не си на орбинет))
моето мнение е
Уиндоуса го преинсталирах скоро,но и на предишния го правеше!
С две лан-карти съм,едната е съвсем нова,но и на двете го прави!
Ако е софтуерен,къде би могъл да е проблема,и как може да се открие?
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
виж дали имаш пинг примерно към абв.бг
ако все още си е коенктнат но нямаш интернет виж на статус на връзката минават ли пакети.
Картата ти каке пусната ? 10mbps / 100 mbps? пробвай да го смениш
и в двата случая щом казваш че си пробвал и с 2-те лан карти и резултата е еднакъв,за мен проблема е с уиндоуса,Ако имаш възможност с някакво друго устройство пробвам за ден , два..
лаптоп нещо такова
или някакъв рутер закачи,нагласи му pppoe клиента и виж дали ще се разкача.
интересното беше че на един мой сървар имах подобен проблем.Само че не беше с пппое но не е от значение.Просто лан картата забиваше.Трябваше да я спра и пусна,или както ти да рестартирам системата.
Имах възможност за лек ъпгреит,смених дъното и проблема изчезна.Явно се оказа некоректно работещт PCI слот,защото сложих пак същите лан карти.
наи безболезненото е преинсталирай си уиндоуса.Ако трябва си инсталирай и за лан картата нови драивери ако има.Виж ще имаш ли същия проблем веднага.
ако все още си е коенктнат но нямаш интернет виж на статус на връзката минават ли пакети.
Картата ти каке пусната ? 10mbps / 100 mbps? пробвай да го смениш
и в двата случая щом казваш че си пробвал и с 2-те лан карти и резултата е еднакъв,за мен проблема е с уиндоуса,Ако имаш възможност с някакво друго устройство пробвам за ден , два..
лаптоп нещо такова
или някакъв рутер закачи,нагласи му pppoe клиента и виж дали ще се разкача.
интересното беше че на един мой сървар имах подобен проблем.Само че не беше с пппое но не е от значение.Просто лан картата забиваше.Трябваше да я спра и пусна,или както ти да рестартирам системата.
Имах възможност за лек ъпгреит,смених дъното и проблема изчезна.Явно се оказа некоректно работещт PCI слот,защото сложих пак същите лан карти.
наи безболезненото е преинсталирай си уиндоуса.Ако трябва си инсталирай и за лан картата нови драивери ако има.Виж ще имаш ли същия проблем веднага.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
При мен имах дъно, което правеше същите проблеми - тука има тука няма със 10 лан карти пак същата работа - оказа се че южния мост нещо прави проблеми и дъното пускаше съвсем слаби волтажи на 5 волтовата линия и въпреки че не забива и всичко уж си работи нормално, pci устройствата едва едва работеха и то некоретно.
Най-важното, което не си казал е на каква операционна система си - ако е XP, си инсталирай RASPPPOE протокола - с него е много по-стабилна връзката и пинга е доста по-нисък.
Теглиш raspppoe, отиваш с десен бутон на Properties на local area connection връзката, цъкаш бутона install, избираш protocol, посочваш някой от .inf файловете в папката, където си разархивирал raspppoe, инсталираш го, докато си в Properties прозореца на local area connection може да спреш и tcp/ip протокола за по-сигурно, след това в run пишеш raspppoe, отваря ти се един прозорец, в който избираш лан картата, която ползва нет и имаш бутон за създаване на нова pppoe връзка. След като си създал новата връзка с raspppoe протокола, въведи си в нея потребителя и паролата, а старата pppoe връзка може да я изтриеш.
Най-важното, което не си казал е на каква операционна система си - ако е XP, си инсталирай RASPPPOE протокола - с него е много по-стабилна връзката и пинга е доста по-нисък.
Теглиш raspppoe, отиваш с десен бутон на Properties на local area connection връзката, цъкаш бутона install, избираш protocol, посочваш някой от .inf файловете в папката, където си разархивирал raspppoe, инсталираш го, докато си в Properties прозореца на local area connection може да спреш и tcp/ip протокола за по-сигурно, след това в run пишеш raspppoe, отваря ти се един прозорец, в който избираш лан картата, която ползва нет и имаш бутон за създаване на нова pppoe връзка. След като си създал новата връзка с raspppoe протокола, въведи си в нея потребителя и паролата, а старата pppoe връзка може да я изтриеш.
- nasenceto
- келеш
Да не просто да спича CPU-то? Дугия софт може ли да бачка коректно в това време?
- deltas
- Потребител
На Интернет груп съм,и ми казаха,че не мога да ползвам друг протокол,освен РРРОЕ!С ХР съм,наскоро преинсталиран!На 100mbps съм,поне това ми показва!Нямам друг комп,за да пробвам,нито лаптоп!Иначе другите програми си работят,само интернета изчезва!Този номер го прави по различно време,понякога и ден-два няма проблеми,друг път ми прекъсва буквално на 10-15 минути!
И в тази връзка,да питам,тука от известно време ми изскача прозорец,който ми иска да се свържа в комутируема връзка с доставчика!Каква е тази връзка,какво представлява,и какво да правя,досега я отказвам!Ще помоля само,да ми го обясните простичко,не съм навътре в компютърната област!
И в тази връзка,да питам,тука от известно време ми изскача прозорец,който ми иска да се свържа в комутируема връзка с доставчика!Каква е тази връзка,какво представлява,и какво да правя,досега я отказвам!Ще помоля само,да ми го обясните простичко,не съм навътре в компютърната област!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
RASPPPOE е просто нова версия на PPPOE протокола. Не само може, ами и трябва да се използва. комутируема връзка ти е raspppoe връзката, просто на български така се казва.deltas написа:На Интернет груп съм,и ми казаха,че не мога да ползвам друг протокол,освен РРРОЕ!С ХР съм,наскоро преинсталиран!На 100mbps съм,поне това ми показва!Нямам друг комп,за да пробвам,нито лаптоп!Иначе другите програми си работят,само интернета изчезва!Този номер го прави по различно време,понякога и ден-два няма проблеми,друг път ми прекъсва буквално на 10-15 минути!