Завод за електромобили в Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Re: Завод за електромобили в Стара Загора

Мнение от deltas »

slimarkov написа:
deltas написа:Но трябва да се знае,дали целият производствен процес ще е тук,в България,или просто ще се сглобяват компонентите,или ще се правят само някои възли и детайли?

И да се сглобяват само тука автомобилите, какво от това?

Нали пак се осигуряват работни места?! :)

Дори за БГ екологията е по-дбре частите да са отляти в Китай или Турция, а да се сглобяват с роботи и хора в Стара Загора. ;)
Да,ама не!Такива работни места,като сегашните в ДЗУ,не ни трябват!А пък ако си много мераклия,върви ти поработи там!
Когато целият цикъл е тука,тогава и много повече фирми,от всякакъв бранш,ще са ангажирани в производството!А иначе всичко ще се ограничи в някакво мижаво заводче!Колкото до екологията,недей толкова да береш грижа,има си начини и това да се направи!
Аватар
Shtelian
Потребител
Потребител

Мнение от Shtelian »

realprofesora написа:
slimarkov написа:
realprofesora написа:Всичко е в сверата на фантастиката .В България няма как да стане.
Не мисля така... :)
Дрън -дрън(бля-бля) типично за бизнеса"проучваме ,ще получите съобщение ,...начална фаза"Има страни наблизо в които работната ръка е в пъти по-евтина и едва ли някой ще дойде да инвестира точно в България такъв проект.Като се има предвид ,че скоро влизаме в Еврозоната и работната заплата ще расте.
Мислете си каквото искате това е моето мнение.Прекалено дълго съм на тази Земя ,че да се хвана от раз на тези захаросани приказки.
Те тези инвестиции направиха та за още се надяват.
Четете внимателно какво пише ,инвеститорите са във фаза проучване .Това значи ,че няма да сме единствени и съответно ще си изберат най-добрите условия за инвестиция.Което означава ,че няма да е в България.
Ако си прочетеш статията ще разбереш че проучването е започнало преди 7г. :)
И другото което е хората не търсят евтина работна ръка, те не са българи че да се чудят от къде да спестяват пари.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

Не мисля така... :)[/quote]
Дрън -дрън(бля-бля) типично за бизнеса"проучваме ,ще получите съобщение ,...начална фаза"Има страни наблизо в които работната ръка е в пъти по-евтина и едва ли някой ще дойде да инвестира точно в България такъв проект.Като се има предвид ,че скоро влизаме в Еврозоната и работната заплата ще расте.
Мислете си каквото искате това е моето мнение.Прекалено дълго съм на тази Земя ,че да се хвана от раз на тези захаросани приказки.
Четете внимателно какво пише ,инвеститорите са във фаза проучване .Това значи ,че няма да сме единствени и съответно ще си изберат най-добрите условия за инвестиция.Което означава ,че няма да е в България.[/quote]
И другото което е хората не търсят евтина работна ръка, те не са българи че да се чудят от къде да спестяват пари.[/quote]

Хахаха,тоз ме уби - не търсели евтина работна ръка...!А какво търсят,безплатна такава ли?Нали точно затова ти давам примера с ДЗУ,дето работят за АУДИ?Или АУДИ са последни бедняци,та трябва да ги подпомогнем?И да си чул някъде в такива фирми,на баш-инвеститори,да дават поне прилични заплати?Щото аз не съм чул,дори напротив! :(
Аватар
Shtelian
Потребител
Потребител

Мнение от Shtelian »

deltas написа:Не мисля така... :)
Четете внимателно какво пише ,инвеститорите са във фаза проучване .Това значи ,че няма да сме единствени и съответно ще си изберат най-добрите условия за инвестиция.Което означава ,че няма да е в България.[/quote]
И другото което е хората не търсят евтина работна ръка, те не са българи че да се чудят от къде да спестяват пари.[/quote]

Хахаха,тоз ме уби - не търсели евтина работна ръка...!А какво търсят,безплатна такава ли?Нали точно затова ти давам примера с ДЗУ,дето работят за АУДИ?Или АУДИ са последни бедняци,та трябва да ги подпомогнем?И да си чул някъде в такива фирми,на баш-инвеститори,да дават поне прилични заплати?Щото аз не съм чул,дори напротив! :([/quote]

:lol: :lol: :lol: да за разлика от теб съм чул и знам че дават добри заплати но няма да споменавам фирмите.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

Хайде сега,каква е тази тайнственост?Кои са тези фирми - Шише-джам,или онези,дето правят магистрала Люлин?Е да,дават хубави пари,1300 евро,ама на турците,а на нашите - 300-400 лв!И то за една и съща работа!
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Между другото тези хора не работят директно за Ауди и ФолксВаген, а за фирми подизпълнители, така че... :mrgreen:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Абе по топ геар даваха сравнения м/у Тойота проос, ситроен с3 и още някаква марка ситроена който си беше 1.4 HDI бензин се оказа по екологична от тойотата която е хибрид. Така че явно и там с тези екологий има разни нива на екологичност.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

По принцип дизелът замърсява повече околната среда от бензина.

Отделят се твърди частици, които все още не могат да се филтрират...

Иначе "Тойота Приус" е супер автомобил, но в една от статиите пишеше, че в Стара Загора щял да се произвежда по-добър автомобил от него... :mrgreen:
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

slimarkov написа:Между другото тези хора не работят директно за Ауди и ФолксВаген, а за фирми подизпълнители, така че... :mrgreen:
Все едно дали са подизпълнители или не!Даже е още по-зле,щото големите играчи тъй и не стъпват тука,пращат ни разни ментета и мошеници!Май и с тези прехвалени електромобили ще е същото!
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Ще видим, обаче едно е сигурно.

100 милиона лева ще бъдат вложени, което ще раздвижи местната икономика.

Та това е сума по-голяма от годишния бюджет на Община Стара Загора все пак! ;)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

slimarkov написа:Ще видим, обаче едно е сигурно.

Ма какво разправаш ,като създадат 30(тридесет ) работни места и такова раздвижване ще стане ,че хората ще вземат в Стара Загора да подменят старите си таралясници с чисто нови. :cheers:
Popopopopo
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

realprofesora написа:
slimarkov написа:Ще видим, обаче едно е сигурно.

Ма какво разправаш ,като създадат 30(тридесет ) работни места и такова раздвижване ще стане ,че хората ще вземат в Стара Загора да подменят старите си таралясници с чисто нови. :cheers:
Да бе,вервайте ми...!И къде ще бъдат вложени тези милиони,ако изобщо са толкова?И как?Професора е прав,пак ще е едно голямо нищо и половина!Хайде,да не са 30,100 работни места да са,за местни хора,какво толкова ще се реши?Особено,като ги пуснат на минималната заплата,която даже и не благоволиха да вдигнат тази година?Какъв ще е големия кяр за обикновените хора от тези 100 милиона?
A?!
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от A?! »

1-во, съгласен съм, че за сега всичко си остава на приказки и това не се случва за първи път.Още доста вода ще изтече докато се случи нещо наистина.НО според мен говорите приказки наизуст изпълнени с необясним негативизъм - 30 или 100 работни места няма значение, важното е да ги има и по-точно наличието на подобно предприятие.Ако не сте запознати наскоро завършиха индустриалната зона край Еленино (където би било възможно да се изгради подобен завод), която инд. зона трябва да приеме точно такива производства (високо технологични).Те обаче няма как да дойдат накуп, ако преди това никой не се е настанил там - единия инвеститор води другия.В Пловдив индустриална зона Раковски в момента има десетки производители и складови бази на територията си, а я създадоха от нищото.Другия момент със строителството също ви убягва, нали местни фирми ще го изпълняват (а не инвеститорите лично), така че въпросните 100 милиона ще стигнат до обикновените хора.Даже момента с работната заплата - тази година е замразена минималната (АКО приемем, че да сглобяваш коли е ниско квалифициран труд), но от другата?Работната ръка и нейната квалификация - в Стара Загора си има техникуми с подобна техническа насоченост.Самият факт, че града ще стане известен със завод за сглобяване на ел. коли също би донесъл облаги.И много много други неща...

Както казах съгласен съм, че по-вероятното в случая е нищо да не стане, щото и друг път сме виждали инвеститори с големи намерения (Бизнес парк Стара Загора е чудесен пример) и нищо насреща, но ако недай си боже този завод накрая се появи ползите ви уверявам ще са много повече от негативите...
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

A?! написа:1-во, съгласен съм, че за сега всичко си остава на приказки и това не се случва за първи път.Още доста вода ще изтече докато се случи нещо наистина.НО според мен говорите приказки наизуст изпълнени с необясним негативизъм - 30 или 100 работни места няма значение, важното е да ги има и по-точно наличието на подобно предприятие.Ако не сте запознати наскоро завършиха индустриалната зона край Еленино (където би било възможно да се изгради подобен завод), която инд. зона трябва да приеме точно такива производства (високо технологични).Те обаче няма как да дойдат накуп, ако преди това никой не се е настанил там - единия инвеститор води другия.В Пловдив индустриална зона Раковски в момента има десетки производители и складови бази на територията си, а я създадоха от нищото.Другия момент със строителството също ви убягва, нали местни фирми ще го изпълняват (а не инвеститорите лично), така че въпросните 100 милиона ще стигнат до обикновените хора.Даже момента с работната заплата - тази година е замразена минималната (АКО приемем, че да сглобяваш коли е ниско квалифициран труд), но от другата?Работната ръка и нейната квалификация - в Стара Загора си има техникуми с подобна техническа насоченост.Самият факт, че града ще стане известен със завод за сглобяване на ел. коли също би донесъл облаги.И много много други неща...

Както казах съгласен съм, че по-вероятното в случая е нищо да не стане, щото и друг път сме виждали инвеститори с големи намерения (Бизнес парк Стара Загора е чудесен пример) и нищо насреща, но ако недай си боже този завод накрая се появи ползите ви уверявам ще са много повече от негативите...
Дори и да стане нещо,то няма да е това,което би ни се искало!Защото,нека не си правим илюзията,че тези инвеститори са такива алтруисти,майки Терези,че да изсипят, ей-тъй,милиони,от добро сърце!Ако нямат полза,както е с безплатната работна ръка,те просто не биха вложили нищо!И ако мислите,че някой ще си даде цялата технология да се работи тука,дълбоко се лъжете!Тука няма да има никакви високотехнологични прозводства,а едно просто сглобяване на някакви измишльотини!
Колкото до строежа на самия завод,не вярвам да го правят само наши фирми!Но дори и да е така,самото строителство е еднократен акт,няколко месеца,и каквото и да се вложи,едва ли ще е кой-знае какво!
Тука,освен да се перат пари,сега най-вече със строителството на никому ненужни молове,друго не виждам!Всичко друго са кьорфишеци,за да могат спокойно да ни обгазяват,докато вземат милионите от унищожаването на боеприпаси на полигона!
Да,имаме гимназии,технически,но много се съмнявам в това,какви кадри излизат оттам,и дали горят от желание да работят това!А и за някои неща е нужен доста опит,както е в машиностроенето,а той идва с годините!Но това вече е друга тема...!
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

A?! написа:1-во, съгласен съм, че за сега всичко си остава на приказки и това не се случва за първи път.Още доста вода ще изтече докато се случи нещо наистина.НО според мен говорите приказки наизуст изпълнени с необясним негативизъм - 30 или 100 работни места няма значение, важното е да ги има и по-точно наличието на подобно предприятие.Ако не сте запознати наскоро завършиха индустриалната зона край Еленино (където би било възможно да се изгради подобен завод), която инд. зона трябва да приеме точно такива производства (високо технологични).Те обаче няма как да дойдат накуп, ако преди това никой не се е настанил там - единия инвеститор води другия.В Пловдив индустриална зона Раковски в момента има десетки производители и складови бази на територията си, а я създадоха от нищото.Другия момент със строителството също ви убягва, нали местни фирми ще го изпълняват (а не инвеститорите лично), така че въпросните 100 милиона ще стигнат до обикновените хора.Даже момента с работната заплата - тази година е замразена минималната (АКО приемем, че да сглобяваш коли е ниско квалифициран труд), но от другата?Работната ръка и нейната квалификация - в Стара Загора си има техникуми с подобна техническа насоченост.Самият факт, че града ще стане известен със завод за сглобяване на ел. коли също би донесъл облаги.И много много други неща...

Именно всички тези неща имам и аз предвид.

Една голяма инвестиция води вторични инвестции, някои големи, други малки, а те на свой ред други и така. Настъпва оживление на пазара на труда и заплатите растат. ;)
Публикувай отговор