Проблем с T-Com Speedport W 701V

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Публикувай отговор
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Проблем с T-Com Speedport W 701V

Мнение от Nirvana »

Здравейте,
имам проблем с инсталирането на рутер марка T-Com Speedport W 701V. Искам да си пусна безжичен нет през него да си ползвам лаптопа из апартамента. Не мога да разбера как да го настроя. Боцнах кабела на ИнтернетГруп в T-DSL вход, захраних си през адаптор и после (така обясняват индианците)?
Намерих какви ли не статии в нета, но повечето са на немски, а те както винаги не превеждат на английски собствените си продукти. Ето снимка отзад как изглежда.

Изображение

Някой ако може да ме светне как ще стане. Имам отделно и лан кабел за между рутера и лаптопа ако нещо трябва. Лошото е,че имам само един вход за лан кабел в лаптопа, а май са нужни 2 докато се настрои.

П О М А Г А Й Т Е и МЕРСИ!!!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
raptor.ru
Начинаещ
Начинаещ

Re: Проблем с T-Com Speedport W 701V

Мнение от raptor.ru »

Колега, логни се към рутера ползвайки кабелът който е лаптоп - рутер, и след това намери Wireless setting и там трябва да има отметна Radio/Wireless - On/Off или Enable/Disable. Нужен е само един кабел, който закачаш към LAN порта, а не към WAN :) после http://192.168.1.1 или http://192.168.0.1 и влизаш в рутера.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

raptor.ru написа:Колега, логни се към рутера ползвайки кабелът който е лаптоп - рутер, и след това намери Wireless setting и там трябва да има отметна Radio/Wireless - On/Off или Enable/Disable. Нужен е само един кабел, който закачаш към LAN порта, а не към WAN :) после http://192.168.1.1 или http://192.168.0.1 и влизаш в рутера.

Не знам как да се логна, тъй като рутера не го разпознава. Скоро един познат от Германия ми го даде, но за съжаление няма оригинални кабели за връзка и софтуер. В лаптопа имам само 1 гнездо за лан кабел. Нали веднъж трябва да закача ИнтернетГруп кабела в едно гнездо от рутера и отделно трябва да има връзка от рутера към лаптопа или бъркам?
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

WAN/LAN1 - забождаш ИнетГруп,
в LAN2, 3, 4 (koйто си избереш) забождаш лан кабел към лаптопа.
Докато го настройваш не е нужно да ти е забоден WAN кабела. После както и в горния пост: В Интернет браузърa (Internet Explorer примерно) пишеш 192,168,0,1 или 192,168,1,1. Ще ти излезе прозорец с Username: xxxxxx (Или "admin" или го оставяш празно) и Password: xxxxxx (или "admin" или нещо друго ако е променяна). Ако паролата и usename-a са променяни и не знаеш кви са, някъде има копче зa "reset", което възстановява заводските настройки. Като влезеш вътре, ще се оправиш. Само да не е на немски, че като гледам и двамата го разбираме колкото и китайския.
Teя DSL и ISDN входове сефте ги виждам (не че съм големия разбирач де), ама тва не бяха ли означения за пренос през телефонна мрежа, което означава, че рутера ти може да работи и като модем.

edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Subscriber_Line Тъкмо тва означава...
едит2: най вероятно вътре имаш "wizard" който да ти помогне с настройването. Интернет Груп ако не бъркам бяха с PPPoE протокол, в случай че те пита още в началото какъв вид свързаност ползваш.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Супер сте, МЕРСИ ! Стана само трябва да се обадя до доставчика ми да ми пусне авто МАС настройки.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Т.е.? Към определен MAC адрес ли ти е връзката. Потърси вътре в менюто на рутера "Clone MAC Address" и му сложи MAC адреса на картата към която първоначално ти е пуснат нета. По нагоре беше писано как да го разбереш какъв е. Аз съм Window 7 и с ipconfig не го видях (не знам може и да съм пропуснал). Включих си кабела от доставчика в LAN картата, после 2 пъти ляв клик върху "Local Network Connection" и там има бутон "Details". Taм ти пише всичко.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Ами лаптопа намира мрежата на рутера (Excellent) обаче няма нет. Настройките са на 192.168.2.1 и са изцяло на немски и нищо не разбирам. МАС адреса трябвало да ми го настрои доставчика чрез автоматично търсете на МАС, така ми го обясниха. Никъде другаде не мога да вписвам МАС.
Аватар
raptor.ru
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от raptor.ru »

Рутерът няма опция за клониране на МАС адрес за съжаление.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

raptor.ru написа:Рутерът няма опция за клониране на МАС адрес за съжаление.

демек? какво да правя?
Аватар
raptor.ru
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от raptor.ru »

Обади се на доставчика ти да ти пусне МАС адреса на авто защото като го гледахме не открих функцията за клониране на МАС и ще трябва доставчика ти да ти пусне твоят на авто за да вземе този на рутера.
Публикувай отговор