Съмнителен проблем, дъно или хард.

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Съмнителен проблем, дъно или хард.

Мнение от admin »

Имам съмнотелен проблем който не мога да установя от къде е, мисля че е от дъното но не съм сигурен. Харда ми след като виндовса спре да го ползва след известно време заспива и след това много рядко не се събужда. Мислех че това е проблем на вина, махнах му тази опция също и от биоса обаче харда пак си заспива ... Мислих че това е от стария ми диск, смених го с нов и след известно време пак запояна да го прави, а стария диск с усб шкаф си бачка без проблем, мисилих че се карат с PATA диска тъй като този е SATA, смених режима на работа от биоса и махнах PATA въобще да се озползва, разкачих и PATA харда и пак ми го прави нози номер ... някой да има разни идей :?:
"There is no 'patch' for stupidity."
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Съмнителен проблем, дъно или хард.

Мнение от niggaz_nature »

Щом харда си работи с usb кутия значи имаш проблем или в дъното или в захранването.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Знаеш ли точно в захранването не се бях сетил, уж е някакво марково .. полу истинско, Киро ме беше ухакъл 50-60 лв за него май ... ама сега като гледам доста загравя и то при отворена щайга.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

admin написа:Киро ме беше ухакъл
:lol: по-скоро е разчиствал залежалото в склада :mrgreen: :cheers:
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
vankoNYC
Новак
Новак

Мнение от vankoNYC »

Не е задължително да е харуерен проблем това. Може да е от самия Windows или настроика. ако не го прави по време на работа или при пълно натоварване. Първо виж колко W ти е PSU-то и спецификацийте на компа и дали не е слабо, после Сканирай HDD, видеото на пълно натоварване около 5-6 часа, след това веднга CPU около 10 часа на 100% и ако всичко е ОК значи компа ти е наред. Но си зареди един Live CD на Windows да си сигурен че нямаш вируси!
MB: Asus P5Q Pro, CPU: Intel Core 2 Quad Q6600, VGA: Asus GTX460, HDD: 1TB Hitachi, RAM: 4GB ADATA Plus 1066MHz, KB: Logitech G15 Mouse: Logitech MX518 Sound: Logitech X540
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

То и аз взех да си мисля че май е от захранването, 400 W "най - истинското" , един хард и едно дъно само храни ... сутринта пак ми направи проблем, рестарти ра ми пс-то и после клавиатурата си беше блокирала ...
Аватар
vankoNYC
Новак
Новак

Мнение от vankoNYC »

Погледни в логовете на Windows и виж какво пише. Възможно е и заради лоши сецтори на ХДД, грешки в РАМ-а да ги прави тези номера, с други думи всяка една част може да виновна включително и захранване. Моето мнение е да тестваш всичко по отделно и тогава да се насочиш към PSU. Аз работя в сервиз ако искаш пиши ми ЛС да се разберем.
MB: Asus P5Q Pro, CPU: Intel Core 2 Quad Q6600, VGA: Asus GTX460, HDD: 1TB Hitachi, RAM: 4GB ADATA Plus 1066MHz, KB: Logitech G15 Mouse: Logitech MX518 Sound: Logitech X540
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Смени захранването, това е най-лесното и бързо решение. Ако не стане, тогава тествай ram-a на memtest86.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Не стана ясно какъв е проблема, сега на виндовс 7 забива по някакъв странен начин, всичко си работи мишката, харда, монитора. Ако работиш само с мишката пс-то се отварят прозорци, затварят без проблем, филм можеш да си пуснеш, но всички лампички по клавиатурата светят и тя е неактивна. Логовете на виндовса нищо не казват по въпроса.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Това с клавиатурата кога се получава? В последствие, или още отначало?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Не мога да определя, оставям го пс-то, пуска се скриин сървъра и по някое време лампичките на клавиатурата светят като коледна елха., но не съм сигурен тъй като никога пред мен не го е правило, обикновено отивам до другата стая, занимавам се с нещо и като се върна вече свети.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Нещо имам спомен че това може да е от -5V и -12V SB (Standby) веригите, което е или захранване, или дъно. Windows power management-a как е нагласен? Always On? В BIOS виж дали няма такива power опции, ако може направо да се деактивира каквото може по power management-a от рода на 'enhanced power management/saving' и тем подобни глупости.
Marieta
Новак
Новак

Мнение от Marieta »

Дъното или захранването 100%
Аватар
vankoNYC
Новак
Новак

Мнение от vankoNYC »

Гледал ли си в логовете на windows-а. виж както казва там. Ано не си преинсталирал виж да не вирус, но е малко вероятно. Това със светенено на лампичките на клавиатурата също става при Hardware конфликт на kernel-а на Linux. 95% дъно и 5% CPU според мен.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Общо взето не стана ясно, но закачих и третия хард който бях откачил и проблема изчезна 8O
Публикувай отговор