@camron20
дадаха ти документ за прекратяване на договора ли?
Колко преди да изтече подаде въпросната молба?
Неустойка?
Отказване от БТК
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
-
camron20
- Потребител

Re: Отказване от БТК
Договора ми свършва края на април,аз пуснах молба че искам на 20 април да ми се прекрати договора иначе нали знаете автоматично се подновява за година.Няма неустойка защото си изтича.Въпросната молба ти служи да докажеш че си пожелал да не ти се подновява договора.Много често става така че след датата на която трябва да ти спрат нета те не го правят и съответно ти се начисляват сметки и лихви като не ги плащаш,а като имаш копие от молбата няма как да те накарат да плащаш.
-
carom
- Потребител

Според мен ще е полезно да се направи Важна тема, в която да се споделят добрите практики за прекратяване на договори с Виваком, М-тел, Глобул и други компании, чиито договори се подновяват автоматично и с това се злоупотребява. Има и нещо друго, винаги ще има потърпевши, докато се действа на парче(правят се опити от отделни клиенти да се реши един и същи проблем). Според мен трябва да се даде гласност на този проблем чрез медии, интернет (фейсбук) и институции, като крайната цел е да се забрани сегашната практика за задържане на клиентите след изтичане на срока на първоначалния договор. Аз лично не виждам къде е логиката в подновяването на договора от страна на компании като Виваком, тъй като клиентите нямат интерес да се обвързват с ангажименти за неустойки след първоначалния договор и ми е интересно как и дали тази практика е законосъобразна. От друга страна клиента няма интерес и на всеки 6 или 12 месеца да предприема стъпки за подписване на нов договор, подходящо решение според мен е договора да се превръща в безсрочен, като клиента да може да се откаже по всяко време от услугата без последствия. Вместо една компания да се отблагодарява на клиентите си например чрез една безплатна месечна такса, че сте избрали да ползвате услугите и след изтичане на договора, получаваш заробване за още 6 или 12 месеца с бонус-опция неустойки.
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
По принцип е законно, понеже е описано в договора, който подписваш. Трябва да се накарат операторите по някакъв начин да променят собствените си договори, иначе няма как да стане.
-
carom
- Потребител

Не всичко, което пише в договорите, е законно. Точно за БТК съм чел в интернет преди около година как КЗП или КРС им наложи глоба заради клаузи в договорите им, също съм чел в новинарски сайт през 2009 г. как група потребители на Глобул или Мтел колективно спечелиха дело и не трябваше да плащат определени суми, наложени им от оператора.
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
В конкретния случай, мисля че е законно, далеч по-незаконни неща са минавали без проблем (спирането на картите на ваучър за отрицателно време например)
-
carom
- Потребител

Явно отношението към клиентите зависи от центъра, който посещавате. Аз днес ходих до клиентския център в магазин Била, тъй като ми е най-близо. Всичко приключи за 5 минутки, бяха ми зададени само два въпроса - каква е причината за прекратяването на договора и на коя дата искам да ми бъде прекъснат интернета. На първия въпрос отвърнах, че нямам конкретна причина, а служителката ми обясни, че системата изисква задължително да се въведе такава и ме попита дали да избере "лошо качество на интернет", на което отговорих, че интернетът е отличен, след това ми изброи още една-две възможни причини и аз я оставих тя да избере какво да впише. На втория въпрос ми предложи да впише да ми прекъснат интернета на първи Юни, тъй като договора ми изтичал на втори Юни. След това принтира Заявлението/Договора в два екземпляра, на втората страница има поле "Действие: Закриване". Подписах този, който остава при тях. Накрая ми предложи да си взема каталог с най-новите оферти и ми обясни, че ако си харесам оферта, мога да дойда в клиентския център преди изтичането на договора ми и да отменя прекратяването, като се абонирам за друга услуга.
Описах подробно ситуацията, за да изпъкне контраста в обслужването на съфорумниците ни. Изводът е - ако ще си прекратявате договор, опитайте в клиентския център в Била.
Принтират мигновено и не са ми предлагали нито една оферта конкретно. Взех си каталогче от любопитство, за да го разгледам и то забележете - на излизане ми предложиха да си взема, след като вече бях с документ, подписан от мен.
Само не попитах за оборудването аз ли трябва да го занеса в клиентски център или ще дойда служител до вкъщи, за да го отнесе? Освен това само модема ли искат или целия комплект със кабелчето, сплитера, диска и т.н. за да знам дали да потърся диска?
Описах подробно ситуацията, за да изпъкне контраста в обслужването на съфорумниците ни. Изводът е - ако ще си прекратявате договор, опитайте в клиентския център в Била.
Само не попитах за оборудването аз ли трябва да го занеса в клиентски център или ще дойда служител до вкъщи, за да го отнесе? Освен това само модема ли искат или целия комплект със кабелчето, сплитера, диска и т.н. за да знам дали да потърся диска?
- emzo
- Старо куче медалист

На мен ми пратиха вече изравнителните сметки, а модема така и никой не дойде да си го иска.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
както се казва "Халал да ти е"