Билборд на блок

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Билборд на блок

Мнение от Nirvana »

Колеги,
много ми е интересно как седи въпроса с поставянето на билборд на стена на блок от юридическа гледна точка. Блокът самостоятелен ли е или е зависим от общината и дали тя ще разреши поставяне? Трябва ли да има фирма или сдружение на гражданите на блока за поставянето на билборда?
Споделете ако имате такава конструкция на блока си.
Последно промяна от Nirvana на Чет Юни 10, 2010 8:52 am, променено общо 1 път.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Re: Билборд на блок

Мнение от HoCuS »

Много зависи, вие живущите в блока ли искате да поставите билборд или някой иска да постави на блока Ви?
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Тъй като сега мисля да се пиша за домоуправител искам малко да направя промени по блока, че е занемарен от предишния домоуправител (гледаше си 300 пилета в мазето, като чисти риба мята главите по гаражите отгоре....и мноооо други неща). Смятайте какъв е бил у тях, пък да не говорим за блока. Та, идеята ми беше да сложим билборд на някоя компания, като естествено предварително има уговорка с нея. Блoкът ни е на видимо място и има постоянен поток от хора и коли, мисля, че е удачно. Попрегледах закона за управление на етажната собственост, но конкретно не открих нищо особено:

"Чл. 3.Лицата по чл. 1 нямат право:
(1) да правят преустройства, засягащи общите части, както в обекта си, така и по общата собственост, да извършват промени/добавки към електрическите и други инсталации, без предварителното писмено съгласие на Управителя/ Управителния съвет;
(2) по какъвто и да било начин да изменят и загрозяват външния вид на сградата, включително чрез монтиране на климатици или сателитни чинии, или чрез топлоизолация в различен цвят от този на блока.;
(3) да извеждат отглежданите от тях домашни любимци извън обекта си във вид, опасен за околните (Обитателят/Собственикът се задължава да почиства всички отпадъци от своите домашни любимци, Управителят не отговаря за почистването им в общите части на блока.
(4) да поставят знаци или билбордове на общата собственост, включително и входа към своя обект"

Интересуваше ме дали има други колеги от форума, които имат такива съоръжения на блока си. Просто искам да знам къде да питам в общината и дали изобщо да се занимавам. Според мен си е приемущество да има такова нещо. Блокът си покрива сметките, облагородява се и остават пари.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
samoaz
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от samoaz »

http://city.starazagora.net/modules/doc ... hp?fid=599
търси нещо за рекламни съоръжения.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Необходимо е писменото съгласие на някакъв процент от живущите в блока (75%, но не съм абсолютно сигурен) и с бюрокрацията би трябвало да се оправя рекламната агенция или рекламодателят (разрешението от общината и всякакви други бумащини).
Така че се разрови за някои големи рекламни агенции или някой колега от форума да препоръча към кого да се обърнете, ако е имал подобен казус за решаване :)
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз съм домоуправител на нашия блок, ама нямаме такива съоръжения, обаче не мисля че би трябвало да имаш проблема защото в закона които си цитирал е казано : "Чл. 3.Лицата по чл. 1 нямат право:" тука мисля че се тълкува живущите в блока като отделни единици, а не домсъвета. Ако има общо събрание с 75% гласове за (гласовете трябва да ги провериш понеже в някои обсотятелства се изисква 100%, в някои 75%, а в други 50%) би трябвало да нямаш никакъв проблем.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Днес мисля да отида до общината да попитам в такъв случай. Искам да знам колко процента от блока трябва да са съгласни, за да мога да бъда по прям на събранието. Мерси много!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако се изисква решение на съвета, това значи 75%
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Ще ми е интересно и на мен, защото специално с монтиране на такова съоражение на блок не съм имал като казус. Специално при билбордовете има множество пътеки в зависимост от мястото вида и т.н. Понякога билборд го причисляват като строеж категория Първа, което е много лошо от към бюрокрация.

Моля колегата да сподели инфо от общината.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Ходих днес до общината до рекламен отдел. Дадоха ми заявления и напътствия как да постъпя. Цялата работа излиза 100 лв такса към общината за преглеждане на документите и заплащане към проектанска фирма или дазайнерска фирма, за да ми изготвят план, чертеж, колаж и т.н. (това може да се поеме и от рекламодателя). Общо взето май няма да има проблеми дай Боже, но все пак се иска единодушие от блока (при нас има много хора с остарели виждания и никаква представа откъде могат да получат някой друг лев).
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

Кaто кажеш на живущите, че тези пари ще поемат асансьор, чистачка ... ще вземеш 100% съгласие. Ако са ти такива плановете де.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

TaO-DeadSocked написа:Кaто кажеш на живущите, че тези пари ще поемат асансьор, чистачка ... ще вземеш 100% съгласие. Ако са ти такива плановете де.
Ами точно това е идеята! Аз лична изгода от това нямам.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Nirvana написа:
TaO-DeadSocked написа:Кaто кажеш на живущите, че тези пари ще поемат асансьор, чистачка ... ще вземеш 100% съгласие. Ако са ти такива плановете де.
Ами точно това е идеята! Аз лична изгода от това нямам.
da da
Popopopopo
Публикувай отговор