питане за външен хард ?

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

питане за външен хард ?

Мнение от theshadowmen »

Бих искал да попитам за Samsung S2 Portable 640GB дали е сполучлив хард,макар че ме съмнява да е от класата на WD Passport Essential серията,понеже ми изпада една оферта за 140 левчета ,нов,с 3 години гаранция и се замислям дали да го взимам... ? Ще се ползва главно за прехвърляне или сейфане на информация(филми,музика,софтуер) или като допълнителен хард към конфигурацията от подписа ?! Става въпрос за този хард:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=538201&t=0
http://www.voodoo.bg/categories/314/products/14443

Основно държа да е студен и сравнително бърз.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: питане за външен хард ?

Мнение от SniperBeta »

За този хард не мога да ти кажа, ама аз вече съм 3 години с външен WD Passport купен 2ра ръка, 250 гиги на 5400 оборота и не е мръднал. Тих и студен :) Аз специално не бих си взел Самсунг, но може би съм прекалено резервиран към тази марка. Ако ти изпадне по-малко гиги WD според мен е по-добре да вземеш WD-то.
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

аз си знам,че WD Passport-тите са си еталон за качество,но в момента ми изпада една бройка от споменатия Самсунг за добри пари ,та затова...Увериха ме,че разлика между двата модела в скоростта на трансфер на данните няма,заради USB 2.0 стандарта,а и самсунга е доста лек - само 170 грама.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

USB 2.0 стандарта е вече от 100 години по компотите ни, така че дефакто всичко е на USB 2.0. Скорост в съотношение писане/чете ще има между двата само ако единия работи на 7200 оборота, а другия на 5400. USB-то в случая няма нищо общо, защото доста архаични машини ползват по-стария вариант. И двата харда са "2.5, което ме навежда на мисълта, че и Самсунга бачи на 5400. Ти спомена, че ще си взимаш хард само за сторидж. Ако искаш голям външен хард който да използваш само за съхранение на игри и филми си вземи WD "3.5 черна или зелена серия. Тогава ще имаш и бърз и голям и външен. Но няма да тежи 170гр. Ако пък мислиш да го разнасяш нанякъде искам да ти кажа, че не съм мерил моя WD, ама е по-лек от PSPто.
И все пак след като ще го ползваш за съхранение на информация аз бих избрал WD-то. Всеки с вкуса и джоба си, разбира се, но знаеш поговорката "не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща". Разбира се може да греша за Самсунга, не говоря от опит защото го нямам, но все пак залагам на по-малък WD на същата цена.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Samsung-ът най-вероятно не е калпав, съдейки по ревютата в амазон
Иначе най-добрият бюджетен външен хард в момента е WD Elements. Лошото е, че на БГ пазара не се предлага на много места и следователно надценката, която слагат търговците, е голяма. Около 140 лв е 320 GB-вата версия, а 640GB се намира за 220 лв. Навсякъде е с 3 години гаранция.
Ти си прецени дали покупката е наложаща или може да почака. Аз също си търся хард в момента и след като прочетох сумати ревюта, се реших да не купувам нищо друго освен WD Elements. Затова и още съм с празни ръце :lol: По-добре нищо, отколкото нещо евтино (и некачествено). Като събера някой друг лев, тогава.

П.С. Иначе както SniperBeta каза по-горе, ако ти е само за съхранение, вземи си едно 3,5" - хем по-йовтино, хем ще е по-лесен изборът.
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

мда,няма как да не се съглася и с двамата,но вече го поръчах и утре е при мен.А доколкото прочетох от ревютата в амазона,харда си бачка добре под различните оперативни с-ми и върши добра работа за бекъп,сторидж и т.н.
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

By the way @SniperBeta,Румен не ме оставя на мира тия дни и има вероятност да ми дойдете на гости тези дни,когато почивам ,за да се полюбуваме на Алан.Но за това ще се доуточним допълнително.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Не ми се играе тая игра с Румен, той не млъква през цялото време и ни диалог мога да чуя ни да влезна вътре. Кажи му че ти е гръмнал бокса :) Предпочитам да не я играя отколкото да я играя така.
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

хах,мда е...може да кажа например,че са ми спряли тока тия дни и нема как, хъ хъ.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Хардът как е? Отказах се от Western Digital, защото конкретният модел го няма в Стара Загора, а пари за куриер не ми се дават и освен това искам да избягам главоболията при евентуална рекламация.
Изчетох всички ревюта в немския, английския и американския амазон и се спрях именно на Samsung-а. Ама друго си е информацията от първа ръка ;) АКо можеш, кажи накратко първите си впечатления, че вече нямам търпение да си го купя. :)
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

Da Edd написа:Хардът как е? Отказах се от Western Digital, защото конкретният модел го няма в Стара Загора, а пари за куриер не ми се дават и освен това искам да избягам главоболията при евентуална рекламация.
Изчетох всички ревюта в немския, английския и американския амазон и се спрях именно на Samsung-а. Ама друго си е информацията от първа ръка ;) АКо можеш, кажи накратко първите си впечатления, че вече нямам търпение да си го купя. :)
да ти кажа честно,харда няма грешка-студен,разпознава се от моята 7-ца,32 бита безпроблемно ,не иска никакви драйвери,трансфера е доволно бърз за стандарта,има си опция за бекъп и т.н. Общо взето съм много доволен от покупката,още повече,че го взех с намаление от 80 лева от пазарната цена и с 3 години гаранция.В комплекта си има USB кабел и кожен калъф за протекция.Дет са вика "plug and play " :D За WD,особено passport серията чета добри отзиви,но и цената е друга при тях ,а самсунга ще ми върши същата работа.Ако го намериш на добра цена ,не се и замисляй.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Супер. Утре си го взимам. И аз ще напиша първи отзиви скоро :cheers:
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Понеже версията от 320гб я нямаше в СТЗ, си го взех преди няколко дена от Техномаркет Варна и днес имам възможност да го тествам по-обстойно. Скоростите на трансфер са добри, изключително безшумен е и нагрява съвсем леко след непрестанно въртене на диска 2 часа. Няма грешка. Да се надяваме само да не прави проблеми и за напред :!:
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Каква цена е 320 гиги?
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител