WiFi мрежа с USB донгъл?
- nasenceto
- келеш
WiFi мрежа с USB донгъл?
Може ли да се направи WiFi мрежа или няква подобна свързаност само с USB донгъл на Win7. Вчера голяма борба водих в офиса с една такав антена и телфона си. Пробвах и да създавам нова мрежа и Ad-hoc. Mи - не ще. Някой може ли да ме светне кое точно не е в час.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: WiFi мрежа с USB донгъл?
Не знам, но би трябвало да няма никакви проблеми. USB донгъл ще ти даде 1/2 мощност на антената, ако има възможност за нагласяне на стъпката м/у каналите (5, 10, 20 MHz) това не го пипай и си го остави по подразбиране защото иначе другите у-ва няма да могат да се връзват с теб и не на последно място, увери се че използваш последните драйвери.
"There is no 'patch' for stupidity."
- nasenceto
- келеш
Aбе май почти стана, ама утре ще потвърдя. Проблема беше че дава грешка на WiFi Ad-Hoc мрежата. Направих еднакви Ад-хок-ове и на двете устройства и им зададох че са част от мрежа със същото име като ад-хок-а и май стана. Поне иконата за WiFi мрежата стана без удивителна и скайпа позеленя, ама нещо не зареди Гугъл. Утре ще видя кво е станало всъщност.
PS: До колкото разбрах от чичко Гугъл, без рутер не може да се направи стандартна мрежа, а само Ad-hoc такава.
PS: До колкото разбрах от чичко Гугъл, без рутер не може да се направи стандартна мрежа, а само Ad-hoc такава.
- nasenceto
- келеш
Стана. Всичко е 6. Единствения проблем е скоростта. Незнайно защо закова на 500 Mbit/s и ни нагоре ни надолу.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Не ти ли стигат 500 mbit/s ? 

- nasenceto
- келеш
Добре де, пак пиша глупости...sawo написа:Не ти ли стигат 500 mbit/s ?

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Сигурно толкова си може.. 

- nasenceto
- келеш
Данеби да е някво ограничени в скоростта на този тип мрежи. Все пак ползвам същата антена вкъщи за настолния и си дигам 24 mbps. Другото устройство си ми е лаптопа.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Кой тип мрежи? Стандартите са 11 и 54mbps
- nasenceto
- келеш
Имам предвид Ad-hoc мрежа. (На донгъла пише 54 все пак)
-
- Начинаещ
то на донгалите и 100 могат да пишат 

- nasenceto
- келеш
Kво ся, ти ли си поредни компютърен гений, който има претенциите да разбира нещо повече от останалите. Като гледам постовете ти, не са пълни с много съдържание, така че не се самозаблуждавай.
Конкретно по НАСТОЯЩАТА тема - ако си беше мръднал оченцето мааалко по - нагоре, щеше да забележиш, че съм написал че с точно този донгъл поддържам 3МБ/сек, щото ползвам такъв и за настолната щайга. Ако не можеш да ми дадеш акъл, не пиши безсмислици моля.
ПС: Пише се "донгЪли", изречението се започва с ГЛАВНА буква и се завършва с препинателен знак, най - често - "точка".
Конкретно по НАСТОЯЩАТА тема - ако си беше мръднал оченцето мааалко по - нагоре, щеше да забележиш, че съм написал че с точно този донгъл поддържам 3МБ/сек, щото ползвам такъв и за настолната щайга. Ако не можеш да ми дадеш акъл, не пиши безсмислици моля.
ПС: Пише се "донгЪли", изречението се започва с ГЛАВНА буква и се завършва с препинателен знак, най - често - "точка".
-
- Начинаещ
Виж кфо ся генииииииче,когато се научиш да питаш правилно сигурно ще получиш и правилни отговори!
1-во ми обясни как праиш Мрежа и Ad-hoc,за такова нещо не бях чувал ... Ad-hoc-a ти е самата мрежа ама ти явно ги праиш по-отделно
2-ро с какво мислиш да я хващаш тази мрежа...? с телефона си ли ? какви са характеристиките на с това което мислиш да приемаш сигнала? пробвал ли си с няколко различни приемника да тестваш скороста ??? И най-накрая само да вметна - първо се засмисли над своите постове преди да коментираш моите колко недоусмислени били...
1-во ми обясни как праиш Мрежа и Ad-hoc,за такова нещо не бях чувал ... Ad-hoc-a ти е самата мрежа ама ти явно ги праиш по-отделно

- nasenceto
- келеш
Виж кво ламерче, отново ще ти напомня да прочетеш темата отначало. Писал съм че се мъча да вържа лаптопа с компа и компа с телефона. Телефона ми е HTC HD2 и си работи страхотно като WiFi рутер от М-тел към лаптопа (Тоshiba Sattelite A660-10W), така че не ми бери грижа за моща нито на едното нито другогото, че и на третото устройство. Скоростта която съм цитирал (500кб/с) беше между лаптопа и компа и тва също съм го написал. Напълно ми е ясно кво е Ad-hoc, щото бая порових из чичко Гугъл. Не сравнявай останалите потребители в твоя форум с твоя умствен багаж, имайки се за много по знаещ от тях. Не си. Ако не мислиш да пишеш нещо полезно по темата - най искрено те моля - НЕДЕЙ! Ако си нямаш работа след даскало - намери си!
- nasenceto
- келеш
11 мегабитовото ограничение
Предполагам че при криптиране ограничението става по голямо и тва може би обяснява моя случай с постоянно 500 килобитово константно ограничение,,,
Предполагам че при криптиране ограничението става по голямо и тва може би обяснява моя случай с постоянно 500 килобитово константно ограничение,,,