edit: сега осъзнах че може и да е ф135 тъй като аз мерих диаметърът но направо на розетката, така че ако се махне мисля че ще стане 135?Или се бъркам, ако някой знае точния размер на коминните тела по блоковете да каже колко е всъщност,че не ми се играе сега да къртя и розетката...
вентилатор за коминно тяло ф130 или ф135?
-
bg_FALCON_sz
- Новак

вентилатор за коминно тяло ф130 или ф135?
Някой да знае от къде мога да си купя такъв вентилатор? Искам да го монтирам на коминът в апартамента си за да изкарва въздухът навън през него.Даже ще е хубаво ако има и клапа за да може когато не върви да не вземе да връща
,макар че съм на 1-вия етаж,но за всеки случай.
edit: сега осъзнах че може и да е ф135 тъй като аз мерих диаметърът но направо на розетката, така че ако се махне мисля че ще стане 135?Или се бъркам, ако някой знае точния размер на коминните тела по блоковете да каже колко е всъщност,че не ми се играе сега да къртя и розетката...
- didka
- Старо куче медалист

Re: вентилатор за коминно тяло ф130?
Имаш отвор за комин и ще монтираш вентилатора там ли?
Навсякъде има-баумакс,багира,боруй,практис,практикер...
То по принцип трябва да дърпа и без вентилатор,но щом си решил вече
Навсякъде има-баумакс,багира,боруй,практис,практикер...
То по принцип трябва да дърпа и без вентилатор,но щом си решил вече
Dog drags - no tracks...
-
bg_FALCON_sz
- Новак

Re: вентилатор за коминно тяло ф130 или ф135?
да това ми е идеята, то дърпа ама не ме радва много как дърпа.И аз си мислех че по тия големите супермаркети има,но реших да се поровя и в интернет, тъй като в момента в тая жега хич не ми се ходи до Баумакс или Багира...Та искам да разбера колко всъщност е диаметърът на комина,там където влиза и розетката.И започвам да си мисля че ще е някъде към 150мм, но не съм сигурен

edit: сега като се поразрових в интернет разбрах че те са 2 стандарта розетки на ф110 и ф130мм.Така че явно моята ще да е 130.
edit: ето тук намерих нещо --> http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... r-vok.html
Някакво мнение за този продукт и дали си струва парите?
edit: сега като се поразрових в интернет разбрах че те са 2 стандарта розетки на ф110 и ф130мм.Така че явно моята ще да е 130.
edit: ето тук намерих нещо --> http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... r-vok.html
Някакво мнение за този продукт и дали си струва парите?
- realprofesora
- Старо куче медалист

Tва нещо зимата печка ще има ли ,или само въздух ще дърпа.
1.Ако е на печка -няма да стане .
2.Ако е само въздух и на комшиите над теб им връща миризлив въздух от комина или са с печка и им връща пушек-няма да се учудиш ако ти сложат "шапката"(справка филма "Баш майстора")
1.Ако е на печка -няма да стане .
2.Ако е само въздух и на комшиите над теб им връща миризлив въздух от комина или са с печка и им връща пушек-няма да се учудиш ако ти сложат "шапката"(справка филма "Баш майстора")
Popopopopo
-
bg_FALCON_sz
- Новак

Няма да има печка зимата, и то няма да дърпа а ще изкарва въздух.Виж за това че на комшиите че ще им връща не съм го мислил...Но да речем ако го ползвам само лятото а през зимата да не го пускам?Или пък трябва да тръгна нагоре по етажите да разпитам дали има някой на дърва..? 
edit: Професоре аз от някъде ти знам никът.Сигурно е от Internet Group..Аз съм CHINO_sz,ако ти говори нещо...но както и да е да не се отплесваме от темата.
edit: Професоре аз от някъде ти знам никът.Сигурно е от Internet Group..Аз съм CHINO_sz,ако ти говори нещо...но както и да е да не се отплесваме от темата.
- realprofesora
- Старо куче медалист

Chino знам те братко.Виж ся ,прай си монтажа и да знаеш, че ако комшиите се разсмърдят и вземат да лаят ,ако се оплачат ще си измаш разправии.Ако стане напечено просто го махаш.bg_FALCON_sz написа:Няма да има печка зимата, и то няма да дърпа а ще изкарва въздух.Виж за това че на комшиите че ще им връща не съм го мислил...Но да речем ако го ползвам само лятото а през зимата да не го пускам?Или пък трябва да тръгна нагоре по етажите да разпитам дали има някой на дърва..?
Задължително си го земи с клапа да не ти връща от комина гаден въздух(винаги мирише на дим.
Имам приятел на 2ри етаж и под него комшията си вкарал ширма в комина .Но моя човек намерил решение -направо зазидал дупката под него ...ся комшията под него да го духа
Popopopopo
-
bg_FALCON_sz
- Новак

ми незнам и аз, ще помисля още малко и ще действам...Благодаря на всички ви за помоща.