Смяна на лична карта

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Смяна на лична карта

Мнение от realprofesora »

Някой знае ли, дали има опашки за новите лични карти, какво е работното време през деня и дали работят в събота?

Предварително благодаря!
Popopopopo
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Смяна на лична карта

Мнение от admin »

Опашка има. Аз минах за 5 мин бърза поръчка -> 120 лв. ЛК + Паспорт.

Има 3 начина.

1. Ставаш рано, вземаш си номерче и чакаш.

2. Отиваш в 16:35 когато няма хора и си подаваш документите (аз така направих и така ги взех също.)

3. Отиваш към 16:00 часа и се оглеждаш за някое номерче по масата или земята, много хора вземат си номера и като не им се чака ги хвърлят.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Хора много. През нощта се оставя една тетрадка в която всеки си записва името и номера под който се е записал. Към 8:20 идва един полицай, взима тетрадката и почва да вика хората по списък. Влизаш вътре, теглиш си номерче "А" (за да си вземеш заявление), след това "Б" (на него подаваш документите). Трябва ти само старата лична карта. Препоръчвам ти да идеш някой ден към 12:00ч. на обяд за да си платиш таксата в банката докато няма хора. И на следващия ден ще чакаш само за заявлението и за подаването. Аз отидох в 6:00 ч. сутринта и се записах в списъка под номер 61 8O. Имаше един който каза, че се е записал в 2 през нощта и е бил 7-я в списъка! Макар и 61-ви влезнах към 9.00ч., изтеглих си номерче за заявление и за подаване. За подаване ми се падна Б31 (демек 31-я човек). Явно е имало и за паспорти и за взимане на документи от тия 60 човека преди мен и за това е толкова малък номер. Та в 11:00 ч. си подадох документите успешно. Моя съвет е да отидеш към 3.00 ч. през нощта да се запишеш в списъка, да се прибереш, да си легнеш и да отидеш към 8:30 ч. и най-вероятно до към 9:30 ще си приключил. А както каза админа да отиваш към 16:00 ч. не е гаранция, че ще минеш.

П.С: В събота и неделя не работят. През седмицата от 8:30 до 16:30.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

Боготворя момента, в който си изгубих личната карта преди три години :lol:
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

Задължителни ли са тези нови ЛК?
Аватар
sancho pansa
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sancho pansa »

Може и да избереш "бърза поръчка", но така или иначе после при получаването на новата карта ще чакаш на общо основание. Бърза е поръчката само дотолкова да си подадеш по-бързо заявлението! Мили родни картинки :mrgreen: Чаках един час за получаване, при положение, че имаше 10 човека пред мен. Когато ми дойде реда разбрах, че "сложната" процедура се свежда до това МЪРЛАТА зад гишето да се обърне, да вземе един плик, да го разкъса и да извади от него новата ми карта! 1 минута!!! Но как да накараш мамини-таткови щерки да си размърдат задниците и да вършат това за което им плащат?! Никога, ама никога, тая постосманска империя няма да стане европейска държава!

Пп. В КАТ е същото плачевно състояние. Една лелка върши работата на цялата служба, докато кокони връзкарки се разхождат по коридорите-кафенца, а-у...
Аватар
sancho pansa
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sancho pansa »

The enD написа:Задължителни ли са тези нови ЛК?

Не са задължителни! Само ако ти изтича срока на старата трябва да я смениш! И дори тогава пак дадоха някакъв срок в който макар и с изтекъл срок, каратата пак важи, ама колко месеца беше, не помня.
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

sancho pansa написа:
The enD написа:Задължителни ли са тези нови ЛК?

Не са задължителни! Само ако ти изтича срока на старата трябва да я смениш! И дори тогава пак дадоха някакъв срок в който макар и с изтекъл срок, каратата пак важи, ама колко месеца беше, не помня.
6
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

PTS написа:Препоръчвам ти да идеш някой ден към 12:00ч. на обяд за да си платиш таксата в банката докато няма хора.
Аз пък препоръчвам таксата да я плати по банков път или чрез пощенски запис - със сигурност ще му вземат по-малко комисионна.
Dext
Новак
Новак

Мнение от Dext »

PTS написа:Хора много. През нощта се оставя една тетрадка в която всеки си записва името и номера под който се е записал. Към 8:20 идва един полицай, взима тетрадката и почва да вика хората по списък. Влизаш вътре, теглиш си номерче "А" (за да си вземеш заявление), след това "Б" (на него подаваш документите). Трябва ти само старата лична карта. Препоръчвам ти да идеш някой ден към 12:00ч. на обяд за да си платиш таксата в банката докато няма хора. И на следващия ден ще чакаш само за заявлението и за подаването. Аз отидох в 6:00 ч. сутринта и се записах в списъка под номер 61 8O. Имаше един който каза, че се е записал в 2 през нощта и е бил 7-я в списъка! Макар и 61-ви влезнах към 9.00ч., изтеглих си номерче за заявление и за подаване. За подаване ми се падна Б31 (демек 31-я човек). Явно е имало и за паспорти и за взимане на документи от тия 60 човека преди мен и за това е толкова малък номер. Та в 11:00 ч. си подадох документите успешно. Моя съвет е да отидеш към 3.00 ч. през нощта да се запишеш в списъка, да се прибереш, да си легнеш и да отидеш към 8:30 ч. и най-вероятно до към 9:30 ще си приключил. А както каза админа да отиваш към 16:00 ч. не е гаранция, че ще минеш.

тази тетрадка сигурен ли си, че я оставят през нощта ? аз като ходих да си подавам документите бях там към 8 и бях 119 май :idea: Къдя я оставят точно тази тетрадка и какво се случва ако някой просто мине и я отнесе ?
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Dext написа:
PTS написа:Хора много. През нощта се оставя една тетрадка в която всеки си записва името и номера под който се е записал. Към 8:20 идва един полицай, взима тетрадката и почва да вика хората по списък. Влизаш вътре, теглиш си номерче "А" (за да си вземеш заявление), след това "Б" (на него подаваш документите). Трябва ти само старата лична карта. Препоръчвам ти да идеш някой ден към 12:00ч. на обяд за да си платиш таксата в банката докато няма хора. И на следващия ден ще чакаш само за заявлението и за подаването. Аз отидох в 6:00 ч. сутринта и се записах в списъка под номер 61 8O. Имаше един който каза, че се е записал в 2 през нощта и е бил 7-я в списъка! Макар и 61-ви влезнах към 9.00ч., изтеглих си номерче за заявление и за подаване. За подаване ми се падна Б31 (демек 31-я човек). Явно е имало и за паспорти и за взимане на документи от тия 60 човека преди мен и за това е толкова малък номер. Та в 11:00 ч. си подадох документите успешно. Моя съвет е да отидеш към 3.00 ч. през нощта да се запишеш в списъка, да се прибереш, да си легнеш и да отидеш към 8:30 ч. и най-вероятно до към 9:30 ще си приключил. А както каза админа да отиваш към 16:00 ч. не е гаранция, че ще минеш.

тази тетрадка сигурен ли си, че я оставят през нощта ? аз като ходих да си подавам документите бях там към 8 и бях 119 май :idea: Къдя я оставят точно тази тетрадка и какво се случва ако някой просто мине и я отнесе ?
Еми щом този който е отишъл в 2 да се запише е бил 7-ми, значи я оставят цялата нощ. Аз като отидох беше при хората на пейката до МВР. А пък ако някой мине и я отнесе само дето си отишъл толкова рано. :lol:
Аватар
PACHO26
Потребител
Потребител

Мнение от PACHO26 »

sori za latinitsata

tetradkata q dava politsaq sled kato se syberat pone 2-3 4oveka,sled kato se zapi6at iz4akvat sledva6tite 3-4 4aveka i q ostavqt na tqh ako re6at da otidat nqkyde,taka 4e nqma kak nqkoi da q otnese
Dext
Новак
Новак

Мнение от Dext »

в такъв случай значи няма смисал да се отиде 2-3 часа през нощта примерно, защото може да я няма въпросната тетрадка...
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Dext написа:в такъв случай значи няма смисал да се отиде 2-3 часа през нощта примерно, защото може да я няма въпросната тетрадка...
Там ще е, има луди бабки, които отиват много, много рано...
Аватар
DMXDMX
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от DMXDMX »

и там ли е станало като в кат 8O, преди беше отиваш цъкаш си на тъч скрийна и ти дава номерче от един автомат
Публикувай отговор