Въпрос относно сървър...
- Nirvana
- Старо куче медалист
Въпрос относно сървър...
На работа всички компютри са свързани в мрежа и ни следят трафика (в кои сайтове влизаме). Не че нещо, но е дразнещо да ме питат постоянно защо влизам в facebook... Идеята е, може ли да се направи по някакъв начин така, че да не ми се записват сайтовете на главния комп-сървър чрез някакъв софтуер?
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Въпрос относно сървър...
може би ако ползваш proxy ?
- Nirvana
- Старо куче медалист
По принцип имаме IT екип, който "щъка" постоянно и не знам как ще реагират ако видят, че има намеса по proxy! Затова питам дали има софтуер, за да им покажа просто среден пръст като ми дойдат на компа.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Има, прави се pptp връзка което си е от типа на vpn услугите. Ама тогава ще те питат защо имаш връзка до еди кой си компютър, но пък за сметна на това вече няма да знаят къде ходиш и няма да могат да ти снифят паролите за пощи, icq и т.н. Аз така правя в къщи, настройл съм си pptp връзка до офиса и когато ми трябва да свалям нещо от онези педалски сайтове който искат след като свалиш нещо да чакаш 1 час, се даил-уп вам до офиса и от там се представям като сървъра в офиса.
Инфо тук
Инфо тук
"There is no 'patch' for stupidity."
- Nirvana
- Старо куче медалист
admin, супер си ! Мерси много !
-
- Новак
Това нещо работи ли и с торенти ? Имам предвид може ли да се свалят торенти и да се посещават сайтове от сорта на pirate bay без да ме хванат?
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ако имаш на предвид дали се вижда истинското ти ип, отговора е не се вижда. Ако питаш дали някой като снифи пакетите може да те хване какво правиш (изключваме от това число сървъра където е pptp-то) ... чесно казано не ми се е налагало да снифя и не знам. Всичко опира до това какъв метод за криптиране използваш и колко време ти се занимава за да разбереш какво прави служителя ти. Най - сигурния метод е EAP-TLS работи с публични ключове, другите методи могат след известно време да открият какво правиш. Ако не искаш да знаят какво правиш и да им създадеш главоболия, можеш да си направиш IPSec vpn.
Ето линк и към него за инфо:
ТУК
Ето линк и към него за инфо:
ТУК
"There is no 'patch' for stupidity."
-
- Новак
Благодаря. Питам защото скоро заминавам да уча извън страната, а доколкото разбрах в мрежите на университета и на общежитията ако те хванат, че теглиш торенти има санкции...
- Zac
- Старо куче медалист
Незнам къде ще ходиш, но аз където съм ходил сайтовете не се отварят.. с vpn само.Dext написа:Благодаря. Питам защото скоро заминавам да уча извън страната, а доколкото разбрах в мрежите на университета и на общежитията ако те хванат, че теглиш торенти има санкции...
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Инсталираш OpenVPN на машина която ще ти е сървър и после си правиш връзката от машината където ще отваряш сайтовете. Така аз съм пуснал на един познат от швеция и си влачи торенти, но най-вероятно ще трябва и proxy през vpn-a.