Връзка между два компютъра?
- The enD
- Старо куче медалист
Връзка между два компютъра?
Вкъщи има два настолни компютъра и трябва да ги свържа към интернета. Решил съм да мина с по-евтиният вариант > едното РС с две лан карти и после кабел помежду им. Доколкото знам единственият недостатък е че компютърът с двете ланки ще трябва да работи за да има и другият нет.
Другият, по-скъп вариант, е с рутер и ако единият РС беше лаптоп изобщо нямаше да пиша тази тема, но са настолки. В ИнтернетГруп ми предложиха жичен рутер за 30 лева за да избегна работенето на единият компютър за да има другият нет. Единственото което ме спира като че ли е притеснението ми да не забива рутера като го напъна с голяма скорост. Бих дал 20 лева повече от лан картата, но РС-тата да не са зависими едно от друго.
После идва и безжичният рутер, който е по-скъп а и ще трябва да взимам устройство за wireless-a.
Въпросите ми към Вас са:
Според вас, кой е най-евтиният и ефикасен начин за свръзката?
Този "измислен" рутер от 30 лева като го напъна с 4.2 МегаБайта в секунда дали няма да забие(няколко месеца ползвах Д Линк wireless за моя комп и един лаптоп, и като вдигнеше около 800кб/с понякога забиваше, и искаше рестарт)?
Другият, по-скъп вариант, е с рутер и ако единият РС беше лаптоп изобщо нямаше да пиша тази тема, но са настолки. В ИнтернетГруп ми предложиха жичен рутер за 30 лева за да избегна работенето на единият компютър за да има другият нет. Единственото което ме спира като че ли е притеснението ми да не забива рутера като го напъна с голяма скорост. Бих дал 20 лева повече от лан картата, но РС-тата да не са зависими едно от друго.
После идва и безжичният рутер, който е по-скъп а и ще трябва да взимам устройство за wireless-a.
Въпросите ми към Вас са:
Според вас, кой е най-евтиният и ефикасен начин за свръзката?
Този "измислен" рутер от 30 лева като го напъна с 4.2 МегаБайта в секунда дали няма да забие(няколко месеца ползвах Д Линк wireless за моя комп и един лаптоп, и като вдигнеше около 800кб/с понякога забиваше, и искаше рестарт)?
- realprofesora
- Старо куче медалист
Re: Връзка между два компютъра?
за 25лв ти давам жичен рутер Репотек с гаранция чисто нов .Просто имам 2 еднакви по стечение на обстоятелствата.
Карам с брат му вече година нагоре никви проблеми.
Пробваш, ако ти хареса зимаш.
Тела го има в подписа.
Карам с брат му вече година нагоре никви проблеми.
Пробваш, ако ти хареса зимаш.
Тела го има в подписа.
Popopopopo
- The enD
- Старо куче медалист
Точно Репотек нещЪ. 

-
- Потребител
Защо не се ориентираш към суич?
http://www.pazaruvaj.com/suich-c3145/
-
- Старо куче медалист
И за какво му е суич ? няма да може да рутира връзката и пак няма да има нет на двата компютъра само ще са в мрежа.tarlyo написа:Защо не се ориентираш към суич?
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
- The enD
- Старо куче медалист
Не знам за какво се ползва switcha
Замислям да взема от ИГ рутера и да го тествам няколко дена. Ако има проблеми ще се търси друг.
От къде да закупя кабела за връзка между двата компютъра? В ИГ ми искат лев за метър. Някъде по-евтино, че не е малко разстояние?

Замислям да взема от ИГ рутера и да го тествам няколко дена. Ако има проблеми ще се търси друг.
От къде да закупя кабела за връзка между двата компютъра? В ИГ ми искат лев за метър. Някъде по-евтино, че не е малко разстояние?
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
телевизионния сервиз.
Ще ти сложат и букси.
Ще ти сложат и букси.
- The enD
- Старо куче медалист
Ще се прекарва през стена.fantamaniaka написа:телевизионния сервиз.
Ще ти сложат и букси.

- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
в такъв случай или си купуваш най евтините клещи и си слагаш буксите или викаш някой познат да ти ги сложи 
Лесно е и има мн снимки в нета отностно подредбата на кабелите

Лесно е и има мн снимки в нета отностно подредбата на кабелите

- The enD
- Старо куче медалист
Мисля да викна ИГ, хем ще ми настроят и другите работи.