Топлоизолация в автомобилна врата

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Топлоизолация в автомобилна врата

Мнение от sawo »

Имам един дребен проблем - като напече слънцето и се загрее колата, копчето за ел стъклата в шофьорската врата започва да прави проблем - работи когато си иска и трябва да чакаш да се охлади за да работи пак. Чудех се дали има някакъв по-тънък топло изолационен материал, с който мога да го облепя откъм вътрешната част на вратата, за да не се загрява толкова?
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Топлоизолация в автомобилна врата

Мнение от emzo »

По-скоро търси причината за проблема.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Причината е че като се загрее платката с електрониката и не работи както трябва. С времето се появява такъв проблем, като взех колата заради това загряване беше изгоряла електрониката и беше изгорила и моторчето на ел стъклото, намерих си друго копче, но и то вече не е много в час и като се загрее спира да работи. Не ми се дават пак 50лв за копче дето и него не го знам колко е читаво затова предпочитам да си купя някаква вата или нещо подобно и да пробвам да го изолирам колкото мога от топлината...
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Хмм виж я тая платка де, дай я някъде да я погледната.

Нали се сещаш, че няма как да стане това с изолацията :?
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако се ограничи топлината, която стига до нея няма да има проблем, носил съм я още старата и навсякъде са ми казвали, че няма оправяне, понеже едно реле като се загрее и престава да работи.
Аватар
dogo
Потребител
Потребител

Мнение от dogo »

виж изолациите на STP - http://www.standartplast.lv/

може да ги намериш тук http://www.avtozvuk-bg.com

Иначе ако не ти се дават толкова пари във Praktiker продават самозалепваща битумна изолация на парчета. Иначе и аз съм на мнение, че по-добре да се търси причината за проблема(едва ли е конструкционна грешка). С тая изолация ефекта е под въпрос.
Преинсталация на Windows и установяване на дефекти на PC по домовете- 15лв в рамките на града
Смяна на софтуер на всички видове мобилни телефони, PDA и смартфони.
Контакт на ЛС, скайп dogo_stz или 0883 56 55 34, Даниел

http://www.avtozvuk-bg.com/
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

STP и битумната лента не са ли шумоизолация?
Проблема явно е фабричен и се появява на определен момент, старото копче го гледаха 2ма различни човека и ми казаха едно и също - една пластина на релето вътре като се нагрее спира да работи, лошото е че ако спре в момент в който спуска прозореца не спира да подава ток и моторчето изгаря. Интересното че проблема е почти само на копчето за шофьорската врата, явно там е малко по-различно управлението, въпреки че и за двете врати копчетата са на общ корпус. Странно защо точно платката на тези 2 копчета изглежда все едно съм взел нещо от руския пазар, докато останалите платки които съм виждал в колата нямат нищо общо на вид. По принцип мислех, че са ми сложили някакъв китайски боклук, с който са сменили оригиналното, ама като ми пратиха копчето от друга кола беше абсолютно същата платка - или и тя е менте, понеже оригиналните на всички правят проблем, или просто такива слагат. Общо взето вариантите са или ако знаете някой, който се занимава с такива електроники да хвърли един поглед ако има някаква надежда за оправяне, или да търся начин да изолирам платката от топлина колкото е възможно, или пак да търся друго копче, ама се съмнявам да е по-хубаво от моето в предвид, че вече съм го сменял един път и почти няма разлика.
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

Каквато и изолация да сложиш не вярвам да има ефект. През летните жеги ламарините и купето стават адски горещи и малко трудно се спира повишаването на температурите.
Може да пробваш с едно малко вентилаторче, което да духа върху платката. Измисли някакси да взима от вън въздух, поне няма да е постоянно като в купето, 40 и няколко градуса.
svetostz
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от svetostz »

Така както го описваш,прилича повече на биметална пластина, може да е сложена като вид защита. Товари се мотора... по-голям ток пластината се нагрява и изключва. Затова и като я нагрее слънцето тя сработва.
Реално, не може да я изолираш, просто ще увеличиш времето докато се нагрее от слънцето. Но пък всяка изолация ще пречи да се охлади по-бързо за да заработи пак... Ни тъй ни иначе :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Да точно биметална пластина - като я нагрее слънцето, тогава спира да работи копчето. Въпроса е защо точно тогава започва да го прави този проблем - какво точно и пречи? Можеби самото копче се омотва и не спира да подава ток към моторчето, от там пластината се загрява от тока, спира работа докато не се охлади и т.н. Другия вариант заради слънцето тя се загрява и си мисли че има някакъв проблем и спира да работи докато не се охлади?
svetostz
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от svetostz »

Имаш ли автоматично вдигане/сваляне на стъклата? С един "цък" да свали или качи целия джам, без да задържаш копчето. За каква кола става въпрос и година ?
Ми какво да и пречи, малко конструктивен бъг е това според мен. Хората от бая време слагат електронни схеми с който следят тока и изключват над определена стойност. А тука имаш един елемент, който покрай полезната работа е й температурно зависим, добре повлиян от летните жеги.
Колата ти ако е била за скандинавския пазар, няма какво да го мислиш вече :)
Трябва да разбереш каква функция изпълнява, за да е ясно дали може да я шунтираш.
Последно промяна от svetostz на Пон Окт 11, 2010 19:25 pm, променено общо 1 път.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Kakва е колата точно да видя схемата в Аутодата.И ако може да помагам с нещо.
Popopopopo
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Колата е mazda323F BA '96 година. По принцип понякога само като натисна копчето и се спуска до край джама, ама това е бъг на тая джаджа според мене, понеже на пътническото стъкло винаги като натисна 1 път копчето и се спуска малко, не до край. На шофьорската врата понякога се спуска малко, друг път до край. По вин колата е правена за Германия и е карана само там.
svetostz
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от svetostz »

Изобщо не е бъг, даже е екстра. При натискане за кратко и сваля до край, като го задържиш работи докато го пуснеш... :D Само твоето стъкло е с такава екстра :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Мисълта ми е, че при еднакво натискане понякога сваля малко, друг път докрай, мисля точно заради тази пластина.
Публикувай отговор