Възстановяване на златото от стари дънни платки

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Възстановяване на златото от стари дънни платки

Мнение от Nirvana »

За съжаление се иска парола за цялата статия: http://www.download.bg/?cls=articles&mt ... &id=560819 Стори ми се интересно и реших да споделя! Много интересна идея, само дето за извличане на 1 грам ще се удавиш от серни и киселинни изпарения!

Всички знаем, че златото (химичен елемент Au) се използва като разменно и парично средство, използва се и в бижутерията. Много от нас обаче и не подозират, колко злато се използва в електронната и компютърната промишленост поради великолепната си топлинна и електрическа проводимост, устойчивост към окисление и стабилност. Компютърната индустрия използва стотици тонове (318 тона за 2003 година) от този благороден метал.

Ценният метал се намира в почти всички компютърни компоненти – процесори; дънни платки; разширителни звукови, видео, мрежови и други карти; памети, куплунги и така нататък. Разбира се, всеки компонент съдържа съвсем малка, почти нищожна част злато. Но цената на златото непрекъснато расте и може да се окаже икономически по-изгодно да възстановим златото от стара компютърна техника, вместо да го получим по традиционен начин. Поради тази причина на пазара съществуват доста фирми и специализирани компании, занимаващи се именно с това.
Този път ще Ви покажем, как да възстановите златото от стари дънни платки по метода "Направи си сам".
Отвори статията

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Цитат: download.bg
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Възстановяване на златото от стари дънни платки

Мнение от niggaz_nature »

Ако си платил sms пусни я във форума. Тези от download бг и дата бг много се изучиха не им стигат парите от рекламите ами и още искат.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Това е доста стар метод, още през 94-та се пробваха разни фирми в Стара Загора и България да го прилагат, но удариха на камък.
"There is no 'patch' for stupidity."
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

О повярвай ми има хора на които им се занимава. Един идва да ме врънка за дъна развалени. Само конекторите им . Има хора и с това си изкарват хляба.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

На мен също ми е интересно как става, но нито имам апаратурата, която е скъпа, нито платки :lol:
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Публикувай отговор