Разширяване на кухненска стая + тераса

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Разширяване на кухненска стая + тераса

Мнение от Nirvana »

Колеги,
имам въпрос относно разширяването на кухнята ми като махна стъклопакета + вратата към терасата. Терасата ми се пада на запад и е издадена и се притеснявам, че ако разширя стаята по този начин има вероятност температурата да падне! Досега сме пробвали няколко пъти без да пускаме печка в целия апартамент във върла зима си задържа 17 градуса. Кажете си мнението и евент ако някой го е изпълнил по този начин да сподели, ще съм благодарен. Задължително ще се прави с изолация и шпакловки :)
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Разширяване на кухненска стая + тераса

Мнение от stivans »

В зависимост от това колко квадрата ти е терасата ще се увеличи отопляемия обем на помещението и с това и разходите за отопление,но ако вземеш необходимите мерки разходите ще се сведат до минимум.
1.Вътрешна изолация на стените на терасата,пода и тавана.
2.Използване на ПВЦ дограма с енергоспестяващи стъкла за стъклопакета(по-скъпи са но намаляват топлодаването както отвътре навън така и обратно-http://www.yovetaglass.com/products/page.php?35),
като по възможност остъклението да е минимално,отстрани на прозорците може да се изгради с итонг.
Имам добавена южна тераса в кухнята с ал. дограма от пода до тавана от около 15 години,но нямам изолация на пода кйто е покрит с теракот ,зимата от конденза по стъклата се получават локвички по пода след което замръзват и става на лед,но когато правих терасата ги нямаше изолациите и ПВЦ дограма както сега.
Стара Загора
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Да, задължително ще следвам тези стъпки на работа! Благодаря ти много!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
tarlyo
Потребител
Потребител

Мнение от tarlyo »

Обърни внимание на терасите под и над теб. Ако не са затворени, сложи изолация на пода и тавана.
Не слагай "Ка" стъкло на запад, а всесезонно (energy)
Публикувай отговор